Mate glavinjare

Autor SMT, Svibanj 22, 2024, 09:20:23 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

U nekim drugim temama sam spomenuo forsiranje glavinjara u zadnjih mesec ipo dana, hokejaski rečeno kao prvi napad na sve sto pliva... Iz mase svega toga probanog, meni se ova Mate glavinjara jako dopala.. 15g , 5,5 cm i bas uzasno lovna sa dobrim ili pristojnim trokrakama, plastika mislim u pitanju... Jako lepo i sitno radi u svim smerovima, gore- dole, propadanje, lerovanje u toku... Zabac sa njom momački dalek i sto je najvaznije precizan... Ne zapetljava se pri dzigovanju, zabacu ili jako retko sto je vazno... Znaci, radis s njom pun zabac 15-20 ili ne znam koliko metara... Ispred svega ovoga, ja bih ponovio, lovnost na prvom mestu...
Pristojan broj riba sam upecao na nju u pomenutom periodu...

Meni licno Mate od 20g se nije dopao, ima siru amplitudu i za moj ukus malo "šamara"... Zbog tog mog subjektivnog osecaja, svakako sam je manje forsirao...
Sada cu da probam i 10g u duzini od 5,5 cm... Treba mi i nesto lakse za veče, ocekujem da uz adekvatno vodjenje posluzi umesto voblera u nekim situacijama... Naravno i za nesto plice terene...

Cini mi se da se radi o dobrim varkama, zasluzuju da ih pomenemo posebno...Nekako je dosta naprednija, u odnosu na neke glavOnjare od pre ne znam koliko godina.... Kao i sve ... :hi:

Carpologia glavinjare ali ih ima i po drugim prodavnicama, dostupne su- najvaznije...

miha

Vida je zakon ...barem meni 6 cm - SLIM model ...15....18....24.grama ... :hi:  :ok:

SMT

Verujem, provereno...

Ima siru amplitudu od spomenutih, zameram joj sto se cesto prebacuje preko strune pri dzigovanju...
S druge strane mi je zbog te amplitude sire donosila u nekim situacijama ulove kad druge nisu... :hi:

Treba mixovati do dobitne formule!

dravski pecaros

E to bi meni trebalo 10-15 grama na 5-6 cm ...

Kupi koju viška pa pošalji po Tunji ako bude dolazio ja mu platim  :hi:

SMT

Ima nesto po kutijama, pa cemo resiti...