Bass po zimi

Autor blue rapid, Prosinac 10, 2017, 20:02:59 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

blue rapid

Zanima me ima li tko kakvih savjeta ili iskustva u ribolova bassa po zimi (0 i manje stupnjeva ) , inače ga poprilično uspješno lovim no u zadnje vrijeme od kada je zahladilo , jako slabo , otežani wormovi , shad varalice , jerkbaitovi , vobleri ...  ;D ;D ;D

kockar

Jako zeznut posao, mora ga biti dosta i moras znati gde su se parkirali.
Drop shotu i ogromnom strpljenju dajem najvise sansi, uz carolinu i jos vise strpljenja.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!

blue rapid

hm ... ima ga relativno dosta na prvoj vodi i inace ga lovim plicem djelu ali ima ga i u dubljem svakako , grizli su dosta dobro i onda samo od jednom stali , tako u na drugoj vodi (Puškašu) a tamo ga bogami ima jako puno , a ni griza nas nekoliko nije imalo u zadnjih par tjedana ...

kawasaki

Nas Conta lovi basa i po ledu kada se uhvati "korica"  :thumbsup:

Al neda mi nesta podic fotke

Brzi od Bolena.

No

Blue rapid,nemam pojma o lovu bassa uopće a pogotovo zimi,ali evo nisam odolio a da ne napišem  kako se divim tvojim godinama i želji da naučiš nešto o ribi koja te zanima.
Svakako je lijepa pomisao na vrijeme koje je ispred tebe i ribolovna iskušenja koja te očekuju.
Momak svaka čast i svako dobro.

:notworthy:  :notworthy:   :icon_thumright:

blue rapid

kawasaki , zato i pitam jer znam da ga se lovi i po ledu , na puškašu inače kolega u prosjeku dobivao 10-15 kom srednje velicine , ja nesto manje ali sad ama baš ništa
No
Citat: No  u Prosinac 13, 2017, 21:41:54 POSLIJEPODNE
Blue rapid,nemam pojma o lovu bassa uopće a pogotovo zimi,ali evo nisam odolio a da ne napišem  kako se divim tvojim godinama i želji da naučiš nešto o ribi koja te zanima.
Svakako je lijepa pomisao na vrijeme koje je ispred tebe i ribolovna iskušenja koja te očekuju.
Momak svaka čast i svako dobro.

:notworthy:  :notworthy:   :icon_thumright:
Hvala !

kockar

Blue rapid, obrati paznju na sledece, kolega Kruno jako puno zna o basu i posvetio mu je mnooogo vremena, ali nije ni sve u tome.

On zimske basove lovi uglavnom na jednoj manjoj vodi, koju relativno lako moze pretraziti i locirati gde su grupisani u toku zime.

Puskas je kao sto i sam znas ogroman i moze ti trebati i vise godina da uspes locirati zimske pozicije, a sve pod uslovom da se one iz godine u godinu ne menjaju.
Izazov je ogroman, ali isto takvo mora biti i strpljenje.

Usput, iako nisam iz Hrvatske Puskas mi je vrlo blizu, mogli bi s proleca izaci koji put zajedno tamo, pa da uporedimo iskustva.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!

dalien

Twitch vobleri su prvi zimski izbor i po mojem iskustvu ne treba ga tražiti previše duboko, recimo flatovi 1-3 metra maksimalno ali bi bilo dobro da je dublja voda u blizini....Evo jedan video snimljen u 2. mjesecu...

kawasaki

Dalien i Kockar ti odlicno govore  :hi:
Brzi od Bolena.

Darkestrah

Na maloj vodi ide lako, na velikoj, bez čamca, i sa ovom našom prosječnom populacijom bassa to je Sizifov posao...prošle godine sam dva dana nakon leda dobio tri lijepa komada u pet minuta, sporotonući vobler koji se fino twitcha sporo i lagano na nešto izdignutijem platou sa obzirom na prosječnu dubinu, ali to je mala voda, i dobro je znam... sretno!

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

blue rapid

Kockar , najbliza voda mi je relativno blizu i ima dosta bassa , mislim da je kruno bio cak i na toj vodi . dubine ima i to dosta ali nisam dobivao , sad za vikend obavezno , a za puškaš može skoro kad go  :headbang: :headbang:
dalien- bacao sam twitch ito 110 jr a inace mi na toj vodi najlovniji alex tango sa plavim leđima ali on je vise za jesen dok je jos puno aktivniji jer je plitkoronac
darkestrah , slicna stvar i ovdje , mogu reci da ju relativno dobro poznajem ali eto ne dovoljno za zimu

blue rapid

dravski pecaros

iako ne blinkam basa probaj u sumrak i po mraku baterijom tražit di ima najviše kedera tu bi trebao biti i on..... :hi: