Fotoaparati

Autor Juzba, Listopad 06, 2014, 16:00:36 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

Evo da prvi napišem nešto i o ovim ljubimcima.

Imam već treću godinu Canon PowerShot SX30, relativno mal, stane u malo veći džep, i uvjek je samnom kad sam na vodi, u šumi i kojekuda u prirodi :occasion14:

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Koliko košta takav aparat...ustvari za koliko novac se moze kupiti pristojan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Oko 1500 kuna kompaktni ove klase, oni ozbiljniji DSLR kreću od 3000 kuna bez objektiva ili oko 3500 kuna sa objektivom 18-55/ Nikon 3100 / ili oko 4300 kn sa objektivom 18 - 110. Kod fotoaparata je najvažniji procesor i objektiv, samo kućište je najmanje bitno.

dravski pecaros

ja imam obicni digitalac samsung es 65 i mislim da zanas koji slikamo ulove radi sebe to sasvim dovoljno znaci za nekih 700-800 kuna se moze jako dobar aparat kupiti...

mlb

u tom rangu već i imaš kamere na mobitelu!

raso

Meni kćerka obećala kupiti Fujifilm FinePix S4800 plus mini stalak i daljinski okidač. 

maverick

A ovaj stari aparat mi je pri kraju pa cu morati uzeti neki..toktiz se vise igra s aparatom a par tisuca kn za aparat koji bi ponekad ponio na vodu i na vlagu i da djeca slikaju...i nije bas pametna investicija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Citat: maverick  u Listopad 06, 2014, 18:29:11 POSLIJEPODNE
A ovaj stari aparat mi je pri kraju pa cu morati uzeti neki..toktiz se vise igra s aparatom a par tisuca kn za aparat koji bi ponekad ponio na vodu i na vlagu i da djeca slikaju...i nije bas pametna investicija
to ti pricam ima obicni digitalaca za jako male novce..mislim da sam negdi vidio na akciji za 400-500 kuna ok aparate
a evo i ovo je super aparat za 1000 kuna
http://www.edigital.hr/Kompaktni_fotoaparati/Canon_PowerShot_SX170_IS_digitalni_fotoaparat_crni-p45629.html?gclid=CMfJuP_ImMECFfHKtAodSTcAWw

Juzba

Pazi, zavisi za šta ti treba i koliko ga koristiš.
Ovaj moj je na božićnom popustu bio 3.000 kuna.
pročitaj o njemu recenzije, samo što je ovaj model od prije 3-4 godine, sad novi ovakav košta možda i 5000 kn.
Moja 30-ica ima 35 x zum, a nova 60-ica, najnoviji model u ovom rangu ima zum objektiv 100 x.
Dobiješ sa njim knjigu uputstava koja ima 200 strana, iz ruke mogu sa punim zumom slikati mjesec ili avion u letu sa koga skoro pa možeš pročitati čija je kompanija, a isto tako možeš uslikati frizuru komarcu

Hemingway

Slike su ti ekstra sa tim aparatom  :ok:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

dravski pecaros

Citat: Juzba  u Listopad 06, 2014, 18:57:33 POSLIJEPODNE
Pazi, zavisi za šta ti treba i koliko ga koristiš.
Ovaj moj je na božićnom popustu bio 3.000 kuna.
pročitaj o njemu recenzije, samo što je ovaj model od prije 3-4 godine, sad novi ovakav košta možda i 5000 kn.
Moja 30-ica ima 35 x zum, a nova 60-ica, najnoviji model u ovom rangu ima zum objektiv 100 x.
Dobiješ sa njim knjigu uputstava koja ima 200 strana, iz ruke mogu sa punim zumom slikati mjesec ili avion u letu sa koga skoro pa možeš pročitati čija je kompanija, a isto tako možeš uslikati frizuru komarcu
tako je juzba ali za te vrhunske aparate treba i znati rukovati sa njima...ko se fotografijom bavi iz hobija nije puno dat 3000 tisuce kuna ali vecina nas koji slikamo ulov ili pokoju fotografiju prirode to je previše...moj osobni stav  :hi:

Juzba

Naravno da je puno ako ne koristiš njegove mogućnosti, ja ga nosim na svako duže pecanje, a sa klincima i suprugom stalno odlazim na izlete u prirodu, nedavno smo bili na Ružici gradu i šteta bi blo tako nešto ne zabilježiti dobrim fotoaparatom

Miro

Ja imam NIKON Coolpix S9100.
Odličan manji aparat sa vrlo lijepom slikom i mnoštvom mogućnosti.
Cijena oko 2500 kn.