Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ps

Danas sam vidio lika da muva na dvije udice i dva kedera, ne bih ulazio u raspravu, prekršaj-nije, ali da je lovio, bome nam je održao školu.

šajzika

Kako je montirao to? Dole jig udicu i gore kao za dropshot ili?

Mislis da drugacije ne bi lovio? Probali kraj njega ?
Audentes fortuna iuvat

ps

Otprilike tako, lovili smo i mi, ali upola losije od njega.

yopatami1

Parangal je keva

Послато са Тапатока

šajzika

Bas sam slicno konstatirao :stripii:
Zanimala me montaža.
Al ajd , nisam probao pa nemogu  pametovat :hi:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Možda slijedeći puta odmah montirati drop šot montažu i onda pomoću drop šot olova podešavati visinu mamca od  dna i tako zaključiti na kojoj to visini uzima. Tako ja radim sa silikoncima jer pecam isključivo na drop-šot montažu,nikakve klasične jig glave. Drop šot montaža mi omogućava da je guma uvijek u vidokrugu grabljivice a ne tek par sekundi dok podižem gumu sa dna kao pri klasičnom jiganju. Također mogu lerovati gumu vječno na istom mjestu a ni vibra silikonca nije zanemariva. Na drop šot montaži silikonac mi vibrira cijelo vrijeme a na klasici samo tih dvije-tri sekunde dok opet ne padne na dno. Meni se puno bolje pokazala ta tehnika.

smudjoslav

...Kad ti se pokazala najbolje kad si po tvojoj prici poslednjeg smudja upecao '96-te :stripii: :stripii: :stripii:

maverick

Laze matori...lovi non stop a nas tu loži... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Citat: pajdo77  u Veljača 02, 2020, 18:32:33 POSLIJEPODNE
Možda slijedeći puta odmah montirati drop šot montažu i onda pomoću drop šot olova podešavati visinu mamca od  dna i tako zaključiti na kojoj to visini uzima. Tako ja radim sa silikoncima jer pecam isključivo na drop-šot montažu,nikakve klasične jig glave. Drop šot montaža mi omogućava da je guma uvijek u vidokrugu grabljivice a ne tek par sekundi dok podižem gumu sa dna kao pri klasičnom jiganju. Također mogu lerovati gumu vječno na istom mjestu a ni vibra silikonca nije zanemariva. Na drop šot montaži silikonac mi vibrira cijelo vrijeme a na klasici samo tih dvije-tri sekunde dok opet ne padne na dno. Meni se puno bolje pokazala ta tehnika.
pajdo vidim ja da ti imas foru neispricanu samo sad si se shebo izdo si se  :uf: ono kukanje cemo ostavit po strani za neki drugi put  :stripii:

pajdo77

Ma ne lovim al tehnika mi super  :stripii:. Nosim par olova,valjkastih ili u obliku suze od 10-30 grama i to je za ovdje taman. Dakle ne treba mi pet kila izlivenih jig glava jer teren negdje zahtjeva 18 a pet metara dalje 25 gramsku jig udicu i onda na klasiku mjenjaj. Ovako i sa 30 grama olova tamo gdje bi trebao na klasici imati 15 grama na primjer meni je silikonac uvijek iznad dna na visini na kojoj ja to želim. Dakle ne mjenjam svaki čas težinu,bitno je da olovo dođe na dno. Druga stvar,udice stavljam od vormica do klasičnih šaranskih sa trokukom zabodenom pri kraju silikonca. Ne zapinje kao što bi pri klasičnom jiganju gdje ti je silikonac pola ribolova u blatu ili među kamenjem,ovdje je guma iznad dna,eventualno kidaš olovo. Nema ljevanja glava pa kad istupiš udicu bacaj olovo zajedno sa njom ili ponovo pretopi. Sveo sam si ribolov na jednostavan a učinkovit sistem,možda i bolji nego klasično jiganje,pri vertikali definitivno bolji. Bar vi idete na Dunav gdje ima više ribe pa ako neće na klasiku probajte na drop-šot,ništa vas ne košta a rezultati vas možda i iznenade  :hi:

ps

Opet si se izdao, sveo sam sistem na jednostavan,a ucinkovit :rofl2:

pajdo77

ja samo govorim kako bi vam prenio svoja iskustva. Možda nekom pomognu,odmoći neće a to što ja lovim ili ne lovim nisam nikada skrivao. Istina je da se na ovom dijelu Drave gdje ja pecam nitko nije smuđa nalovio da bi se mogao hvaliti. Pogotovo zato što ja jako rijetko izlazim na vodu u periodu jesen-zima kada je njemu udarni termin. Dok ja mogu u trenerci na vodu to je ok,čim zahladi nek peca tko mora. Možda danas nakon mjesec i više otrčim na sat-dva ali ne bi se u to kladio. Zima je hebiga  :stripii:

maverick

Ne znam momka ali kad je odlučio biti youtuber...da ga malo i pogledamo...koncept sasvim drukciji od danasnjeg modernog ribolovca i bar 60 ks( oprosti SMT nisi u ovu kategoriju  :stripii:) ali lovi...i pokazao je ovim videom da je ribolov jednostavan...da nije bitan  skup pribor...čamac ...sonar...cvor...dovoljno je samo nekad i ovako  :clap2:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Garofeeder

Bas lijepo pecanje. Moram probat onaj cvor kojim veze spagu.