Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

madmax i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Slave

Bio juče vijao brku, samo jedan udarac imao  :crybaby2:

Mornar Popaj

Ovaj vikend sam jadranske vrućine zamijenio sa našim, dunavskim.
Kampiranje na Dunavu mi je neprocjenjivo, još kad se nešto ulovi, onda je srce kao planina.
Šarani su grizli bolje nego inače, krupni dunavski vretenci, borbeni za medalju, medjutim isto tako su petljali i kidali, pa sam samo tri uspio prevariti.  Nisam imao volje vezat nove udice, pa sam pecao na stare tupe, proljetne, al nema veze, zakucavanja i drilovi su bili spektakularni.

Nakon dugo godina, natjerao sam se pecat soma, sistemomna razvlačenje, sa kamenom i pucajućim najlonom i podvodnim plovkom sa zvečkom.
Veliki keder je odradio svoje i donio mi jednog krasnog soma.

Na vobler su se javljali manji smudjevi, koji ipak moraju još malo narasti, i nisu za fotkanje. Nagodinu možda.
Sve u svemu na vodi je najljepše.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Harley

Rijetko ovdje objavljujem(nakon ovoga idućih dana ja kod mene kao na takmicenju ) moram malo prkositi prijatelju koji je 20 dana uživao sa hraniteljicom obitelji na moru.
Mister No , dođi da te naučim bućkati , danas je bilo i soma na buku, nisu za slikati da mi prijatelj ne dobije žgaravicu
Living your dreams, do not dream the life

No

:hi:
Drago mi je vidjet da se lovi, pogotovo mi je drago kada love prijatelji. Drago mi je i kada mogu na ribolov ali trenutno imam neke obaveze proistekle iz obećanja, koje moram rješiti.
Nakon toga će, nadam se, biti vremena i za učenje  :stripii:

Mifla

Jucer se natjerao na buckanje, nabrao skoljke i udri na sunce..

Nedonoscadi kolko oces...

a mrcine su izbirljive...

pajdo77

Ajd nek je i mene posralo

DJ17

dravski pecaros

Čestitam

Baš gledam na FB jel jesi to ti  :hi:

maverick

Daaa...čestitam na ulovu  :clap2:  ..a i ja bas gledam na fb...i kontam jesi ili nisi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Scarra

svaka čast Pajdo! napokon 😁💪🍻

Blade78

Kugla

Čestitke Pajdo, sad možeš u mirovinu  :occasion14:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

mossi

Bio sinoć malo,
xzoga airvo 1-16gr i dva malca svaki tu do kile, za 20 minuta uz još dva udarca. Obe ribe su zveknule jig muški, prosvirale po sredini nosa. Što bi rekli zakucale.

Uz dobro društvo i par "pametnih" tema, tih par sati prošlo vrlo brzo. Povratak bez mesečine, bez rose, i to je prošlo kako treba.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

SMT

Bio sam i ja.. po nekoliko puta u toku dana...

Nesto sporadicnih ulova smudja i bucova ali to nije tema niti bio cilj... To je bilo popunjavanje vremena...

Dva popodneva sam posvetio dunavskim stukama... I za moje standarde ulova, vrlo uspesno... Prosli vikend sam ih naslutio, ulovivsi 3 kom...
Ovaj put mnogo vise, od toga 5 kom izmedju 2-3 kg... neverovatne ribe, tanke dugacke, blede boje i u ludoj kondiciji, kao da su dopingovane... prave dunavske lepotice...

Pribor Tiro i stella 2500, glavinjara 15g, nista ne menjam bez obzira na ribu... Teren, iskljucivo pesak... Tehnika vrlo prosta za ove vece ribe... Pustim glavinjaru da padne na dno, zatim krece njeno lenjo teturanje ka gore i tu sledi "bam"... Primetio sam da se te vece "pale" na to... Manje su dolazile i na ravnomerno motanje...Verujem da bi to i kasika lepo odradila... Nakon udarca, krece ono najzanimljivije... takva borba, otresanje glavom, posle skok iz vode, ufff...  Na kraju nista meredov, nista grip, samo gole ruke... Stisak iza glave i to je taj osecaj... Nista vise ne bih moga traziti od ribolova da mi pruzi... Valjda je to jedina riba od koje mi se tresu ruke posle ulova...

Na liniji izmedju hladovine i sunca pod drvetom vrebaju krupnije!

Kad bih mogao konstantno loviti ovakve ribe, menjao bih sve dunavske somove i smudjeve za nju...

Kakav predator, tesko je to kroz slova opisati...