BRK glavinjare

Autor kawasaki, Travanj 04, 2016, 12:41:14 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Nadam se da se kolega Brk nece ljutiti sto sam maznio slike  :ok:

ali ove glavinjare zasluzuju svoju temu, jer znam koliko znanja i truda je u ulozeno  :hi:

Brzi od Bolena.

Brk

Fala frend !  :stripii:

Trenutno sam ranjen, ozljedio tetivu na malom prstu desne ruke.. ali uskoro.. nadam se dok zubati izađu iz zabrane budemo posložili sve u vezi tih glavinjara do kraja.
A da su nas iznenadile... jesu
Samnom ih radi jedan moj prijatelj, savski punker Ladislav Štuban, svi ga znaju kao Ladi..

Za sad budu 6.5 cm, u 20gr, 25gr, 30gr, 35 gr
Dekore budem stavio kroz mjesec dana, budu jednobojne i dvobojne, najbitnije kombinacije pokrivene.

Za sad ih testiramo, podjelili smo prijateljima kolko smo uspjeli složit sa materijalom koji smo pribavili..
Dokazale se jesu, do sad je dosta tog upisala.. smukije, somove, mrene, bolene..
I velim kroz mjesec dana budemo mogli odvojit sigurno i koju za frendove !

Vrana

Sigurno zasluzuju temu........izgledaju  :icon_thumright: :headbang: :tongue1:
Cold and Ugly

Brk

Pošto sam trenutno na bolovanju i nemam kaj delat, svojim ukučanima sam dosadio, prijatelji mi se više ni ne javljaju.. kao rade.. zaposleni..malo da razbijem dosadu i prezentiram vam svoj hobby.

Drago mi je da su se Kawasakiju svidle glavinjare tolko da je pokrenuo i temu u vezi njih.

Več duži vremenski period radim si sam varalice za ribolov, ispalo je da imam šlifa za to i večina toga kaj sam napravio bilo je lovno.
U jednoj temi na forumu u vezi glavinjara več sam spomenuo zašto ih volim i koliko je to lovna varalica kroz topliji dio godine.
Kad sam se primio konstruiranja Soft Blade Glavinjare uzeo sam si vremena, pokušao sam radit čim sporije i pedantnije, od vanjske forme, do balansiranja glavinjarice i dekora.

Najviše vremena mi je uzelo balansiranje, htio sam da se glavinjara kreče kroz vodu na određen način a to je da uz valjanje tijela kako najčešče rade cikade radi i repićem lijevo desno.
Također mi je bilo bitno da nema ni previše širok a ni jako uzak rad, gađao sam jednu sredinu.
Veliki problem mi je bio i petljanje u izbačaju, i to da se ne vrti kod izbačaja.. iz tog razloga glavinjara je ispala nešto krača i zbijenija od ostalih u toj dužini.
Jedan od razloga kaj se ne vrti u izbačaju je i kut pod kojim sam postavio balans uteg.
Morao sam ukomponirati dosta tih stavki da bi dobio rad i performanse kakve sam zamislio.

Kad sam završio varalicu krenuli smo testirat, podjelio sam nešto glavinjara prijateljima.
U jako kratkom vremenu počeli su se redat ulovi, u nekih možda samo mjesec dana, neki su ulovili svoje prve.., a neki svoje največe ribe u savi.
Dakle uspio sam u naumu, napravio sam pravu malu atomsku bombu za koju mi je želja jedina da se savjesno koristi.. da svatko tko dođe u posjed tog mamca poštuje lovostaj, mjere, i dozvoljene kvote ulova...

Dekore radim dvobojne a ovo su neki od njih

SB-Silver Black

RH- Red Head

SFC-Silver Fluorescent Chartreuse

FO-Fluorescent Orange

LG-Lemon Green

Peš

To je za sad to od mene, s vremenom kad smislim nešto novih dekora bit če update u temi.

Za ostale info.u vezi glavinjara molim vas da mi se javite privatnom porukom.

Kad stignem stavit ču i koji ulov ostvaren na glavinjaricu!
:hi:

kawasaki

Predobro izgledaju i boje i sve  :hi:

Daj slike ulova sad dok bolujes  :hi:
:ok:
Brzi od Bolena.

maverick

Dekori su vrh...i tu nema potrebe puno filozofirati jer ovi pokriju sve situacije. Po meni bi jedino na sfc stavio puno svjetliji stomak. A slobodno u temi mozes napisati koje su cijene ...i ja sam zainteresiran  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

Brzi od Bolena.

