Galerija UL 2024

Autor crni74, Siječanj 02, 2024, 17:27:32 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

crni74

Da otvorimo temu.  ;D
Jedan današnji po povišenoj i izuzetno mutnoj vodi.

crni74

Jučerašnji sa lokalnog potoka na drop shot i račić sa Alija.

crni74

Danas ul street fishing u punom smislu te riječi!
Ludilo od ribolova. U nekoliko sati ribolova deseci riba, klenovi, boleni, grgeči i štuke i to kakve.
Plus gro otkvačivanja i dvije štuke su pregrizle tanki prevez.
Varalice silikon, leptiri, vobleri.

crni74

Jučer obišel terene na Odri oko Velike Gorice. Kompić koji je tam doma mi je bil vodič. Ciljana riba je bil grgeč pa je i pribor bil prilagođen tome. Štap Delfin Fobia 2-10 g, špaga 0,08 i predvez florac 0,16 mm.
Prvo smo obišli teren u Čičkoj Poljani. Bilo je prilično mršavo. U nekih sat i pol dobili smo svaki po dva mala grgeča. Uz put smo splašili dvije štuke od kojih je jedna bila prek 80 cm. Prava debela mamica.
Nakon toga selimo na kanal Sava-Odra u porazi za klenom i bolenom. Voda je bila jako bistra a i neki vjetar je grdo počel puhati. Ipak uspjevam dobiti jednog solidnog klena ok 40 na crni leptir. Umjesto da ga prihvatim sa podmetačem idem primiti za predvez i dižem ga iz vode, ovaj se zbrcne, pukne predvez i riba ode sa varkom u čvaljama. Bedak! :BangHead:
Nakon toga bilo još nešto događanja u vidu pračenja klenova no jako loše.

Vračamo se nazad na Čičku Poljanu na poziciju trepa. Opet krećemo sa sitnim silikonom i manjim voblerima tražeći grgonje. U nekom trenutku vidimo kak raubaju boleni i to kakvi! Pod nogama mi je ošarafil bolen preko 70 cm!
Krećem bacati površince u nadi da se koji zaleti. Stavljam homemade zaricu od 4 cm. U četvrtom zabacu imam griz. Imam dobar dril na lagani štap. Kad sam dovel ribu do nogu skužim štuka! Vidim da se dobro pokvačila i da je varka u kutu čuba i da nebu pregrizla. Ljepi štukac od kojih 50 cm.
Puštam ribu mjenjam varku i krećem sa 5 cm easy shinerom na 1,5 g glavi. Nakon trečeg zabaca dum, opet griz! Drilam ribu i kužim da je veća riba. Gušt sam takav i mislim evo bolena. Kad ono opet štujka i to prek dve kile. Dovedem ju do obale i vidim da je isto varka u kutu čuba. Pod obalom se još jedno zbrcne i otkvači. Mislim si ajde dobro da nije cvikala.
Vidm da vrag bere šalu i stavljam ul sajlicu i mečem jig spiner 6 g od poljskog spin meda i u nekih 5-6 zabaca opet udarac i sad več kužim da je štuka u veličini ko ona prva. Ljepi dril do obale i vadim je van. Dobro da sam imal sajlicu jer je dublje zgutala. Puštam ju i nastavljam dalje i dakon 15 tak minuta još imam jedan griz i nakon dobrog drila i guštanja riba je vani u istoj klasi ko i one prve dvije. Između ovih grizeva još su dva puta zaraubali debeli boleni a budući da je voda bila prilično bistra vidm ribe koje su bile od 60-70 cm!
Dan je loše krenul al je završil super. Kaj ti je ribolov!
Nikad ne znaš kak bu se stvar završila, valjda je zato i interesantan.
Stavil budem i slike šuka iako su u lovostaju no nisu bile ciljana riba, a i male varke su bile u pitanju pa su sve ribe bez nekih večih oštečenja puštene nazad.

Još na kraju stavljam video jučerašnjeg zanimljivog susreta.
Nisam znal gdi da postavim pa ga budem ovdje, budući da je povezano sa jučerašnjim ribolovom.

https://youtu.be/hiVpWL2m1k8?si=CW02dkih6j6EdfWm

crni74

Za vikend malo ul na lokalnom bajeru.
Par crvenperki i 15 tak basića raznih veličina. Uživancija na najjače!

crni74

Prošli vikend ul na moru na Viru.
Jedan brankec, malo pirkica i naravno neizostavni pauci.

Klinac od šogora je izrazil želju da ga malo poučim spinu, pa je tetak to odradil kak spada.
Mali je isto stresel jednog brankeca. Lako je kad imaš dobrog učitelja. ;D  :headbang:

baka

Daj malo detalja, na čega, na pijesku ili kamenu? Malo pomozi nama koji nismo do sada probali blinkat na moru. :bye:
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

crni74

Konkretno ovo je bilo na šljučano-pjeskovitom terenu. Tu i tam koja stijena u glavnom na obali. Oni koji poznaju Vir znaju o čemu pričam.
Nemam neko specijalno iskustvo sa spinom na moru.
Moje skromno iskustvo govori da nikakva posebna špreha nije potreban za ul na moru. Stvar je ista ko i u slatkoj vodi. Mali silikonci i čačkanje pri dnu donosi pirkice i paukove (ako je teren pjeskovit) ako je više stjena tu su neizostavni glavoći. Na prijelazima dubine treba tražiti sa voblerima i malim metalnm jigovima. To obićno donese sitnijeg brancina. U ljetnom ribolovu je dobro u zoru sa površincima poretraživati plitke vale. To isto zna donesti sitne brancine. U glavnom treba isprobavati ko i u ul na slatkim vodama  i to često donese ulov raznih vrsta riba, a kad se zakvaći kakva atraktivnija i malo veća riba sreći nema kraja.

baka

Ok, hvala. Baš ću probat ove godine.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

dravski_lebovski

Jedan lepi bolen na malog silikonca.

Delphin Fobya 0.5-10 g
Daiwa Exceler LT-2000D

crni74

Krenuo morski ul.
15-tak malih brancina i lica i još gro praćenja, napada, otkvačivanja.
Sve na površince. Bili sa menom klinci od kumova. I oni su imali ulova, a to je najvažnije. :headbang:

crni74

Jučer ranom zorom, druga tura lajtanja na moru.
Prije svitanja imal napad ljepšeg brancina na zaru ali ju je fulal. Nakon toga još par praćenja sitnijih riba. Kad se razdanilo kreće r'n r sa malim licama. U nekih dva i pol sata dobivam 12-tak komada i još gro napada,fulanja i otkvačivanja.

U glavnom su tukle na površince ali sam ih dobil i na voblere čak i na sitni tvister. Ovo su varke koje sam upisal.

Imal sam i publiku u obliku lokalnih mačaka koje su čekale priliku da omaste brk. ;D

crni74

Prekjučer u jutro opet sitni...

...a i društvo je bilo isto.😄

dravski_lebovski

Jedan klen cca 50 cm
Par grgana

Sve na Keitech Easy Shiner i Swing Impact 5 cm na 2g glavi

Delphin Fobya 0.5-10g
Daiwa Exceler LT-2000D

crni74

Jučer na potoku.

Desetak ribica od toga jedan grgo a ostalo klenovi.
Bilo dosta otkvačivanja uključujući i jednoga klena preko 35cm na površinca (Salmo lil bug)