Predvezi za lov štuke

Autor Basim, Studeni 04, 2013, 09:47:14 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grgech

fluorkarbon ti je suvišan, kupuješ sajlicu koja već ima kopču za varalicu s jedne, a vrtilicu s druge strane, upredenicu vežeš na vrtilicu,

iako je školski i najbolje da spajaš upredenicu i sajlicu preko kopče, jer nemaš čvor, koji je najslabiji dio priče...

znači, ona vrtilica na sajli ti je na S strani kopče, a na drugoj strani kopče je upredenica uvezana bez čvora

može ovak, kao ilustracija, nema sajle ali ima kopča za varalicu...na štuku ne idi bez sajle

Ive

Citat: petar  u Studeni 14, 2014, 13:16:51 POSLIJEPODNE
Molio bi pomoc o predvezu za lov stuke (smuda)
Sad imam upredenicu na masinici,i pola metra fluokarbona na kraju sa kopcom.
Citajuci  ovdje vidim da mi treba sajla na kraju(zbog kidanja) pa moje pitanje bi bilo,da li na kraju fluokarbona da vezem sajlu pa na sajlu postavim kopcu ?
Hvala unaprijed

*nadam se da se nece ljutiti administrator jer mi izbaciva ovo

Upozorenje: u ovoj temi nije objavljeno najmanje 120 dana.
Osim ako ste sigurni da želite odgovoriti, molimo vas da razmislite o započinjanju nove teme..

Imaš kod nas kupiti kelvara 10m 25kn 35lb i to vežeš za predvez direktno na špagu..i miran si kada dođe štuka prilikom jiganja Smuđa..ja tako radim već godinu dana,bilo je Štuka hrpa jedna i svaki put  :ok:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Jožef1

Rijetko koristim čeličnu sajlu  :icon_scratch: Kupim kvalitetan kevlar strunu, i tri puta preklopim te na svakih 5-7cm vežem čvor i vežem kao grgrch :icon_thumright: tako sam dobio i zadnje dvije štuketine- to radim kada idem ciljano na štuke. Jedino što ubacim kvalitetnu vrtilicu sa kopčom. E sada, netko se kune u sajle...., ja ih ne volim ali ih ponekad koristim, pecajući štuke na- na dnu (senk)- 1-3m od debla, granja itd. Nikada ne koristim kraći predvez (štuka) od 30-40 cm. Jedino obrati pažnju na to da ti je silk, struna uvijek napeta "ko puška" počevši od prve kontre- a naročito pazi kada se štuka navodno predala, oni zadnji trzaji.... puno sam tako izgubio štuka u mladim danima. Najbolje učimo na svojim greškama, a na tuđim pametujemo....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

grgech

Citat: Jožef1  u Studeni 14, 2014, 17:26:22 POSLIJEPODNE
Rijetko koristim čeličnu sajlu  :icon_scratch: Kupim kvalitetan kevlar strunu, i tri puta preklopim te na svakih 5-7cm vežem čvor i vežem kao grgrch :icon_thumright: tako sam dobio i zadnje dvije štuketine- to radim kada idem ciljano na štuke. Jedino što ubacim kvalitetnu vrtilicu sa kopčom. E sada, netko se kune u sajle...., ja ih ne volim ali ih ponekad koristim, pecajući štuke na 1-3m od debla, granja itd. Nikada ne koristim kraći predvez (štuka) od 30-40 cm.

ja izbjegavam sajlice dulje od 15cm, kad bi ih znao uredno pravit, sam bi ih slagao, ovak, pošto ispadaju grde, koristim kupovne...
kako je petar očito na početku sa štukolovom, najjednostavnije je da koristi kupovne sajlice....čelične su jeftine i sasvim ok za to što on treba, ako štuke nisu nešto posebno, može direktno vezati upredenicu na vrtilicu.

ja ovu kopču koristim samo kad na savi idem na smuđa, za štuku ne...

dravski pecaros

Citat: Ive  u Studeni 14, 2014, 17:17:13 POSLIJEPODNE
Citajuci  ovdje vidim da mi treba sajla na kraju(zbog kidanja) pa moje pitanje bi bilo,da li na kraju fluokarbona da vezem sajlu pa na sajlu postavim kopcu ?
Hvala unaprijed

Osim ako ste sigurni da želite odgovoriti, molimo vas da razmislite o započinjanju nove teme..