Brk

Za sad bi izdvojio dva največa ulova na Soft Blade glavinjaru a to su 2 sominja, jedan oko nekih 12 kila, 125 cm i jedan oko 45 kila 190 cm.
Sretnim ribolovcima su to dvije največe ribe koje su ulovili..

Oboje su me opljačkali, došli dečki u goste i sad.. sviđa im se ova.. a dobra je i ona.. pa sam im dao sve kaj sam imal u tom trenutku.
Kao lako sebi napravim druge. :uf:
Ali stvarno mi je drago jer dečki su dokazali, čak i meni neke stvari.. otklonili i najmanje sumnje koje sam imao u vezi te varke..jer sam sam sebi največi kritičar.
Uz te ribe palo je več puno manjih somova, nešto mrena, par smukija (slučajni ulovi) koji su vračeni u vodu.. a boleni su najčešči ulovi na njih..
Tako da eto.. svaki put kad me neko nazove hvali mi se drukčijom vrstom ribe.
Danas je frend lovio u dost jakoj struji, bolene jigao jer su zaljepljeni uz dno i puko slučajno i smukija oko 3 kile..

Fotke največih brkonja do sad ulovljenih na moje varkice

Od ovog največeg soma.. do najmanje mrene sve je drmalo na tu jednu jedinu veličinu koju za sad radim, 6.5 cm.

Zato sam spomenuo u prvom postu, iako smo imali dost povjerenja u nju malo nas je i iznenadila ta glavinjara.

Ive

Super izgledaju!! Veličina od 6.5cm je baš pogodak! Najuniverzalnija veličina..
Raznoliki ulovi to samo potvrđuju  :ok:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

mossi

Baš kvalitetno izgledaju!  :ok:
Sve čestitke!

:occasion14: :hi:

Brk

Danas priča ide ovako... :uf:

Svi frendovi love somove na moje glavinjare, a ja sam ozlijeđen i nemrem na vodu.
Frend kod mene, gledamo ribolov na delti Urala, somovi, smukiji... STRAŠNO !
Šečem u krug po boravku i velim.. frend ja nemrem izdurat, moram vlovit soma prije lovostaja.
Uzel bum lakši štap i premjestil rućkicu role na desnu stranu tak da ozljeđenom rukom motam a lijevom držim štap i bacam.
Frend gleda u početku malo u čudu.. al njega je lako nagovorit jer je lud najmanje ko i ja.
Iako je i on na bolovanju,  :crutch: upalile su mu se vene na nogama odvažili smo se na taj pothvat ! :no:
....I kreču dva invalida, znamo za jednu dobru lokaciju, znamo put do nje ali pošto njega muči noga dogovorili se da idemo prečicom kojom nikad prije nismo išli.. :no:
I izgubili se.
Zalutali smo u šumi.. jedva se snašli.. i izbili 2 km. dalje od pozicije di smo kao trebali izač !

Da skratim priču, nakon dugog pješačenja stigli mi i sad malo se to sve promjenilo od zadnjeg puta kad smo bili, ali ima di se more pecat, tj. di se može riba izvuč na obalu. Ostalo je sve bilo previše strmo.. 3 metra do vode.
Nakon nekog vremena zaključio sam da su somovi najvjerovatnije tamo di se nemre pecat.. hodam onud ko mačak oko vruče kaše i odlučim da ipak zabacim.. bar jednom.. pa valjda nebude... i BAAAM !
Drmne mi som.. zatežem traljavo lijevom rukom.. desnom malo motam, malo fulam rućkicu..
I nekak ga privučem k obali.. ali sad je najgore.
KAK SE SPUSTIT PO RIBU?
E to je bio problem...
Al naravno mi smo biseri, odlučili da odrežemo granu vrbe oko 3 m koja ima kao V kukicu na kraju, fino mu to gurnemo kroz škrge i navučemo ga gore.... :no:
Ali frend nema noža. :stripii:
A ni ja...
I tako pošto su njemu ruke zdrave, bori se on sa vrbom nekih 10 minuta.. malo kliještima, malo rukama.. frče nacukava... broji sve po spisku i uspije !

Kaj je najbolje nekak traljavo smo ga s tim i navukli na obalu!
Čak je i preživio, nije taj som pustio ni kap krvi !   :icon_scratch:

Nakon fotkanja smo ga vratili nazad u vodu i otplivao je baš veselo. :rofl2:

Evo fotki

A ima i video koji smo posvetili frendu. :stripii:

Procjenili smo ga na nekih 15 kila, možda je nešto lakši sad nakon torture koju je preživio.. ali bude se on oporavio !

ps. Čizme koje imam na nogama su od mekane pjene. :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dac

Kapa do poda....   :hi:    :notworthy:    :clap2:   

DIDAPATAK

No