Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Resavac

I na Dunavu u okolini Beograda zadnjih 6 dana rovaca, durdubake neće da pogleda. Komšija iz marine ga uredno lovi skoro svako veče pred mrak i po mraku na glavinjaru, od bižuterije 3-5 kg, pa do garagana od preko 20 kg.

Resavac

Duša ima da mi se usmrdi sutra ujutru  :uf:

pajdo77

Najbolje su takve kad odstoje dan na suncu. Netko ih zna dan prije i malo skuhati,meni se to ne da raditi a možda bi valjalo. Ove godine visoka voda pa ništa od školjaka

Resavac

Da kad počne sve to da vri, fermentiše i smrdi da iskočiš iz čamca. Zatvoriš meso u koficu i kad od pritiska se otvori poklopac, vreme je za pecanje :toothy9:

marina1983

Resavac, odličan materijal!

Resavac

Ali samo sitan je kljuca sporadično :dontknow:

DJ17

Da li neko ima neku proverenu taktiku za vatanje Dudrubaka, tipa neku zamku, mamac itd. Ili samo kopanje do bezsvesti...

pajdo77

Čitao sam kako je potrebno u neku vreću npr jutenu ili onu u kojoj skladište krumpir staviti slamu,poprskati ju krvlju i plitko zakopati na mjestima gdje se inače kopaju durbaheri te ih pokupiti nakon par dana. E sad pošto većina nas neće zaklati bravca ili turnus pilića zbog durbahera kontam da bi bila dobra alternativa u tu vreću među slamu staviti svinjske džigerice jer ima dosta krvi u sebi te aditive na bazi krvi kojih ima u pecaroškim radnjama. Taj članak sam pročitao davno u nekom ribolovnom časopisu a ima li učinka nemam pojma jer nisam probao. Osobno godinama nisam pecao na durbahera jer su ili skupi ili ih nema uvjek za nabaviti. Pecam na školjku,lignju,džigericu uz dodatak koje kišne gliste i solidno lovim tu somčad tako da o durbaherima ni ne razmišljam. Puno jednostavnije a učinak zadovoljavajući.