Lov Štuka na pličim vodama

Autor petar, Studeni 25, 2014, 19:40:44 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Što taj čovjek može pričat,pa taj usta ne zatvara.

madmax

Jel netko ima iskustva s Savage Gear Da'Bush Spinnerbait 14Cm 21G? Inače bi ga bacao u 0,8-1,5m vode, djeluje mi malo preteško za to, pa molim savjet.

crni74

dravski pecaros

Nije teško to je specifična varalica da se voditi i u 20-30 cm vode ravnomjernim povlačenjem

madmax

Kupio sam rapalu ssr 7 dekor fire tiger(žuto,crno, zeleno - vald je fire tiger), imao jucer napad bassa, ali ja bi prvenstveno štuku do sada sam bacao samo gume i metal. Ima li ko kakvog savjeta ili samo da udaram. Inače bacam na kanalu gdje je dubina maks. 1,5m.

dravski pecaros

Moj prijedlog ti je srebrna žlica idra k-k 8 cm..ja sam na to sve uhvatio..smuđ,štuka,som,bucov,bandar.. može se viditi u 30 cm vode radi oblika ne pripada brzo

madmax

Ma znam, ali vrijeme je za novu stepenicu

tutnja

Probaš sve i svašta i na kraju se opet vratiš na žlicu
Možeš ju voditi na milion načina u bilo kojem sloju vode, granica je mašta.. a lovi provjereno i dokazano, pogotovo effzett 16 i 20g. Meni se dokazali na xy voda, sa 16-com sam dobro prolazio i na plićim vodama od 1.5m
Imaš i lakše Profi blinker modele, dosta lovni, od spinerbaita mi ipak dokazano najbolji Booyah..

P.S. Pričam o stajaćicama i kanalima iako se ni na rijekama metal ne stidi iako je, bar meni, manje uspješan, tu već sve radi podjednako..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

Sg.Pepper

Ja sam je lovio na lokalnim barama sa dok-ovim plutajucim jerkovima, normalno motanje nikakve jerk klinac palac, zabacis i motas, jerk radi normalno i napadale ga stuke vise nego kad sam jerk-o! A kad to nije htjela ona profi blinker zlica i lagano!
dec d vej aj lajk it....

dravski pecaros

Citat: madmax  u Rujan 01, 2021, 17:24:14 POSLIJEPODNE
Ma znam, ali vrijeme je za novu stepenicu

Ne kužim koju stepenicu više???
Ono što čitaš po novinama velike varalice i to slažem se za vode ulovi i pusti di su štuke od 80-100 cm normalna pojava ali za ove naše vode je željezo majka..ja sam se lijepe štuke nalovio dok sam imao volje se vuči po  barama probao svašta i kašika mi se pokazala naj bolje...

Opusti se i uživaj  :occasion14:

tutnja

I štuka od metra s guštom spuca kašiku 20-25g, pogotovo na takvim vodama.. provjereno preko nekoliko puta
Obično su takve vode napadnutije od onih na kojima "nema" štuke i izbombardirane velikim varalicama, pa samim tim i opreznije..
Primjer, na jednom jezeru sam cijeli dan bacao samo jerkove i vodio ih na sto načina. Na 12cm ništa, na 10 samo jedna ispod mjere, pređem na malu šesticu i 4 komada u sat vremena, nijedna manja od 4 kile..

Ne bježim od varalica raspona 15-18cm, imam ih dosta, bacam često, ali rezultati su ipak debelo na strani manjih.
Plus na nekim vodama nisam uspio ni upisati ništa osim metala koliko god se trudio..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

Luka B.