YAMAHA F40 GETL 40/70

Autor vucko GBP, Prosinac 24, 2017, 13:41:28 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Resavac

Jedna crna f40get1l montirana na mahseera

Resavac

Došla sa ovom elisom. Dali nešto menjati?

maverick

To je velika elisa...ali mozda moze da je izvrti na tom koritu...Ako nemas nekog u blizini koji ima takvu kombinaciju moraces ipak na probu pa onda odluciti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Svakako joj neki mesec vožnje ne gine. Korito blago V, težina čamca 360-370 kg, motor 119 kg, dva golema ukupno blizu 1/4 tone, plus bar 50 kg u koje čemu. Videćemo...

Garofeeder

Citat: Resavac  u Ožujak 28, 2023, 21:08:09 POSLIJEPODNEDošla sa ovom elisom. Dali nešto menjati?

Imam takvu al inox na Nautilusu 555, Honda 50, moze to...

Resavac

Juče urađen prvi servis na 20 radnih sati i skinuta blokada.

Do juče brzine do 47 km/h i max nešto preko 4800 rpm. Posle skidanja blokade nizvodno prebacuje 60 km/h i izvrti nešto manje od 6100 rpm. Potrošnja 3,5 km/l na nekih 4200-4300, mada sam više gledao u mutni Dunav nego u satove. Čamac pun svega i svačega, bar stotinak kila dodatnog tereta i moja malenkost od 0,12 tona. Trebao bih malo i sa jack plateom da se igram. Mislim da sam malo previše podigao motor.

Ja sam svakako prezadovoljan

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

ZeroCool

6100 obrtaja ili je velika elisa ili motor jos treba ici gore nikako spustanje

Resavac

Yamahin serviser mi je rekao da je optimalna iskorišćenost snage motora, ako izvrti do max 5900 obrtaja. Nisam pitao, ali najčešće ćemo biti dva kinja u čamcu, pa pitanje kako će to uticati na broj obrtaja.
E sad ja sam se igrao i po malo dizao motor i odokativno sad mi je kavitaciona ploča malo iznad najniže tačke čamca s tim da nismo mogli zbog niske prikolice da izmerimo tačno i doteramo adekvatno visinu motora. Ostaje kad se vreme prolepša da uletim u vodu i odradim to.

maverick

Obrataji su ok...ni nema potrebe za vise...ako bude čist bit ces i s njom na gornjem rubu...A motor dizi slobodno jos gore...To je igrarija kad budes na plazi...podizes po 5 mm pa ces vidjeti sta dobiješ
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Cobraman

Pozdrav svima.. Nov sam na forumu a i nov vlasnik yamahe 40/70...poktece hunter 575 sa konzolom i ful opremom... Sto se tice potrosnje puno sam istrazivao i zakljucio da je najoptimalnija na nekih 4200rpm kada kod mene prelazi oko 3.8km/L...brzina 37,5.....sa 4700 brzina je 43kmh i tada ide 3.46km/l...uglavnom tesko postici bolju potrosnju. Dodje mu da je bukvalno ista vozili 25na sat ili 42...ecogps ne laze...  :pirate:  oko 3.5 po litri... Pozdrav!  :headbang:

Ps sto se tice obrtaja, max zabelezeno 6120 pri brzini oko 58kmh. Za ovaj motor je raspon 5300 do 6300

maverick

Pa da...veliki je raspon brzine s nekom vise ili manje sličnom potrosnjom...i na hetl je bolje voziti 45 nego 25 km/h...

Cobraman

Mala dopuna

Igrao se sa elisom, stavio umesto 13.5x15 vecu 13.25x17...spustio lepo obrtaje na 5 i 750, ali zato max brzina spala samo za 2kmh a potrosnja bogme za 20ak posto na nekih 40-45... Bila je oko 3.5km/L sad je oko 4.3... Posto sam mahom solo na pecanju obrtaji su sasvim ok, a sto mi rece serviser te fore radni opseg do 6 i 300 zaboravi... Najzdravije do 5800, max 900...ovo je samo skinuta blokada obrtaja na 6000 pa zayo ne iskljucuje na vise.

maverick

Serviser obicno razumije kako taj motor popraviti i kako ga odrzavati ali ove nase bijesne gliste tesko normalan covjek moze razumjeti  :stripii:  Što se tiče obrtaja...nije nuzno da vrtis na najvise obrtaja niti da ides najbrze sto mozes ali vecinom je elisa koja ide na najveci broj okretaja a ako s njom postizes i navjecu brzinu bude ekonomicna u nekom normalnom rasponu...E sad meni je normalan broj okretaja tipa oko 4500 a Denisu je to oko 6000  :stripii:  Uglavnom slazes onako kako tebi odgovara i kako ces ti biti zadovoljan,,,Što se tiče potrosnje...Vjeruj...s vremenom ces se navici da ne razmisljaš o tome sto je svakako najpametnije rijesenje  :stripii: