Rapala SSR 8 S

Autor maverick, Rujan 30, 2024, 19:16:40 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ova varalica u mom pecaroskom stazu definitivno zaslužuje posebnu temu. Ne znam broj ozbiljnih smuđeva...somova u raznim dimenzijama...noćima...jutrima...u sumrak...po mutnog.. bistroj...na kamenu...na "otpustanje"..lovi u svim uvjetima..

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Ako netko ima na stanju a da ne koristi placam od 30-50...ovisno o stanju i pratećem sadržaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Jel nema takvih u slobodnoj prodaji danas ili baš tražiš stare modele za kolekciju?

Mornar Popaj

Mario imam ja nešto, a slabo ju bacam.
Moram pogedati, trebao bi imati dvije FT i jednu S iz vremena kad kod nas nije bilo, pa sam se snalazio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Citat: pajdo77  u Rujan 30, 2024, 19:39:56 POSLIJEPODNEJel nema takvih u slobodnoj prodaji danas ili baš tražiš stare modele za kolekciju?

Trazim stare...od balse...nemam kolekciju...pecam s njima  :uf:

ossa

Na 5, 7 i 9 se nalovio , na 8 nikada ništa. Zato sam ih raprodao. Ostavio jednu čisto da imam.  :hi:
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Pojavili su se novi ribolovci... Pojavile su se nove varalice... Ne zna se ko je bolji od to dvoje...

Neke je sramota da to bacaju jer nije dovoljno smudjaroski, nekima je smorno...

Neki su jednostavno preskocili Rapalu... Mozda nisu ni imali potrebe da se upoznavaju...

Sve legitimno...

Ja sam sigurno neko ko proba svasta od pribora, svaciju preporuku uvazim... Kad okrenes pun krug, kad probas sve moguce japance, domace, ove one... pa opet okrenes taj krug... Uvek konstatujes da je Rapala br 1 vobler za smudja! Nekome tail denser, nekome oridjidji,  najvecem procentu ribolovaca ipak SSR... Taj broj 8 je bio najmanje zastupljen od svih, cini mi se... Ja ih imam u jos nekoj kolicini, lovni su kao i ostale velicine... negde su u starim temama i slike...

Sto se tice pustanja i otpustanja, ja bih uvek pre SSR-a, izabrao deep runera, sa vrhom stapa uvis, ako teren dozvoli... pa ne nekom pesku da "trese"... to bas lepi komadi hoce da uzmu...

maverick

Ja sam staromodan mada nisam star  :stripii:  leska...stela...ssr...orka...A sto se tice otpustanja...moze sve ako nije daleko...mi koji pecamo na taj nacin a lovimo u plitkim vodama...nesto sto ispustis na 100 plus metara ne moze da zaranja kao tail....moze od orginala do eventualno ss9...Ali..nesto dunavsko...tipa Apatinski pijesak...gdje ima izobilje mirne a duboke vode je vrhunska destinacija za Tail...Inače, nisam kao ti sklon experimentima s priborom i varalicama jer nemam tako velik broj izlazaka...a s ovim sto sam navikao...ovisno o dobu godine...ako bacim odredjenu varalicu...vec imam neke parametre...dubina...protok..znam kako stap prenosi..kontam da znam koliko je ta vibra koju osjetim dobra.....Pa ako mi to sve zvoni na dobro drzim se pozicije vise nego bih mozda inace...ali i to je sve subjektivno i veseli me...Jer ja sam od onih koji su sigurni da ne znaju pecati ali da dobro poznam rijeku i njena specificna mjesta me vadi  :stripii:

Garofeeder

Os kupit?  :toothy9:

Nego di kljunove nabavit, pokrpo bih ja to al nemam kljun.

pajdo77

Meni na novoj sedmici pri prvom blinkanju odpala pakta,ne pukla nego odpala tako da i meni fali. Čime oni to ljepe vrag će ga znati ali ove Rapale nisu ni do koljena onima koje su se pravile nekada u Finskoj.

maverick

Citat: Garofeeder  u Listopad 02, 2024, 10:23:06 PRIJEPODNEOs kupit?  :toothy9:

Nego di kljunove nabavit, pokrpo bih ja to al nemam kljun.

Kljun, odnosno pakta je od sedmice...pa ako imas neku koju ne koristis prevacis s nje