Predvezi za lov štuke

Autor Basim, Studeni 04, 2013, 09:47:14 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Basim

ma dobio sam ja par špula po 10m za pravit predveze svih modela i pletene tanje i presvučene najlonom imam svega.
Ribolov Osijek "Fishing in Croatia"

dravski pecaros

ja kupim gotove samo kopce promjenim i nikad nisam imao problema...testirao sa 0.35 spagom i tek se pri ekstra opterecenjem pokidala saila..po meni kod vecine  kipovnih samo kopce problem...iako kod atile nasao jednom 3.5 kuna komad ali saile vehunske i kopce super gore...

Basim

ma imam ja ideja za sajle i kakve sisteme da napravim nego sam kažem htjeo izbječi sajle al eto...nemam se šta pravit pametan big respect za štuku sve pregrize mamu joj.... :notworthy:
sajlice i ćao
Ribolov Osijek "Fishing in Croatia"

Hunter

Citat: Jožef1  u Studeni 04, 2013, 14:59:55 POSLIJEPODNE
Prije nisam koristio sajlice već pleteni kevlar. Ustvari, neke tanke strunice (ne ćelične) bile su upletene sa kevlar nitima- nikada štuka nije pregrizla niti se kidala!!- HUNTER- čitaj !!!!
Ovih dana kupio u Osijeku, trgovina prije one u kojoj radi domba, sajle nosivosti 30lb na metar i sam si pravim na dužinu koja mi paše  :thumbsup:

preko 5 pregrizanja kevlar sajli (predveza od 20 lb!)!nevjerujem da je slucajno!kakogod jedino čelik ne pregriza i jedino čeliku vjerujem!

Jožef1

Hunter, veliš kako vjeruješ samo u ćelik! Objasni molim te, kako može pregrist kevlar sajlu...??  :icon_scratch: to ti je ćelična sajlica upletena sa kevlar nitima- imam je doma i ništa ne vrijedi samo stoga što je odveć kruta (govorim o varaličarenju) za senk ih koristim ali manje. Ostalo mi je još samo cca. 25cm te kevlar niti zato prelazim na sajlice. 10m kevlar niti sam koristio 18godina kao predvez za štuku kako kod varaličarenja tako i za robolov štuke na dnu. Pitam te, koja bi sajla toliko izdržala???

Basime, (svaka čast mihi), međutim za senk ti ne preporučam wolfram sajlice. prvo- na trzaj znaju puknit, drugo- jednom kada se "prelome" više se ne daju izravnati a da ti nepričam kada se upetljaju  :crybaby2:
To su moja iskustva i ne mora biti nužno da sam u pravu  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Hunter

kao sto rekoh kevlar sajle od 20 lb.sa 30 lb nisam nikad imo sranja!
sve su odlazile kod kopce tj. malko iza mjesta krimpanja.

Jožef1

Hunter- ovaj kevlar ne puca. Bez obzira što je krut ko sam đavo, čak vežem kao i običan silk na kopče ili virble. Desno od kevara sa čelićnim nitima je kevlar struna o kojoj sam pisao.
ps. nosivost ove kevlar sajle(čelićne) je 10kg a ne jednom sa opterećivao maksimum, kada sam pecao u granju i među panjevima štuke sa silkom o.40; nosivost 22.5 kg a štap je Byron, 2,7m-125-250gr.

dravski pecaros

Citat: Jožef1  u Studeni 06, 2013, 16:09:16 POSLIJEPODNE

Hunter- ovaj kevlar ne puca. Bez obzira što je krut ko sam đavo, čak vežem kao i običan silk na kopče ili virble. Desno od kevara sa čelićnim nitima je kevlar struna o kojoj sam pisao.
ps. nosivost ove kevlar sajle(čelićne) je 10kg a ne jednom sa opterećivao maksimum, kada sam pecao u granju i među panjevima štuke sa silkom o.40; nosivost 22.5 kg a štap je Byron, 2,7m-125-250gr.
ima di kod nas to kupiti...

maverick

Jozef, hunter kao i vecina nas kad idemo u lov stuke onda razmisljamo sta ce biti ako dodje ona koju svi prizeljkujemo...inace za skljoce i ove do kile na leptir meps...ili neku zeljezariju ukljucujuci voblere netreba u najvecem broju slucajeva bas nista, Ja i kolega smo na dravi ulovili zajedno u camcu jednu mamu oko 8 kg i nije imao nikakvu sajlu jer je imao puno srece, a sve vrste kevlara su nam pregrizale na Pelagicevom...
Oni koji bas zele imati nesto vise od obicne sajle...i zele bez razmisljanja u lov najvecih primjeraka koriste sajle od titaniuma, sam ih krimpam , ubacujem vrtilicu i kopcu....takve sajle su ravne, i nikad se ne mogu osteti, mozes ih smotati u šaku i stiskati na sve strane kad pustis one su opet idealno ravne....mislim da oko 4 metra kosta oko 400 kuna plus hilzne, vrtilice i kopce....oni koji su bili kod mene znaju kako inače to izgleda..inace ih ponekad koristim i u ciljanom ribolovu soma na vobler tokom noci... :thumbsup:
Inace u ribolovu nisto ne prepustam slucaju kad je pribor u pitanju poa tako i u rijetkim trenutcima kad lovim štuku

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

tomcice

Grupa facebook
Croatia street - rock - urban - fishing

Jožef1

maverick, ja uopće nisam ništa pisao o titaniumu. Znači li to, kako nisam 18godina razmišljao?, pecajući štuku?! Vjeruj mi, kako nisam hvatao samo škljoce i nijedna mi nije nikada pregrizla kevlarovu STRUNU bez obzira da li sam varaličario ili sam pecao štuku na senk! A jesam srečković  :hello2:

Dravski- Balzerova sajla kupljena je u mađarskoj a kevlar koji vidiš dobio sam od vlasnika trgovine gdje sam radio 97-e isto u HU a on je to dobio iz USA!!!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Znam maverick  :love7: nisam niti ja mislio baš tako  :icon_scratch:
Titanijum je zakon, možda jednom budem i ja sebi priuštio  :icon_thumleft:

petar

Molio bi pomoc o predvezu za lov stuke (smuda)
Sad imam upredenicu na masinici,i pola metra fluokarbona na kraju sa kopcom.
Citajuci  ovdje vidim da mi treba sajla na kraju(zbog kidanja) pa moje pitanje bi bilo,da li na kraju fluokarbona da vezem sajlu pa na sajlu postavim kopcu ?
Hvala unaprijed

*nadam se da se nece ljutiti administrator jer mi izbaciva ovo

Upozorenje: u ovoj temi nije objavljeno najmanje 120 dana.
Osim ako ste sigurni da želite odgovoriti, molimo vas da razmislite o započinjanju nove teme..