Imaš kod nas kupiti kelvara 10m 25kn 35lb i to vežeš za predvez direktno na špagu..i miran si kada dođe štuka prilikom jiganja Smuđa..ja tako radim već godinu dana,bilo je Štuka hrpa jedna i svaki put  :ok:
disi kupovo taj kelvar sto se moze vezati?ja imam al neki debel

MIF

Nije svaka sajla za svaki ribolov.Ni debljina,ni matrijal a duzina posebno..
Nema univerzalnog rijesenja
Evo ti primjer:mali keder na balerini ili veliki na usidrenom..

Jožef1

Još stavim jednu vrtilicu na drugi kraj kevlara i to je to.

Jožef1

dravski, ja uzeo kod Atile u Osijeku, vidiš na fotki  :mt1032: Vjerojatno ima i deblji,  :dontknow: ja imam od 35Lbs, 15,8kg- mislim kako je cijena ta što je MIF napisao :icon_scratch: pardon, Ive napisao cijenu  :hi:

Ive

Citat: dravski pecaros  u Studeni 14, 2014, 18:06:58 POSLIJEPODNE
Citat: Ive  u Studeni 14, 2014, 17:17:13 POSLIJEPODNE
Hvala unaprijed

disi kupovo taj kelvar sto se moze vezati?ja imam al neki debel

Dravski kod Orban Vkci. Veže se kao i špaga normalno..ako nemoš nabaviti nigdje mogu ti poslati tiskom..nije problem.Meni je to opcija kada Idem na Smuđa(Bucova) a dođe Štuka..a to mi se događa vrlo često..

dravski pecaros

vidit cu u osijeku  pa ak nenađem onda cemo nesto smisliti???

Ive

Citat: Jožef1  u Studeni 14, 2014, 19:08:02 POSLIJEPODNE
dravski, ja uzeo kod Atile u Osijeku, vidiš na fotki  :mt1032: Vjerojatno ima i deblji,  :dontknow: ja imam od 35Lbs, 15,8kg- mislim kako je cijena ta što je MIF napisao :icon_scratch: pardon, Ive napisao cijenu  :hi:

Jožef..to je taj,za sada me nije još izdao :dontknow:

grgech

Citat: MIF  u Studeni 14, 2014, 18:20:33 POSLIJEPODNE
Nije svaka sajla za svaki ribolov.Ni debljina,ni matrijal a duzina posebno..
Nema univerzalnog rijesenja
Evo ti primjer:mali keder na balerini ili veliki na usidrenom..

po petrovom pitanju, govori se o varaličarenju štuke...zato tu ne treba dulje od 15 cm, zajedno s kopčom i vrtilicom..

lik koji me uveo u štukolov po lonjskom polju nikad ne koristi sajlu kad ide na mame štuke, nego uzima meps killer, i ne gubi štuke

kad se govori o "raubu", naravno da idu igre s duljinom i debljinom sajle,

meni je tu top ciljani ribolov grgeča na crkvenom boku na kedera, balerina i usidreni plovak... 

Alija

Zanimljivi ,zanimljivo ....  (neki smajlić,al nema takav)
To sa mamarama na kiler bez sajlice itd ....može ....ali sve u svoje vrijeme! Spinerbite i giant kiler može ,ali sve ostalo  :idea1: teško da može ...tj, može ali koeficjent sreće mora biti proporcionalan neznanju !
Između ostalog MAME štuke se ne love na mepsiće  :icon_biggrin:

MIF

A ako je nesto referentno..Joca i predvezi..
Iznenadili bi se ne informirani,koja je kvaliteta debelog fluorokarbona,a varalica je u pitanju.
15 cm sajla?
Pa ja znam za stuke koje su pregrizle IZNAD duplo duze,tako da ni to nije bas..

Alija

...jel to znači da mamare bez sajlice ili NEČEGA .... nije baš opcija  :icon_biggrin: