Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

marinela

Ma joj ima toliko toga na što mi skoči tlak,ali ne vrijedi.Nitko ne vodi brigu ili mene ne doživljavaju ozbiljno,ne znam u čemu je štos.
Bolje biti malo lud nego malo pametan!!!

river

maverick

opcenito situacija je losa...tesko je ostvariti suradnju ribocuvara i policije...premalo vremena se ima za neki ozbiljan manevar...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marinela

Zanimljivo je da to ne spada pod prekršajnu već pod krivičnu prijavu,ali vidim to nikome ništa ne znači.Odgovor se nameće sam,ribočuvari i krivolovci rade skupa i eto.

Darko

i kad ih uhvate dobiju  malu novčanu kaznu koju plate  i nastave po starom
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

marinela

Kazne uopće nisu male,vjeruj mi.Sud u Belom Manastiru,tip pecao sa četiri štapa i bez dozvole ako se dobro sjećam 1600 kn,oduzimanje svog pribora,nije zafrkancija!

Darko

ovi što vuku mreže dobiju kaznu 2000 kn , a izvukli ribe za 20 000
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

tu se ne bih slozio...uvijek postoje price o suradnji lopova i policije i ribokradica s ribocuvarima....u nekom postotku se i to pokaze kao pravilo, ali ima nas koji se svakako zalazemo za neke druge stvari...trosimo i svoj novac za gorivo...obilazimo i danju i nocu...i naravno uvijek se netko provuce...na dunavu je to malo rasirenija prica...
i policija vodi bitku sa strujarosima...samo oni koji su stalno na vodi znaju koliko su puta tamo i cekaju....a sto se tice ribara...mene tu jedino muci sto nema kontrole njihovih dopustenih kvota
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marinela

Više me brinu oni što mrežama love male šarančiće pa ih upotrebljavaju kao mamce,kosa mi se na glavi digne od toga.Za pet godina neće biti šarana ni za lijek!

maverick

forum ce uskoro postati jedna kriticna masa...ako imate neke ideje..tu se moze skupiti dovoljno potpisa da se promjeni stosta

marinela

Ima nas,svi skupa možemo sklopiti jednu pametnu pa pokušati.

Kugla

Puno je nelogičnosti.Recimo privredni ribari ako se ne varam za cijenu od 2000 kn mogu loviti koliko hoće i nitko im ne kontrolira ulov, dok nama sportskim ribolovcima jedna plamenita riba,katastrofa.A o dozvolama da ne pričamo ,ribolovno područje ovo pa ono onaj gospodari ovim onaj ovim i sl,i kad bih htio riboloviti na nekoliko mjesta ajme pa samo za dozvole preko tisuču kuna , sve skupa ne valja i treba mjenjati. E sad kako mjenjati, kakvu inicijativu potegnuti kome se obratiti.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

maverick

susjed, nije bas tako...cijene variraju od zone do zone...da ne kazem da jedna mreza kosta vise od 1000 eura i zapnes s njom od prve...mada ne branim ih nimalo i drago mi je sto od ove godine nece biti vise u potezu aljmas apatin....ali ima i kod njih puno nelogicnosti...kvote koje im je drzava propisala nema ni da se pokrije alati i gorivo...posto su svi svjesni toga onda ih nitko ni ne kontrolira...

znaci ne treba tu puno o popisima , kvotama..i slicnim stvarima...lopovlucima...ve zabrane su jedini nacin za dalje...da se riblji fond revitalizira u par godina

marinela

Ja imam osječku,baranjsku i dozvolu za podunavske kanale,cijena svega zbrojite sami i naravno da se ljutim na tamo neke koji se prave pametni jer poznaju opet neke koji im dozvoljavaju da rade to što rade.Mogli bi onda svi tako umjesto u dozvole i pribor investirati u mreže i preorati dno.To nije pecanje i to nije normalno!!!

maverick

i mi imamo dravsku i od kopackog rita  :icon_biggrin: