Ribnjak Šandor

Autor KoDar, Studeni 03, 2016, 13:38:02 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

KoDar

E, kakva je to ribolovna voda nekad bila... Šarani, smuđevi, somovi, veeelike babuške...
A, što dalje tim gore. Privatizacija na hrvatski način, vraćanje oduzete imovine... :veryangry:
Ove godine zabrana pecanja,  prije nekoliko godina isto. Tada je bio razlog uređenje bentova (bentovi se, ipak, nisu uredili!), a ove godine?
Tko zna hoće li ova, nekad krasna i bogata voda, ikada više vratiti svoj stari sjaj.
Na Šandoru smo nekada mogli pecati i sa osječkom dozvolom, jel se tih lijepih vremena još netko sjeća, osim mene (malo sam stariji od drugih članova ovoga foruma)? :dontknow: :mt1032:

Dukulele

Anegdota.

S mojim pokojnim ocem (koji je jako volio pecanje) sam redovito isao i obilazio kojekakve nase male rjecice u okolici Fericanaca, Boksica, Nasica  i nerijetko smo isli vatat klena ostima, klena sakatanjem, svega je bilo.
Jos sam bio balonja, mozda nekih stajaznam, 7-8 god.  i komsija povede mene i starog na taj Sandor.  Dosli mi tamo  a ja sav u cudu od te silne vode  pa pitam starog "A tata, kako to da smo sad na more dosli s kumom za sat vremena, a kad idemo svi skupa onda putujemo cijeli dan?"
:)
Jos se sjecam (po meni)  tih velikih ribetina i babusaka kakve nisam nikad na nasim rijecicama vidjao.
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

KoDar

Bila su to neka, za nas pecaroše, bolja i ljepša vremena.
Nešto bi trebalo napraviti, al' nas nitko ne sluša. :dontknow:

dac

Citat: KoDar  u Studeni 03, 2016, 13:38:02 POSLIJEPODNE
E, kakva je to ribolovna voda nekad bila... Šarani, smuđevi, somovi, veeelike babuške...
A, što dalje tim gore. Privatizacija na hrvatski način, vraćanje oduzete imovine... :veryangry:
Ove godine zabrana pecanja,  prije nekoliko godina isto. Tada je bio razlog uređenje bentova (bentovi se, ipak, nisu uredili!), a ove godine?
Tko zna hoće li ova, nekad krasna i bogata voda, ikada više vratiti svoj stari sjaj.
Na Šandoru smo nekada mogli pecati i sa osječkom dozvolom, jel se tih lijepih vremena još netko sjeća, osim mene (malo sam stariji od drugih članova ovoga foruma)? :dontknow: :mt1032:

Nažalost, bojim se nikad više starog sjaja....  :crybaby2:
Prvi susret s Šandorom, na sreću ili žalost, ne znam ni sam, uvjetovan je ratom, kada se nije moglo niti na Dunav, niti na Dunavce, a i dijelovi Drave su bili opasni po život.....
Tada nije trebala dozvola, niti dnevna karta, samo maskirna ili policijska uniforma....
E, da, što se tada lovilo....  :uf:
Ako neće na Šandoru, onda na Petar, ako nam se ne sviđa ni tamo, onda na Kravlje....
A, onda je došla "privatizacija"......... :veryangry:    ...... pričaju lokalni stanovnici, po danu "službeni" izlov, a po noći "privatni"....   :uf:
Eto, ima "nas" koji se s nostalgijom prisjećamo "davnih" vremena.....   :hi:

nekinho

Di dodje taj Sandor?  Ili ga ja znam pod drugim imenom

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dac

U Jelisavcu skrećeš desno, cesta te vodi kroz Lađansku i selo Lila, a negdje između je ribnjak..... onako "grubo"....  :hi:

dac

Trenutno je to sve izvan "funkcije", odnosno zabrana ribolova.... :takoje:

dac

Uf, što sve ima napisano u onom linku o Šandoru, pogotovo u podnaslovu "RIBE"....  :stripii:
Tko je to pisao..... :crybaby2:     :BangHead:   ....to mora da je neka šala !    :stripii:

nekinho

Eto zahvaljujem kolegama... Uvijek me netko prosvijetli kad zatreba.
Naravno da znam o kojoj se vodi radi, meni poznatoj pod našički ili jelisavački ribnjaci (za ime Šandor nisam čuo, do sada)
A kakav bi to pecaroš bio da nisam i pecao na tom ribnjaku, sjećam se doduše prije nekih 20tak godina, velike table, lijepih šarana, a kad nije grizlo kao što se očekivalo, tada je i popularna kadica bila za gušt. Površina mala a nas pecaroša ko pljeve.... i udri po tovljenicima!  :hi:

vedro

Citat: nekinho  u Studeni 04, 2016, 11:22:22 PRIJEPODNE
Eto zahvaljujem kolegama... Uvijek me netko prosvijetli kad zatreba.
Naravno da znam o kojoj se vodi radi, meni poznatoj pod našički ili jelisavački ribnjaci (za ime Šandor nisam čuo, do sada)
A kakav bi to pecaroš bio da nisam i pecao na tom ribnjaku, sjećam se doduše prije nekih 20tak godina, velike table, lijepih šarana, a kad nije grizlo kao što se očekivalo, tada je i popularna kadica bila za gušt. Površina mala a nas pecaroša ko pljeve.... i udri po tovljenicima!  :hi:
jedan kolega od starog uhvatio toliko sarana da nije imao za platiti na kadici... ostavio osobnu i otisao kuci po 100 maraka da plati ribu. :stripii:

Kugla

Tamo sam se prije rata sa pokojnim Ocem napecao, sjećam se i dan danas babuške od 1-2 kg a i druge ribe bilo. Odmah kod restorana pa na bentu gore smo pecali i samo radim danom, sejćam se kako je čuvar rekao (otac ga poznavao) samo radnim danom dođite jer preko vikenda kad je gužva mi ih intenzivno hranimo i sva riba je na sredini daleko od obale i tako je i bilo vikendom ni pecanja, a radnim danom ludnica na jednu udicu se pecalo jer na dvije je bilo ludilo
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

nekinho

Bravo Kugla. Eto tako je to bilo... ti si eto imao insider informacije pa si mogao uživati. A koliko danas se sjećam....dodjemo stari i ja za vikend pecati...neće ni pipniti a ekipa na sredini table iz čamca lopatom hrani ribu...nama tada nažalost nedokučiva pozicija...i onda ajmo na kadu...

Kugla

Je Nekinho, tako je bilo, ma mogao si se napecati za jedno prije podne samo tako, plaćala se neka dnevna dozvola bez obzira na normalnu kartu, ali nije bilo nešto previše, odmah kod restorana koji je i danas tamo smo pecali pa malo, malo dolje na cugu. Trebalo je doći jako ranu u jutro još za mraka da uhvatiš dobru poziciju tu kod restača, i bilo dva tri drveta idealno za hladovinu kasnije.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

KoDar

Evo malo novosti, od 01.travnja 2023. ponovno je dopušten ribolov na ribnjaku Šandor i to od 07 sati, cijena dnevne dozvole je 13 EUR, ribolov šarana je trajno "ulovi i pusti", za ostale ribe vrijedi zakonski lovostaj. Dozvole se kupuju samo u restoranu i bez nje se ne smije na vodu. Ribolov je dopušten samo sa 3 štapa s po jednom udicom na štapu. Ove informacije sam dobio od jednog kolege, a on je to pročitao na Facebooku.
I da ne zaboravim, mogu se kupiti i višednevne dozvole, a može se i ponijeti 1 amur težine do 10 kg (dnevno).