Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Prije nekoliko godina, nazovem Stepu, da ga pitam ako bi imao vremena da mi pokaže ovo muvanje sa jig glavom.
I Stepa nebudi lijen dodje, provozamo se na jednu poziciju, pokaže mi sa dva smudja kako se to radi.

Sutradan odem ja sam, dobijem 4 smudja za pola sata. Spakiram se, odem kući i nikad više nisam muvao. Prošlo otad ima sigurno 4-5 godina.

Neznam zašto, ali nesvidja mi se to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ta kvačica u donjem videu se za neupućene koristi u frizerskim salonima pri pravljenju ženskih frizura,negdje prije sam išao kupiti dva paketa plastičnih viklera kako bi si pravio hranilice za feeder pa me teta u trgovini čudno gledala,sad da dođem i kupim te špangice za kosu na blagajni bi odma dobio majicu duginih boja i mjesto u prvim redovima nekog Prajda,neka hvala,neću ja to. Dvije trokuke sa donje strane kedera jednako gubljenje sistema svaki drugi zabačaj. Vežeš na trocu fluorokarbon 4-5 cm,na drugom kraju omču. Heklaricom za bojle prođeš kroz kedera od usta i izađeš gore kod srednje peraje,provučeš sistem da omča izađe na usta i zakačiš ju za čeburašku a trocu kederu na leđa. Karbon kroz cjelo tjelo ne da kederu da lako otpadne ili se raspadne a omča na čeburaški dozvoljava kederu da leluja prirodnije nego kad ga se stavlja na klasičnu jig glavu. Eto,tako bi ja to već ako mi se pametuje.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

A dok heklam nitko ne vidi,kad izađem sa viklerima na glavi iznjet kantu sa smećem svi me nekako blesasto gledaju..i to najviše oni ćelavi. Ljubomora je čudo.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

mossi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

TopMix

Pozdrav svima  :hi:
da se samo javim, smudj krenuo...
Ma, znam da je krenuo  :notworthy:  nego, ja nisam bio na vodi dve nedelje, pa se kao prijatno iznenadio...
Naravno da je krenuo kad se voda postepeno hladi. Isplovio sam u nedelju, onako na brzaka, keder se jos uvek lako uhvati...Bilo je lepih, solidnih ulova, oko 1-3kg.
Ali, nije baš da je rasturao... bilo je to ono finsko uzimanje, usisavanje bez udarca, u najgorem kršu...pa nek neko kaže kako je jednostavno dzigovati iole ozbiljnijeg smudja ne kedera...di si Dus?

Stepa

Nema ga moj Miky  :violent1: udarila ga para zaboravio sve naše zajedničke derneke :sha:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu