Šaran na Varalicu

Autor maverick, Veljača 10, 2015, 19:57:06 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

obicno im zimi fali proteina.jedne godine taman dva tri dana posle leda na staroj drvavi puknem dva divljaka oko kile ipo na najmanjeg slotera sa ul priborom.i par pipaca i cimanja za koje kontam da su takodjer saranperke.cesto ih kod mene dobiju na kedera ili meso za smudja.

tole

prije par godina na Zmajevačkom dunavcu likopalio šarana na meps 3 cca7kg.....regularno...zguto meps i pola sajle :ok:

twister011

Mario, u Djerdapu je poptuno normalno s'proleca, da uzimaju i to sasvim agresivno. Najcesce na lebdenje uz travu i po panjevima, gde se u isto vreme i smudj peca, ali ne retko i u samom brzaku. Vise puta su nam gutali i voblera u totalno mrtvoj vodi, nocu :ok:
Da vidis zabave kada kontriras a on poleti po plicaku i kroz travu :uf:

mamijo

i ja potvrdjujem - najcesce se u hladnijem dobu godine desi da brkatababushka pojede varalicu najregularnije! ja imao ( samo) 2 u zivotu regulare ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

TopMix

Tokom svoje pecaroške karijere imao sam i ja tu čast da u zimskom periodu dobijem šarana na varalicu. Tri komada, sve komadi oko 7-8 kg, dva na tvistera, jedan na orka sheda 10cm, sa sve udicom u ustima
Samo slučajno, ništa ciljano ...za razliku od ovih likovi sa snimaka

twister011

Citam Tope kako se "pravdas" da je sve slucajno, pa zamislih forum na kome se pise o pecanju sarana, ali uz najstroziju zabranu pominjanja kukuruza, valjka, hleba..............a kamoli glisti i crva.
Pa onda fotografije sa gumom u ustima, a u pozadini se vidi kukuruz, zbog cega kolegu stavljaju na stub srama :stripii:

ibro dirka

Pretprošle godine negdje 8. km Drave dobio poznanik šarana na šeda u plićaku. držao je varalicu u vodi onako na dužini štapa i cimao dok je pričao sa kolegom sa strane kad mu se odjednom povio štap do vode. mislim da je oko 8 kila bio i čuo sam da dosta često uzimaju pri obali tako za hladnijeg vremena poslije naglog porasta...uđu u liman i traže kedera valjda...

bb

Šarani su popularni za mišičarenje,samo treba nać neki ribnjak i gumeni čamac i zabava super.A i vidio sam na jednom forumu da jedan tip love stvarno velike šarane na mušicu,mislim da mu je najveći 22,5 kg.

tutnja

Nije šaran ali regularno pukao kašiku od 25 g, umislio da je smuđ valjda

3 kg okruglo, ne pamtim kad sam zadnjo put i vidio linjaka, a kamoli ulovio

A udara i bijela kad poludi

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

Hunter

ovo je prasence sa borovika od prošle godine,skoro svaki iz jata je došao pogledati varalicu i pocuclati joj rep.ovaj je nije cuclo posto je bio gladan,suknio ju je iz punog zaleta.varka je daiwin yuki bug od 5 incha sto bas i nije mala varka za debologuzane.

da sam taj dan imo malih imitacija glista i crviča mislim da bi se ljepo nalovio da ruke bole.

crni74

Prije 10-tak dana prilikom špina smuđa lupil šarko na Miss shad regularno za čubu.

Garofeeder

Jedanaestica od jesenas. Shad 8 cm, panjevi, 2-3 metra. Udario ko som, i mislio sam da je som dok nije stigao na povrsinu.

crni74

Osim jučerašnjem smuđu i šarku se svidel isti silikon.  ;D

https://youtu.be/K8dkv9rSMbQ?si=ASzsYqklwiHSK9yR