Da bolje razumijete ono sto vidite na ekranu

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:28:51 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Bravo bravo, super si uslikao razliku izmedju downscana i obicnog sonara. Bitan je jako taj kut.

U principu bi vise rekao da je downscan za bolji prikaz kao sto si sam rekao, nekog granja i prepreka a ovaj za ribu jer je taj snop širi.

Obicni sonar je stožac koji pokriva trecinu dubine a ovaj je ravna crta

Evo jedan video da bude lakse

Evo sam ti zaokruzio na slici malo pojednostavljeno

Audentes fortuna iuvat

Mifla

Za primjer samo... Na 2d, ko ne pozna konfiguraciju dna, soma koji lezi na dnu, nece ga vidjeti...zato je dobro koristiti paralelno i ds da ga se otkrije. Ja dok buckam ne koristim ds nikad, osim ako pretrazujem neko novo podrucje.

maverick

Čistio tavan i garazu. Nasao moj i Zvonkov sonar prije 15 godina  :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

miha

maverick

Ta kugla je jedan napredniji oblik, staru ne znam di sam zaturio..., i govori puno toga o nama...o pristupu ribolovu o spremnosti da za taj hobi onda i danas izdvojimo različite svote novaca...Govori o tome sto nam je bilo dostupno a sto nam je sad na raspolaganju...Ribe je bilo daleko više na Dravi da je bilo nepotrebno ici na Dunav...nije trebao sonar skup kao prosjecni automobil...bilo je dovoljno u spustu na rubu pijeska čarobnom kuglom pronaci tvrdu i cistu stepenicu koja je obično u neko doba dana znala dati ribu...Jedan je tuckao po dnu a drugi pamtio markere na obali...Brzinu vode je odredjivao huk vode koja je udarala u špagu sidra i prolazila pored čamca...Jos kad se potrefio i smjer vode "malo ukoso" znalo je biti svega...Danas su stvari drukcije, naprednije i to je normalno...Ovo je samo podsjetnik da nije proslo pola stoljeca od kad smo ribu lovili na malo drukciji nacin
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

arej

Mifla

Trebam savjet ili pomoc, kak se uzme jel.
Kao sto se vidi na slici, gubim u signal na 83mhz. Dno normalno ocitavam, a sredina jednostavno nestane.
Odredjeni trenutak sve funkcionira, a onda drugi trenutak izgubim signal. Dal bi to bio neki nedostatak u sondi (greska) ili bi mogao biti neki drugi problem, mozda tipa da negdje steka na spoju veza. Iako garantiram da je sve spojeno kako spada. Imam elit ti5 i to mi se nije nikad desavalo na njemu.

Mifla

mossi

Okačio si fotku 200/83
Gde je 83 kao da radi sa smanjenom snagom plus ima dve vertikalne prazne linije gde je potpuni gubitak signala.

Bilo bi dobro da okačiš sliku na 83 kad sve radi kako treba, a da nisi ništa podešavao. Ono .. jednostavno 'proradi'.

Na žalost, sasvim je moguće da postoji kontaktna greška, sonda, kabel, konektor pa čak i interni kontakt negde u samom uređaju.

Probaj drugu kompatibilnu sondu od poznanika.
Ako se problem ponavlja, onda je do uređaja, ako je samo sa tvojom sondom onda je do sonde.

Poprskaj malo te kontakte nekim Konakt sprejom za tu namenu. Ne spajaj na mokro, nakon prskanja sačekaj da se konektori osuše.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Mifla

Isto mi se desava kad je samo "cisti" 83. 50khz nisam primjetio da prekida. Znaci samo taj 83 me povremeno muci.

Mifla

cursive font copy paste

Ovdje se vidi kako je odrezao u pol vode signal u jednom trenutku, a dno normalno ocitao bez prekida.

Mifla

mossi

I dalje mislim da nešto utiče na to da u jednom momentu sistem ili radi sa manjim snagom ili uređaj dobije niži nivo signala.

Prvo se na ekranu gube "ribe", za to je dovoljno da signal oslabi, ne da se prekine u potpunosti. Ostatak snage je dovoljan za relativno dobro očitavanje dna.

Probaj ono što sam napisao: kontakt sprej, zamena sonde. Tim redom.

Ako neko ima neku drugu ideju, probaj i to.

Servis je opcija, garantni rok?! Zamena?!

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Mifla