Galerija Bas Varalica 2023

Autor maverick, Siječanj 01, 2023, 17:50:02 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

crni74

Konačno upis u ovoj sezoni. Jako težak ribolov. Ova došla na opako nagovaranje. U četiri sata spina jedan griz i to je bilo to.

crni74

Neki dan bilo teško, a ni danas ništ bolje. Prvih dva sata čačkanje na finjaka sa glistama i no action silikonom. Gledam ljepe ribe od 45-50 cm, ali ne reagiraju ili se eventualno okrenu, približe, pogledaju i lagano odplivaju. U tom duhu prošlo dva sata ribolova. Konačno uspijem nagovoriti jednu 45-ticu na griz, kontriram i puca predvez na spoju sa špagom. Kunem sve po redu. Zavežem novi predvez i mislim si hebeš finjaka idemo na hard rock. Mečem çhaterbait i krenem pretraživati vodu i u 7-8 zabačaja dobivam griz da me izuva iz cipele. Kratka al žestoka borba i debeli je vani. Moj novi PB ne po dužini ali po debljini sigurno je.

crni74

I danas teško, ali pala ipak jedna prekrasna ribica.

kockar

Easy shiner 4:

Yamatanyki:

Neki mikro tvister na 3 grama glavici, tu sam fatao crenperke i babnuske, pa se ovaj umesao,
iako do minut pre nije obracao paznju na basovske gume:

Xzoga Airvo Thrust 5-20
ITX 30
Mate jigging braid 0,13
FC 0,33
BKK Chimera CD 5/0
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!

crni74

Ono kad si visok skoro dva metra a nemaš dovoljno dugačke ruke da riba jedva  cijela stane  u kadar. :toothy12:  :headbang:

madmax

crni74

madmax

Pokušavam ga na kanalu loviti, ali nije baš uspješno

crni74

A čuj, teško ga je uloviti i na vodi gdje ga ima puno. Ja recimo cijelo ljeto nisam ulovil basa iznad 25 cm. I sad stepem ovoga. A voda je krcata basom i to debelim. Prošle godine sam ih lovil puno više a ove godine katastrofa. Zato ima onih od 20 cm ko u priči. Prošle godine uspjel mrijest opako i sad se to vidi. Dakle, za dvije tri godine bude lijepih ribica. ;D

crni74

Citat: crni74  u Rujan 15, 2023, 20:56:47 POSLIJEPODNEOno kad si visok skoro dva metra a nemaš dovoljno dugačke ruke da riba jedva  cijela stane  u kadar. :toothy12:  :headbang:

Ako je neko sumnjal, riba je puštena. ;D

https://youtube.com/shorts/lnGJmPXrBAc?si=hFNRNo8-gxvwV3t4

madmax

Citat: crni74  u Rujan 16, 2023, 13:09:15 POSLIJEPODNEA čuj, teško ga je uloviti i na vodi gdje ga ima puno. Ja recimo cijelo ljeto nisam ulovil basa iznad 25 cm. I sad stepem ovoga. A voda je krcata basom i to debelim. Prošle godine sam ih lovil puno više a ove godine katastrofa. Zato ima onih od 20 cm ko u priči. Prošle godine uspjel mrijest opako i sad se to vidi. Dakle, za dvije tri godine bude lijepih ribica. ;D

Jučer baš zveknuo jednu oko 30 cm, nisam slikao, mjerio sam po patici 44 broj.
Došao na spinnerbait koji je imao na udici nakačen cannibal sheda

madmax

Dečki viceprvaci svijeta pojedinačno.
Svjetsko prvensto u ribolovu bassa

crni74

Jučer ciljajuči štuku na tipične varke za štuku jerkove dva ovakva i još par napada na idrine žlčice, ali bez kvačenja.

Ni sajla im nije smetala.

Nakon toga nastavil sa tenkarom. Više u temi tenkara.

kockar

Sad sam nasao vremena da sredim snimke... 7. mesec 2023.

Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!