BRK glavinjare

Autor kawasaki, Travanj 04, 2016, 12:41:14 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ma kad nas dvojica ne hvatamo tko će onda hvatat. Badava glavinjare kad ribe nema,može testirat živce jedino.

mlb

Stigla i moja narudžba!! Sad još samo treba dočekati izlazak na vodu!!!  :hello2: :hello2:

kawasaki

Samo cu jedno reci  :takoje:

BROJ 1. GUMENA GLAVINJARA  :ok:

Brzi od Bolena.

Brk

Hvala frend !

Ovih dana malo smo pecali po savi.. bilo je svakakvih ulova. :hello2:
Vodostaji koji stalno osciliraju malo nas zezaju.. kad se navikneš na neku poziciju.. krenu ulovi.. sava naraste za 2 metra.

Savski tereni su stvarno prekrasni, pa ako uspijem odvojiti vremena da lovim više sati, najčešči je izbor puštanje malim gumenjacima po rijeci i istraživanje sprudova.

Jutarnje tuširanje

Noču su boleni česti gosti na udici.
Volim eksperimentirat pa ponekad škaricama cviknem peraje na gl. :rofl2:

Kratka posjeta jednoj lokaciji di se uvjek nekaj vlovi.

Nekako, čim dođe ljeto sve su mi draži brzaci.. volim šum slapa Zagrebačke toplane.

Naše lude mrene

Da nije voda toliko narasla večeras bi lovio brkonje, ali neka,dobit če oni po p...uskoro

Frend je ulovil krasnog bolena, svaka mu čast..

I tak, lovimo kad stignemo, mjenjamo samo dekore, varke baš i ne.
Tj. sad kad padne voda i krenem na brkonje meni više ni dekori nisu bitni.
... mislim nisu.. moji somovi vole drečave..
moram si nabavit glow boje..
hmmm

Pozz ekipa !
:hi:

pajdo77

Brk ti navata više ovih krupnih nego ja kedera ove nedjelje :stripii: :icon_thumright:

Brk

Danas sam sa najdražom bio u šetnji po hreliču.
Trebale su mi nekakve gače za gacanje po savi, voda je topla, vani je vruče pa je najlakše u kratkim hlačama i tenesicama.
Završili sa šopingom sjeli u auto i velim ja... " draga, ajmo malo prošetat uz slap toplane".. romantika i to.. :love7:
Ko za vraga štap i torba su mi bili u autu, stvarno neznam kak se to našlo u bunkeru.. :dontknow:
To ko da samo uskoči u nutra čim krenem bilo gdje drugdje osim na posel. :vrag:

I tak se romantična šetnja pretvorila u ribičiju, najdraža moja je radila na svom tenu dok sam ja malo bacal glavinjare..
Nekih sat vremena sam bacal crnu glavinjaru u pjenu brzaka na slapu i uspel nekaj i vlovit.
Prvo mi je drapil som, a nakon njega mrena.
Imal sam sreče sa somom, zel sam si light pribor 10lb špagica i to.. al prošlo je ok. :ok:

rj

nabavio sam 3 kom 40g odlično rade  :ok:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Brk

Hvala rj !  :hi:

Vrijeme da malo osvježim temu o ovom svom hobby lure projektu !  :hello2:

Samo jedno mogu reč, kod nas je tulum !  :headbang:
Evo par slika koje bi to mogle donekle dočarati.. uživancija na najjače !

Batica

Svaka cast.
Kada jednom krenes da pecas galvinjarom to je kraj.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

Brk

Evo da podjelim sa vama i neke manje sretne trenutke...

Kako sam danas izgubio prvo največu ribu sezone, a nakon toga največu ribu u životu.

Stanem u Stupniku, u dučanu neki dan i uzmem si troce.. nešto četvorki nešto dvojki ,wmc, morske.. dovoljno jake za savske nemani... ali pošto mi se svidio ribolov nešto lakšim priborom posudio sam prijatelju rolu za soma a ja se otisnuo u avanturu sa srednje jakim priborom.. koji se može nosit sa somovima do 30-40 kila na čistom terenu. Pošto sam htio malo uštediti montirao sam samo jednu veliku trocu na rep glavinjare.. to je dobra šema u kombinaciji sa somovskim priborom.. ali sa ščukaroškim.. to ne igra.

Da ne duljim. Prvog sam več skoro umorio kad mi je otpo. Riba koju smo moj frend Mifla i ja procjenili da je bila između 30 i 40 kila.
A drugi...

1. dio drila
KAD sam udario kontru, u prvih par sekundi ja sam znao da imam ribu preko dva metra na udici.
U startu je to bilo ponašanje soma orijaša.. PRVIH pola sata on je išao sam kud je htio. Ako sam ga dobio k sebi tu se radilo o centimetrima.
Držao se jednog limana i dubine tih POLA SATA, nakon toga mi je zalego ispred nas na 10 MINUTA nakon toga je odlučio da je vrijeme da ide otuda i ladno mi izvuko 120-130 metri 20 lb špage.
Donesli smo odluku da trčim za njim... da.. po obali sam trčo nekih 100 metara i uspio ga dobit na nekih 60 od sebe... ali to još uvjek nije bilo to. Stao je na kratko i odlučio da ovaj put ide ravno prek, pod samu drugu obalu... Pala mi na pamet ideja da trčim još nizvodno i probam ga svlačit po struji metar po metar... I to sam odradio..ali trčeči po suncu nakon sat vremena žestoke borbe ja sam dehidriral. Postalo mi muka i predal sam štap prijatelju.

2. dio drila.
I tak mifla preuzima.. ja se penjem na brijeg pošto je tamo di smo bili relativno plitko da probam skužit možda se vidi.
Kad sam se popeo, srce mi je propumpalo ko ludo. To je bila riba bliže 2.5 nego 2 m.. nemre se to dobro procjenit u vodi..ali vidlo se fino da imamo na udici ribu života. A i znam kak se ponašaju ribe između 50 i 60 kila u drilu.. za to vrijeme.. takva riba bi več bila vani.. u tih sat vremena obavili bi več i slikanje.. i
I sad.. mifla privodi dril kraju.. som je sve bliže obali.. NAŠOJ OBALI ! Veselje sve jače... kad najednom Mifla veli JOJ ! Ili tak neš.. "buraz nemoj mi sad joj" Kaj JOJ ! Štap stoji ravno ko igla... lagano vibrira špica.. glavinjara je ostala.. som se otkvačio. Dobio u četku, udica pogodila kost.
Jbm. ti ono zrno sreče.

uff

Zagor

Strasna borba, oboje ste se namucili, šteta sto je on završio kao pobjednik. Bome somovi vole tvoju kuhinju :clap2:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

maverick

Bravo za pričicu, bravo za video...kao da sam bio pored vas  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Svaka čast, treba to doživjeti, a još više mi se sviđa način kako si to opisao! :ok:

Nisam nešto siguran da bi i naš dežurni pjesnik, odaziva se na ime No  :bye:, mogao to bolje sastaviti, iako je on bez konkurencije!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

kawasaki

Znaci cim sam ovu glavinjaru prvi puta smocio samo sam sam sebi rekao ovo je broj jedan. I nema bolje.

A to se i pokazalo  :takoje: :ok:
Brzi od Bolena.

Kugla

Pa red je da pitam kako da dođem do par komada ovih glavinjara  :sha:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti