Prognoze i upozorenja

Autor mossi, Ožujak 13, 2013, 08:45:39 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Noćas mraz u Monoštoru došao već odmah posle 21h. Trenutno je oko -4C.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

maverick

Kod mene je islo do -2.5...taman da zahebe sve ovo voćki sto je procvjetalo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Jutros je i mene na vodi mraz pofurio. Slušam vas i buni me jel sam voćka il cvjećka pa da ne bi i ja bez pupoljka ostao😂

mossi

Kod mene je dugo bilo ispod -4C, -5C i u zoru je dostiglo -6C. Mraz je trajao preko 10 sati. Ja sam dimio/ložio svo vreme. Sutra je opet u najavi mraz koji će biti kraći i blaži. Ne znam mogu li ponoviti ovaku noć, premorio sam se.

mossi

Danas sve kajsije detaljno pregledao. Šteta verovatno 100% Znači ode 10 stabala u qrac.

ps

mossi

Mraz je bio dug, 9 možda čak 10 sati, prosek je bio blizu -5,  na svitanje -6C.

Prošle godine sam dimio čak i na manje mesta ali mraz je bio oko -4C i trajao je par sati kraće. Tada sam imao po 60-70kg po stablu, grane se lomile. Ove godine ne verujem da će biti za probati.

mossi

Dimljenje, profi varijanta, voćari kupuju gotove kantice na paletama ide neki gust raspored u pravom voćnjku industrijskom i to verovatmo pomaže i pri ovako niskim temperaturama. Skupo? Pa koliko košta kad izgubiš sve?!

Evo staviću dve fotke, Dva merna mesta, udaljena 5m jedno je na otvorenom, na malom bedemu od ložišta koje nije natkriveno. Druga fotka je log dnevnih i noćnih temperatura na terasi koja je pokrivena, a otvorena sa dve strane. Dok je napolju bilo -5 -6, na terasi je bilo jedva nula!

Ali odmah pored je česma, bukvalno ispred terase ali nije natkrivena i u svitanje je počela da smrzava, kad sam pustio vodu, krenulo je slabije, ali je probilo.

Garofeeder

pajdo77

Bogami da piri. Jučer dopodne nije bilo ugodno na vodi,danas poučen jučerašnjim iskustvom nisam ni izašao

miha

DHMZ
@DHMZ_HR
·
Follow
❗️Za poslijepodne i navečer izdana su upozorenja za grmljavinsko nevrijeme ⛈️ za sljedeće regije:

🔴 Zagreb i Osijek

🟠 Rijeka

🟡 Karlovac i Gospić

Pratite https://meteo.hr/naslovnica-upozorenja.php?tab=upozorenja i poduzmite odgovarajuće mjere samozaštite.

#StaySafe

mossi

Prvo paklene vrućine iz Danteovog kruga blizu sredine pakla. Danas jedna od Gatalinki koja se redovno vrzma oko terase, popela se uz fasadu sve do lampe na oko 2.5m!?

E sad dal će se pakao nastaviti, mislim da neće, pre će biti potop Biblijskih razmera..

Dobro jutro, ko nije popio kafu nek krene.
Ko zna kad će biti sledeća.

maverick

https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljena-prva-dugorocna-prognoza-za-ljeto-evo-sto-nas-ceka/2653813.aspx?index_ref=clanak_izdvojeno_d_vijesti

Skraćena verzija  :stripii:

temperature: iznadprosječno toplo vrijeme tijekom cijelog ljeta, s najvišim temperaturama u srpnju i kolovozu, uz visoku vjerojatnost toplinskih valova
oborine: vlažniji početak ljeta (lipanj) s većom količinom oborina, nakon čega slijedi sušniji period u srpnju i kolovozu, s manje oborina od prosjeka
opći uvjeti: stabilni i suhi vremenski uvjeti u kasnijem dijelu ljeta, što može rezultirati povećanim rizikom od suše, posebice u unutrašnjosti, dok bi obala mogla doživjeti tipično vruće i suho ljeto uz povremene lokalne pljuskove.

Znači Pajdi trebaju nove kupaće gaćice i krema za sunčanje...a za početak sezone u 6 mjesecu trebace veliki kišobran  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"