Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

trimrtvaca

baka

Sad sam vidio na internetu što je to i najsmješnije, imam jednu takvu crveno-bijelu. Pojma nisam imao da se to čudo tako zove i bacao sam je nekoliko puta, ali nikad ništa na to.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

YUGO BOSS

Kad bacis glavinjaru,zatvoris preklopnik i pokupis visak strune,to bi trebalo da resi problem  :bye:

trimrtvaca

Kod propadanja se kači za sajlu u tome je problem

YUGO BOSS

Pa to i mislim ako ovo uradis verovatno nece kaciti iako ne pecam trgecom ovo resava problem sa kacenjem trokrake za glavinjaru - ako mislis na prvo propadanje do dna,
a ovako ne verujem da kaci,ali ako kaci kad jigas imas druge proizvodjace  :takoje:

pajdo77

Nisam stručnjak ali možda bi umjesto sajlice valjalo staviti predvez od fluorkarbona i vezati glavinjaru direktno :sha:,mislim nema virble,nema karabinera kao na samoj sajlici pa bi se manje petljalo . Kažem možda probati.

YUGO BOSS

Evo nesto zanimljivo sto lici na nase,od storma  :mblah05:

tole

Citat: YUGO BOSS  u Kolovoz 27, 2015, 11:08:25 PRIJEPODNE
Kad bacis glavinjaru,zatvoris preklopnik i pokupis visak strune,to bi trebalo da resi problem  :bye:

:icon_thumright:

....a kasnije opet možeš otklopit preklopnik i puštati glavinjaru uz lagano štopanje špage prstom...bitno je zategnuti sistem čim padne u vodu i  :ok:

Vlada Tadic

Citat: trimrtvaca  u Kolovoz 27, 2015, 11:26:11 PRIJEPODNE
Kod propadanja se kači za sajlu u tome je problem

Pokusacu da ti odgovorim . Nije problem kolega do tebe , problem je do glavinjare koju bacas.
Izrada glavinjare na oko izgleda veoma lako , opterecenje tj oblik olova daje dusu. Ako ko pravi ne posveti tome malo paznje dolazi do nepravilnog rada , loseg zabacaja u vidu ventilatora , mrsenja u propadanju i slicno.
Nije problem da ona trese i mlati pod vodom i da se poneko ripce i upeca na to ali veruj imam momenata kad jedna daje 2 ribe dok druga bije ko na traci.
Problem mrsenja ces resiti tako sto promenis glavinjaru. Vecina ih filuje u glavu sa olovom a to nije dobro. Takva glavinjara propada glavom na dole i repna trokraka sustize strunu . Sta vise mozda je problem i u samom radu ali to nisi primetio. Najverovatnije podigne rep suvise visoko i malte ne dubi naglavacke.
Nisam pogledao sa kojom glavinjarom imas problem mozda cu i naljutiti nekog majstora a nije mi to bila namera samo sam pokusao objasniti problem

Batica

A mozda je i do loseg bacanja glavinjare.
Hoces da kazes da kod dobrih glavinjara trokraka ne moze da se prebaci preko najlona. Moze i tekako. Pogotovo kada padne na dno i nestigne se pokupiti visak strune. Moze se da prebaci prilikom udarca u panja, granu, zid..itd

trimrtvaca

A koje bi mi glavinjare preporučili a da se mogu kupiti u Hr.težine od 35-50g.

YUGO BOSS

Lepo je rekao da koristi glavinjaru firme LAV (trgec)
Tako da tesko da bi firma izbacila neki los proizvod ali i dalje postoji tih 0.00001 % sanse  :icon_thumright:
Uglavnom posluaj sta smo ti Tole i ja rekli i skoro sam siguran da ces resiti problem

Sto se tice glavinjara imas materijala kolko hoces,svi hvale nekog svog prijatelja tako da to nije merodavno :) Uzmes po par komada od nekih koje ti se svide i vidis sta ti najbolje lezi
Najbolje da gledas neke sa duplom jakom zicom(da se ne bi mucio oko stelovanja),koje se ne uvrcu pri letu ,rade ok a i da cena bude ok jer kida se dosta  :uf: Naravno ako nadjes neke koje se izvrcu pri radu bataljuj takvog proizvodjaca  :icon_salut:
Ako imas strpljenja da pravis rado cu ti objasniti kako,najbolje je biti sam svoj majstor mada je posao tezak i lupa se glava dosta dok ne napravis to sto zelis :hi:

trimrtvaca

Puno hvala kolege naručio sam glavinjare Sale Fantom koje sam imao par komada i bile su uspješne i glavinjare Vida na koje nisam nikada lovio ali kolege sa foruma su mi rekle da su ok.A ako je netko voljan objasniti mi kako da napravim sam glavinjaru bio bih zahvalan

Hudini

Imam osječaj da su glavinjare daleko bolje za soma nego za smuđa. Vaše mišljenje!