Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rale2505

Citat: Kugla  u Rujan 12, 2023, 20:24:55 POSLIJEPODNEGdje u Višnjevcu ima za kupiti tog kukuruza?
Poslao sam ti poruku.

Poslano sa mog Redmi 4X koristeći Tapatalk

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

maverick

Smiješan sam sam sebi ali opet sam uzeo dvije kante kukuruza...mislim da to radim preko deset godina a nikako da postanem šarandžija...ali volja je tu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Oprez.
Potreban je samo jedan griz, jedno zakucavanje i postat ćeš ovisan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Dukson

Ne mogu se sprdat, i ja sam uzeo vrecu kukuruza i vrecu shrota od nekog gospona iz Bilja.  Sve super,  namakao kuruzu 30h,  neeeeebi ga skuvooo da si zhuna! Patio sam ja njega tri sata, on mene tri sata, jedva da je malo omekanio. 
Eto, nisam znao da moze bit i kukuruz koji nije bas najprposniji za kuvanje, a amuri mi prolaze i dani mi idu :D

Mornar Popaj

A jbt, ja namočim kukuruz 15-16 sati.
Sutra promjenim vodu i ga skuham za pola sata.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Dukson

Strasno :( znaci ovaj moj kukuruz stariji od Pajde ... puj!

dravski pecaros

Baš čudno ...inače poslije namakanja od 24 sata morao bi biti kuhan  za 45-60 minuta najduže...

pajdo77

Ti si Duksone garant takav mulast kupio gmo kukuruz koji je križan sa olovnom sačmom :stripii:

Dukson

Evo ga na! :)

Nego, el stvarno moguce da je toliko star i suh kukuruz ili sta?

maverick

Mozda je to onaj plastični sto se baca u svatovima  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

stojko

Citat: Dukson  u Ožujak 20, 2024, 11:20:37 PRIJEPODNEEvo ga na! :)

Nego, el stvarno moguce da je toliko star i suh kukuruz ili sta?

Glupo pitanje, ali jesi li ga možda posolio prije/tijekom kuhanja?

Dukson

Oj,  nisam ga solio, dodo sam secera shaku na neih 5-7kg.

nekinho

Odgovor ti je da pojačaš taj plin do kraja na rešou, ili odvrni tu struju do br.9 na štednjaku, neće se to skuhati ako kuhaš na br.2 ni za mjesec dana.
I ne zaboravi natočiti vode u kazan.
Ne škrtari, odvrni pipu...  :stripii:
Ovo što spominješ je nemoguće osim ako se ne radi o tebi, bar za one koji te poznaju  :hi:

Dukson

Aahahahaa,  Nekinjo nek si mi reko! Ali stvarno mozda na toj ringlici nisam zakuvo momacki jbmu, krcko je on, nije da sam ga nakuvavo ko juhu, ali moguce da cu morat palit vanjski rostilj za kuvanje kuruze :) To je jedina nepoznanica u ovoj mojoj jednadzbi!

Odvrcem pipu i javljam mjerenja :D