Halaševo

Autor raso, Siječanj 04, 2014, 11:43:16 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mariorhr

Halaševo spada jako dugo pod Osijekom, ne znam odakle vam info da spada pod Baranjce

https://zajednica-srd-osijek.hr/ribolovno-podrucje-2/

Dukson

Eto, meni sad tajnik drustva, Stevica iz Bilja kaze da se peca tamo s baranjskom dozvolom. Hebe lud zbunjenog :)

Pa el nemamo nikog tu da zna bas 100%?

nekinho

Koga zanima nek ode na stranice Zajednice ŠRD Osijek, sve tamo piše i pobrojane su sve vode i ribolovno područje. Da skratimo ove nedoumice. :hi:

Mariorhr

Citat: Dukson  u Travanj 14, 2024, 09:21:13 PRIJEPODNEEto, meni sad tajnik drustva, Stevica iz Bilja kaze da se peca tamo s baranjskom dozvolom. Hebe lud zbunjenog :)

Pa el nemamo nikog tu da zna bas 100%?

Duksone možda se peca i sa Osječkom i sa Baranjskom, sjećam se kad su clanske bile u papirnatom obliku da je Halasevo bilo pod Osječkim vodama a stoji gore i u linku, e sad ga jebi

penzić

Ako na linku Zajednice ŠRD Osijek,Halaševo obojano plavo, znaći da pripada ribolovnom području Zajednice Osijek.

miha

POPIS SVIH RIBOLOVNIH VODA-TEKUĆICA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE KOJE OBUHVAĆA RECIPROCITET
13. VELJAČE 2024.
/ /
ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
31000 Osijek, J. J. Strossmayera 1, Tel. 031/50 44 55,
Fax: 031/53 05 92,
E-mail: srsobz@inet.hr.

Broj: 07-6/2024.

Osijek, 05. veljače 2024

Zbog velikog interesa i učestalih pitanja o mogućnostima obavljanja športskog ribolova na području osječko-baranjske županije tijekom 2024. g., a u svijetlu novo postignutog sporazuma između ovlaštenika ribolovnog prava u obavljanju športskog ribolova na svim ribolovnim vodama-tekućicama, donosimo slijedeći

P O P I S
SVIH RIBOLOVNIH VODA-TEKUĆICA NA PODRUČJU
OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

1. Rijeka DUNAV desna obala) – od 1347+400 r/km (granica sa vukovarsko-srijemskom županijom) do 1433 r/km (granica sa Republikom Mađarskom) IZUZEV na području parka prirode Kopački rit, od 1383 r/km (ušće Drave u Dunav) do 1412 r/km (pristanište Kazuk) ;
2. Rijeka DRAVA – od 0,00 r/km (ušće) do 101 r/km (granica sa virovitičko-podravskom županijom, visina Podravske Moslavine) ;
3. Potok Karašica u Baranji ;
4. Rijeka Vuka ;
5. Rijeka Karašica, Rijeka Vučica, rijeka Breznica, Gatski kanal ;
6. Kanal Biđ u dužini 6 km, kanal Lateralac u dužini 4 km i kanal Soljak u dužini 4 km ;
7. Našička rijeka 18+500 r/km, odnosno do mosta Donja Motičina-Našice.

Športski ribolovci dužni su se pridržavati odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu i pod zakonskih
propisa koji uređuju područje slatkovodnog ribarstva (lovostaj, najmanja mjera ulova i sl.), dok će ovlaštenici koordinirati poslove čuvanja i kontrole navedenih ribolovnih voda.

TAJNIK SAVEZA

Valter Rudman v. r.

Dukson

Ne budi mi tesko, nazvao sam ZSRU Baranje i provjerio na licu mjesta. Halasevo se peca samo sa baranjskom dozvolom, prije je bila zajednicka voda, no od prosle (ili pretprosle) godine Halasevom gospodari iskljucivo ZSRU Baranje.

A to sto vam po Internetima pise, nije uvijek istina, jer da je, svi bi imali chune od 50 centimetara i u krugu od pet kilometara bi uvijek bilo deset superzgodnih domacica zainteresiranih bas za nas :)

maverick

A leb te bas smo jadni...ovi pišu da je njihova ovi da je njihova ako da ima nečeg tako bitnog u njoj..kao da je neka extra bogata voda...strašno... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Pa bas, iznenadjuje me i broj pecarosa na Halasevu, daleko je to od vitalne neke vode, stuku nemilice potamane cim pozeli prvog kedera, peca se na osam pampura, nema tu prastanja :)  O saranu na Halasevu kruze legende da je upecan valjda,  babuska ajde, sve ostalo zali boze za taj potencijal.

To je trenutno, ali sigurno ce se sa produbljivanjem kanala i boljim spajanjem na Dravu to stanje popraviti.
Mislim da je do zbrke doslo samo zato jer niti jedni niti drugi ne azuriraju informacije.
Eto, na tom dokumentu s popisom voda i pravilima ZSRU Baranje koji sam dobio uz dozvolu, stoji fiksni kontakt broj. Nazovem ga da rijesim misteriju - javi se zena i kao neee, ovo je privatni broj, samo ovi ne ispravljaju tu gresku pa nas svi dave :)

nekinho

Jebeš mi sve, ovdje gore čitam jedno pitanje, pet pecaroša i jedno deset odgovora... Jedan jedno, drugi drugo, treći treće... Miha o tekućicama, mi o mrtvajama iliti vodama stajaćicama/barama/kanalima ili kako ih ko već zove, ko će ga znati... Dukson i o butrama, milfarama i sličnima... Ma neka mi samo pišemo, odgovaramo, plovimo, pecamo, vatamo ribe, velike i male, možda i jebemo i sl...  Forum svašta trpi, pa i nas.  :uf:
Bistro svima gdje god i kad god pecali  :hi:

maverick

Pa tak je kak je  :flasica: internet nas sve trpi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Čitam ovo sve i ne vjerujem što ste sve nadrobili oko jedne obične bare. Neko ko čita ovo sve, mislio bi da je to ne znam kakva voda.
Ma najobičniju bara, kakvih ima hrpa na sve strane. Blizu grada i to je to, prazna što se ribe tiče, lijepo za kampiranje, a jedino je krasi more smeća što se može naći uz nju.
Ne znam koliko puta sam, kad sam išao biciklom, pokupio i spalio sve, od plastičnih boca, vrećica i more ostalog.
Hoću reći, ma smiješno je uopće raspravljati čija je to voda jer je to sada jedna prazna baruština.
Žalosno.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Dukson

Hm, vi bi da budu ljudi na forumu, ali da ne pisu, ali da budu, ali da se ne raspravlja, OK baka, carevi.

baka

U pravu si Duksone, dobro je da se piše, raspravlja, da bude ljudi.
Nisam mislio ništa loše, nego sam samo rekao kakvo je sada stvarno stanje te vode.
 Možda zvuči malo grubo, ali jebiga kad je tako.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Dukson