Uvoz vanbrodskog motora u HR

Autor retfala, Srpanj 29, 2013, 21:49:02 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

retfala

Danas sam dobio informaciju da nema nikakvih davaja na uvoz motora. Zna li netko nešto o tome?

Mornar Popaj

Pretpostavljam da se radi o motorima iu EU, inače ide carina, porez itd...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

retfala

čovjek je kupio novi suzuki 15 u njemačkoj i platio ga 2100e. osječka kapetanija mu je naplatila 150kn samo upis motora.

maverick

Danas provjerio kod uvoznika, taj motor kosta 22587,91 za gotovinu ...znaci ako je prica takva kako je retfala rekao isplati se u svakom slučaju...jer i na ovaj ide upis motora i to kosta 70 kuna
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Šokre

Kad smo kod uvoza već, kakva je procedura za uvoz novog čamca iz Srbije i jel ima to ekonomske isplativosti, u odnosu na ove cijene kod nas u RH.

maverick

Moraš razlikovati uvoz polovnog ili novog, kod novih pripazis da li vec ima uvoznik pa ce te i proizvodjać uputiti na njega ili ako nema onda nema ni certifikat pa to dodatno poskupljuje itd itd....isplati se ako imas registriranu prikolicu, auto s kukom i znas proceduru oko uvoza, poznaš i proizvođača itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ixion

Ima li novih odredbi ili dopuna u svezi kupovine novih 2T motora? Na njuškalu ih nude u prodaju i vjerovatno se isti mogu upisati u knjižicu.

maverick

Nesto kenjaju u kapetanijama, ali u principu problema ne smije biti za sve sto je kupljeno u EU i doneses s racunom

Ive

Kakva je procedura pri uvozu novog motora iz EU.
Dali netko zna točno?
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

No

maverick

Iz zemalja EU, ako je novi samo doneses racun na kojem treba biti naznaceno gdje je plaćen pdv...obicno u zemlji kupnje...Kod polovnih treba racun i neki papir kao ispis iz matične kapetanije....bar je tako bilo

Ive

Hvala!!
Račun treba prikazati u Kapetaniji ili?

maverick

Da u kapetaniji prilikom upisa na plovilo ... :ok:

Ive

baka

Po najnovijem, ako kupuješ rabljeni ili novi motor bilo gdje u EU naši u Kapetaniji traže uz račun Izjavu o usklađenju za koju nitko osim Hrvatske nije čuo. To je neki sistem kao homologacija za aute.
Da li se netko od vas sreo s tim, koliko košta i tko to uopće izdaje?
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!