Jošava

Autor kawasaki, Prosinac 02, 2012, 12:14:46 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Jezeroo se nalazi u blizini Djakova
vrlo je plitko za varalicarenje i trazi glave od 3,5 i 5 grama
lagane varke
i dosta zahtjevno za odraditi varalicom
dosta je veliko povrsinski cca 90 h pa se riba da povuci daleko od obale za kederom gdje saranasi hrane pozicije za ribolov

mnogi su bili i na spin kupu gdje je prisustvovao 101 ribolovac i ulovljeno je 107 riba
52 ribica su zabiljezila ulov  :headbang:

primaju i velike varke real eel od 20 cm ft

evo i mene kao profic za male hehe

pa kolega Sis  :headbang:

i moj saranski partner se okusao u varalici

sve vise zena blinka i lovi ribu  :headbang:

Brzi od Bolena.

domba

Odlična voda! Bio sam par puta feederom lovit sarana i krupne babuške do 1,5kg
Jel ide sad štuka?

kawasaki

ide samo male grizu a i dosta velikih je vec odneseno a sad se radi na tome da se zastite gornjom mjerom  :headbang:

inace kad nemamo rijeku to je nase malo bogatstvo  :blob7:
Brzi od Bolena.

kawasaki

ima krasnih babuski

a i deverika

Brzi od Bolena.

domba

kawasaki

voda takodjer obitava sa dosta smukija, bassa i sarana ali o saranima cu u posebnoj temi  :headbang:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Malo cu pretstaviti vodu onako kako ju ja vidim  :headbang:

(tekst posudjen sa  sluzbenih stranica ZŠRU Djakovo)
Jezero “Jošava“ nalazi se oko 2 km sjevero-sjeveroistočno od grada Ðakova. Proteže se od željezničkog nasipa Ðakovo-Osijek do umjetno podignute zemljane brane koja se nalazi oko 2 km nizvodno.
-izgrađeno 1963/64. godine.
Prvenstveno su ga namijenili za uzgoj riba, šport i rekreaciju.
Napravljeno je tako da je pregrađeno korito potoka Jošava zemljanom branom betonskom ustavom. S time je postignuto da se voda akumulira ispred brane, potapa okolna polja i stvara jezero.
Zemljana brana jezera popravljena je 1993/94. godine. U temeljni ispust je ugrađen novi zasun, kojim se regulira razina vode jezera odnosno ispuštanje vode iz jezera.

Oblik jezera je duguljast, proteže se od zapada prema istoku. Dugačko je oko 4,5 km, a širina iznosi 100 do 180 m.
Obalu jezera sačinjavaju željeznički nasip Ðakovo-Osijek na zapadu, zemljani nasip sa temeljnim ispustom na istoku i lesna uzvišenja sa južne i sjeverne strane.
Dubina jezera kreće se od 70 cm do 3m. Na zapadu je nešto pliće, a na istoku nešto dublje. Ipak najveća je dubina u sredini gdje se proteže jedan kanal, bivše korito potoka Jošava, u smjeru zapad-istok. Od kanala bočno prema obali sve je pliće. Oko 80 % površine jezera je čisto, a oko 20 % je uglavnom na rubovima, obraslo trskom, rogozom i drugim vodenim biljem.
U vodi se nalaze još u dovoljnoj količini podvodne biljke, vrste iz porodice mrijesak.

na svim mogucim prilazima jezeru se nalaze ovakve table za bolju orijentaciju

prave se kante za smece

posumljavanje obale da imamo ladovine

peglanje obale poslje izlova

izmuljivanje izlovne jame

u vodu smo postavili 55 smudjevih gnjezda prosle godine

nakon jednogodisnjeg uredjenja i izlova stare Josave konacno dolaze rezultati

kao sto rekos sve vise zenskih clanova

Brzi od Bolena.

kawasaki

ovako se docekuju ribe  :headbang:

dakle ovdje se puno radi a nakon rada ide nagrada

a nema ljepse nagrade nego prekrasne vode pune ribe

i sad eto da bi ju sacuvali cuva se danonocno i postavljene su i čeke te ic uredjaji dva komada na vodi svaku noc  :headbang: :evil7:

a nedavno smo ju ifrisko poribili sa vlasito uzgojenom ribom iz jednog malog jezerca

Ribicki dom Josava

Brzi od Bolena.

kawasaki

u zadnje vrijeme samo male pa je ova pravo osvjezenje  :headbang:

Brzi od Bolena.

Slaven

...aaaa prekrasno, svaka čast. Jesam ja budala Rade me zove, a nikako da odem

michael1

Bistro!

Slaven

pa mislio sam sad u subotu možda, al hebe me drava i mogu samo subotu odvojit pa ću vidit ako drava shebe doću 100%

kawasaki

snjeg je najavljen za subotu i to opaki
ali zato ode ja veceras hehe

:headbang:
Brzi od Bolena.

sabljar

neznam kakvo je sad stanje sa linjakom u josavi al tamo su se lovili stvarno ogromni primjerci , bio sam clan tamo 4 godine , jedino me ti linjaci jos vuku da odem probat  ako ih ima jos !?

kawasaki

trenutno nema

ubaceno je nekoliko komada, ako uspije mrijest bit ce ih za koju godinu  :headbang:
Brzi od Bolena.