Noževi

Autor maverick, Kolovoz 06, 2013, 09:41:26 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

miha

madmax

No

Oštrica je nekada bila košuljica od ležaja na kamionu
Drvo je nekada raslo u šumi
Kovanice su nekada bile novac

Sve zajedno je jedan zanimljiv nož
(Nije za prodaju i ne radim noževe za prodaju, čisto neki osobni poriv i zadovoljstvo)

No

Sava divlja pa radim nož da ne podivljam
Žrtve su jedan stari ključ, komad odbačene karniše,uz nešto truda i vremena

maverick

Izgleda odlično...uvijek me zanimalo koliko su takvi noževi podložni hrđanju i ima li neki poseban način održavanja...ono tipa namastiš ih ili nesto slično
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Neki su podložni hrđi neki ne
Oni koji su skloni hrđi trebaju patinu koja se može dobiti pomoću octa, limuna...
Održavanje normalno, opere se, obriše i to je to

No

:hi: najnovija igračka
Jutros u 6 zadnji put ju dotakla brusilica.

Oštricu ovaj put nisam radio nego sam kupio MORAKNIV, švedski nož, rastavio ga i preuredio

No

Moj najnoviji nož, nož za filetiranje švedske firme MORA,  tema je bila ljuska od oraha.
Drvo Klen je korišteno za izradu futrole
Ove prečkice na futroli su rađene od čačkalica ali kada ulovim šarana čija su rebra tog promjera bit će zamjenjene ribljim kostima.

Ima nešto...

feederaš

No, predivni noževi  :ok: naročito što su ručni radovi. I sam imam nekoliko noževa. Uopće se ne treba libiti uzeti nož koji "hrđa" - odlično drže oštricu. Kada naoštrim nož -koji hrđa - osobno koristim ulje Balistol te poliram da bi dobio tanak film preko cijele oštrice.  :hi:

No

:hi:

Odustao sam od izrade oštrice jer je kvalitet na strani profesionalaca koji proizvode vrhunske noževe.

Oni ne mogu proizvoditi noževe koji se razlikuju a ja ne mogu napraviti dva ista

Nadopunjavanjem dobijem odličan rezultat

Nož je kao forma zanimljiv predmet

Imam u zbirci, ovih koji su ostali kod mene i jedan drveni

On služi za otvaranje pisama ( koristim ga sve rijeđe jer i pisma polako nestaju) i stoji na zidu.

feederaš

No, sada čakam da mi čovjek donese najtvrđi a ipak dosta elastični čelični flah- navodno nije potrebno termički obraditi- kaliti, dužine 60cm te širine 5-6cm i debljine cca 4mm. Mislim si napraviti neku vrstu mačete. Drška će biti od oraha te uvezana paracordom. Normalno, prije nego se postavi drška, testirat ću čvrstoću i elastičnost (žilavost) same oštrice pa ćemo vidjeti  :dontknow:  :hi: