YAMAHA 40/60 HETL

Autor maverick, Listopad 06, 2020, 20:41:24 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

dravski pecaros i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukson

Citat: Scarra  u Rujan 04, 2024, 18:55:11 POSLIJEPODNEDuks nema je zato što ju je skinio majstor - u prijevodu došla ručka s pokidanom tipkim za trim , zato i čekam da spustim čamac , samo se ta plastikica čeka iz Zg, znaš da ja moram biti baxuz 😁🤣

poslao majstor i neke slike na čamcu ...

Ha jebemti, ma cek, jedno je trim, drugo je kontrola ler gasa, sta je sad pokidano? :)

Scarra

sad tek vidim da si napisao za ovo za trolling , pa iskreno neznam znam da bude za trollanje motora na tom mjestu al mislim da je majstor to ugradio , a pokidana je baš ona tipka na ručici za trim motora 🤣😁

pajdo77

Da se to njima desi ili je pri transportu prije će biti. Moraju oni imati neku kontrolu kad izlazi iz tvornice

Scarra

ma pojma nemam al poslano je iz Zg pa kad dođe dođe 👍

mossi

Citat: SMT  u Rujan 16, 2024, 18:01:31 POSLIJEPODNEMada i Yamaha pocela raditi kao pokvarena, obavesticu na forumu sve ljubitelje i njene navijace kad se upokoji, da zajedno plačemo!

Šta bi?
Da li tako radi dok  je na leru ili i u vožnji?

SMT

Kad je upalis, radi neujednaceno! Trokira!

Kad se zagreje, sve ok!

mossi

Evo šta je ChatGPT rekao:

Pošto Yamaha F60 nema karburator i koristi ubrizgavanje goriva, nekoliko ključnih oblasti za dalje ispitivanje uključuju:

1. Gorivo i separator vode
Separator vode: Iako separator vode pomaže u uklanjanju vode iz goriva, ako je on zapušen ili pun, može doći do smanjenog protoka goriva, posebno dok je motor hladan. Vredi proveriti i očistiti ili zameniti separator vode. Takođe, proveri da li ima vode u gorivu ili vlage u rezervoaru.

2. Pumpa za gorivo
Pritisak goriva može biti problem ako pumpa za gorivo ne radi optimalno. Dok je motor hladan, protok goriva možda nije dovoljan, a kada se zagreje, pritisak može postati stabilniji. Preporučuje se da se proveri pritisak goriva i rad pumpe kako bi se isključio ovaj problem.

3. Senzor temperature motora (ECT sensor)
Senzor temperature motora šalje signale ECU-u za podešavanje smeše goriva. Ako senzor ne radi ispravno dok je motor hladan, može slati pogrešne podatke, što dovodi do lošeg rada motora dok se ne zagreje.

4. Sistem ubrizgavanja goriva
Iako nema karburatora, dizne za ubrizgavanje goriva mogu biti prljave ili zapušene, što otežava rad motora dok je hladan. Kada se zagreje, dizne možda bolje funkcionišu. Čišćenje dizni može rešiti ovaj problem.

5. Ventilacija rezervoara za gorivo
Proveri ventilaciju rezervoara za gorivo. Ako je ventilacija loša, može doći do stvaranja vakuuma u rezervoaru, što ometa protok goriva prema motoru. To može biti izraženije dok je motor hladan, jer gorivo teže cirkuliše.

6. Filtar za gorivo
Čak i ako postoji separator vode, glavni filter za gorivo može biti zaprljan ili delimično zapušen. To može uzrokovati nestabilan protok goriva dok je motor hladan.

Preporuke:
-Proveri separator vode i iscedi eventualnu vodu iz sistema.
-Testiraj pritisak goriva iz pumpe, posebno dok je motor hladan.
-Pregledaj i očisti dizne za ubrizgavanje goriva.
-Proveri senzore temperature motora (ECT) i njihov rad.
-Proveri ventilaciju rezervoara i eventualne blokade u sistemu goriva.

Ja bih na to dodao, proveri i usisnu granu, da nije nešto smanjilo protok vazduha.
Jel i meni je trokiralo sve do gašenja, dok nisam povadio sve one ose.

mlb

Ili da si skratiš muke i koji žeton zovneš majstora da ga spoji na dijagnostiku i provjeri grešku (ubrizgavanje , senzor...) Doduše ako ti je motor pod garancijom zovi ovlašteni servis i prijavi kvar!!

nele01

Batice proveri ti svećice i radne sate  :stripii:

pajdo77

Mijenjaš yamahu za svoju hondu uz nadoplatu :stripii:

ossa

I akumulator proveri unimerom !
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Nema tu zajebancije...daj račun...uplatimo svi po 10 eura...neka se riješi toga i ima da nadoplati za Hondu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nezaposlen sam al mogu ubost tih 10 eura,vidim da mu je potrebnije nego meni :stripii: ,mjenjaj to za Hondu..al po mraku da lik ne vidi šta uzima :stripii: ,nagrecat ćemo neku kintu za štiklat za Hondu.

SMT

Poluprozivod! :hi:

Samo su im zvučnici dobri!

pajdo77