Kvote u slatkovodnom ribolovu

Autor maverick, Veljača 28, 2021, 20:40:48 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

.... i kad nam bude dosadno onda cemo ih lizat.

Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

Poanta ovih podataka je koliko u biti dozvole "legalno " da uništavaju po zakonu...

Dobro kažeš Dravski, pa to je legalno pustošenje ovih naših voda, koji je kreten ovo smislio i tko odobrio taj je za zatvor;  pazi ovo, platiš 2000kn i možeš izvaditi 1800 komada šarana od 5kg prosjek, 3666 komada somova od 6kg prosjek, 3200 komada smuđa prosječne težine 2,5kg i 2000 komada štuke prosječne težine 3kg. Pa puno je za reći a zamisliti količinu te ribe i što im je omogućeno. Dobro da i žaba ostane u tim našim vodama jer će i njih nestati a ne ribe.... Pa mi pecajmo sportski i uživajmo uz vodu.   :uf: :uf: :uf:

miha

poanta je da to niko u RH ... ne kontrolira ...jedino što se uzme novac za koncesiju i Bog te veselio ....nema otkupnih stanica ..nema vaga ....jedina vaga je ona u dvorištu i na tržnici ...isto tako i sa cijenama ...formira sam cijenu kako mu se digne ona stvar . količina izlovljene ribe je daleko veča od bilo koje kvote koja je ovdje napisana . žalosno i istinito ... :uf: :red-card:

pajdo77

Tako je od kad je države i tako će i ostati i ne vrijedi razbijati glavu time. Uvjek kad je ta tema ili slične njoj malo pljuckamo po svima i mir dok se tema opet ne pokrene. Država ne želi vidjeti da ubire više novca od sportskih pecaroša nego od privrednog ribolova a uz sport idu i radnje pribora itd,itd,dakle puno još tu ljudi hrani obitelji zahvaljujući našem hobiju. Sa druge strane ima i među nama jako puno onih koji mogu stati uz bok ribarima kada je riječ o nekim kvotama,dozvoljenom dnevnom ulovu,ribolovu u mrijestu i slično. Ima i nas svakakvih pa bi prvo trebali počistiti u svom dvorištu a onda virit u tuđe. Činjenica je da će neki odustati od ribolovnica jer se vode ne poribljavaju,ovi rade to što rade a sjedit na vodi se može i bez da nekom daš 500 kuna.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

Debeli šef

nije mi jasno zašto su struja i dinamit zabranjeni.

mossi

Samo dinamit. Izlov strujom je dozvoljen u naučno istraživačko statističke namene. Dozvolu izdaje nadležni ministar.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

stojko

Ne znam gdje postaviti pitanje pa ću pitati ovdje. Mrena pripada u bijelu ribu pretpostavljam? I može li mi netko reći koliki je dozvoljen ulov bijele ribe u 24h, odnosno koliko kg se može uzeti sa sobom kući?

šajzika

Nema ogranicenja ako pitaš za Dravu/Dunav.
Evo ti tablica

Samo bi nadodao da se iz tablice vidi ono sto  sam pricao prije par mjeseci , obveza vracanja bajina/bucova/bolena i plotice.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ne kuzim to s bajkošem...hoces reci da je Pajdo u prekrsaju kad odnese jednog kuci.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Po ovome možeš odnijeti koliko želiš smuđa,Soma,šarana sa Drave i Dunava a to nije baš tako

maverick

Mislim da ne mas dnevno ograničenje...vec mozes nositi dok ne ispunis godisnju kvotu...To moze biti u jednom danu ili u nekoliko mjeseci...

šajzika

Svaki ovlaštenik ribolovnog prava sam bira kolicine. Ovo sam skinio sa stranice  šrd Osijek. Vidis da su sve detaljno napisali.

Ne znam zast nisu stavili ono sto je bilo 3 plemenite ribe.

Da pajdo je u prekrsaju po novom
Audentes fortuna iuvat

maverick

Za Bajina nisam znao da se sad sve pušta...molim te u onu crnu biljeznicu evidentiraj Pajdu kao krivolovca pa da mozemo kasnije reagirati  :stripii: A ovo s tri ribe dnevno...ne znam...samo je otezalo posao ribocuvarima ...kad god nekog ulove s vise ribe...moze reci upisati cu kad dodjem do interneta i tako unedogled ako ga nitko ne pregleda kad ima ulove

šajzika

A gle, vidis i sam da su za svaku vodu napisali kvote sem za otvorenu vodu. Citajuci tako dalo bi se zakljucit da na smudja, sarana, soma i  stuku nema kvota. Govorim za ovaj naš revir

Nadalje , pajdo je vec dugo na popisu najgorih krivolovaca jer vecinu vremena provede hvatajuci bajkose i pecajuci plotice na fider.
Audentes fortuna iuvat