Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Kako imam ekonomican motor, tako mogu izaci i 3x na dan... tako sam i uradio... Sipam 60l i ako ne gasiram jako, imam za taj dan do mraka... Sta ta Yamaha popije goriva, mati moja... Razmisljam o pedalini...
Preko dana topola... meni se na strunu hvata a tolstolobici je jedu... cuje se onaj fini zvuk topole kad prolazi kroz karike...Pa ono, neizvesnost hoce li zamrsiti ili ne... obicno bude prvo...po povrsini pliva moja zguzvana struna i mrtvi tolstolobici.. Bleda struna ko i oni... To su te prolecne carloije ali neka lepo je... Moze i malo boje da se uhvati... hteo sam se i kupati ali hladna voda bas...
Nista, malo to preslagivanje pribora, kafa, voda i sve sto ide po redu... Vrucina po danu kao da je jul...

Ne znam sta bi o pecanju pisao, kad bi ja znao koje je doba dana najbolje ne bih izlazio 3x... pa cu  malo o priboru....
Pre nego sto utopim ovaj Aspro da ga ja jos malo nahvalim...  Imam ja te neke brze stapove, Satorije, Prototypove kao na Moto GP... Meni oni sluze da se hvalim po forumu... Nekako, mislim da je to za neke sto znaju, sto suptilnije udaraju kontre... Ja to sve ono po seljacki... Licim na Čvarkova iz drzavnog posla, stalno sam nesto besan pa to prenosim preko stapa... uglavnom, meni ovaj mali Aspro sto nije prototype za stazu nego cestovni model, je zadnji stap po rejtingu, ceni ili kako god... kupio sam ga iz dosade i zato sto ga niko nije hteo... Uglavnom odabiram ja njega, pre ovih boljih... Nekako sa onim gore spomenutima, kao da ribu hvatam za karmin ili mi se cini... Tuku me po laktu ti ex fastovi...Ovaj mali Aspro ima nesto, sto mi se svidja... Ali ja ne znam sta je to... znam samo da uzivam u ribolovu sa njim... Valjda je to najvažnije, sta ima veze sto nije neki ne znam sta... Nisam ni ja... Nasli smo se...
Mene su davno naucili da se u tom dzigovanju drzi vrh stapa iznad glave... ja mislim da su me pogresno ucili... Onda se pri kontrama zavaljujem unazad, gledam kad ce me disk u ledjima usinuti... nista, ja to vratio skroz u minus, stap sa strane, vrh ka vodi i tako cackam sa tim stapicem...
Na tu tehniku mi rekli da ide zlatna ribica a ja "crnca" uhvatio...

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

pajdo77

Ja sam bio jutros al bolje da sam ostao kod kuće. Opala je od preključe,za one koji ne idu često na vodu počele su i 'mace' od vrba i topola pa kao da i to nije dosta Velebit čisti te nakupine granja i debala tako da je pecanje danas bilo avantura. Jedini bonus je par sati na svježem zraku. Meni i to odgovara pa ćemo sutra ponoviti gradivo.

miha

taman sad pada ..od nedjelje ode u nebo 200 +

maverick

Mura treba u porast...samo vidim da se i prognoze za kisu mjenjaju iz dana u dan...ali metar vode budemo dobili. Prognoze , one dugorocne su predvidjele kisni peti mjesec i pocetak sestog a onda velike vrucine i susu...tko zan sta bude izaslo iz svega toga...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Kako se moj život odvija izmedju semafora, tj u koloni mi prolaze godine, imam vremena da mislim...
Elem, iako sam napaćen i slabo placen razmisljanja ne idu u pravcu žetona, vec ribolova... To su razne kombinacije, od varalica do tehnika... Obicno mi te "ekpertize" i "strucne analize" donesu jednu veliku nulu...

Najbolje prodjem kad imam malo vremena i malo goriva... Ta dva resursa kad su mi ogranicena, moram pogoditi i vreme i mesto...

Ribolov od 15-20 min, 3 udarca...

ossa

Ulovi se po koji i nizvodno.

Malo orka., malo Elpi... standardno rekao bih.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Vece bi šanse inao da sam ostao kuci...
Voda staklo... Da sam video ribu da se okupala, nisam...

Jedan po danu...

Po uveče jedno veliko nista...

Užasteškiribolov :hi: