Nacrti , samogradnja , cijene , zakoni !

Autor TonyC, Studeni 27, 2012, 12:53:44 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Svako ko je radio samogranju ima šta za reč , možda koja slika , savjet ili iskustvo saregistracijom , prjepisom , dozvolama , bla, bla bla ......
Mislim da če mnogima koristit !

grga

moj prvi čamac davne 1999 je bio samogradnja poslije sam napravio još tri ali je prvi bio najbolji ,jer sam samo prekopirao čamac koji mi se sviđao i koji sam vidio kako plovi,dalje sam se pravio pametan i to nije bilo to, da nezaboravim čamci su bili limeni ,tih godina papirologija nije bila nikakav problem prijaviš gradnju u kapetaniju jednom dođu pogledat i to je to .ugrubo rečeno

simba

Ovaj sam nacrt sam skrojio i nastalo je......

maketa 1:10

i onda naravno gotov proizvod

Juzba

Daj još slika :icon_thumright:
Sviđa mi se krmena komora tj. velika vrata na njoj, komotno možeš odlagati i duše stvarčice u nju.
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

DJ17

zanima me da li je neko radio skoro prikolicu( samogradnju) kako se krece cena osovine,cevi, rolera itd. sta se trazi na atestu :sha:

Ivan Borojević

Od  01. 09. 2020g., ne priznaje se samogradnja prikolice te se ista više ne može atestirati, niti registrirati.

maverick

Bas nikako ili može po nekim pravilima.....Do sad je ono bilo da moras imati račun od osovine pa ide atest.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

Mora za sve biti novo ..gume..osovina...racun...elaborat..i onda moze...prilicno komplicirano

Ivan Borojević

Ja sebi napravio i čekam osovinu sa atestom kad ono buć, sad sam javio ovima da mi nešalju neću kupiti, imam kući bez atesta i ta će mi pasati da ga izvučem i spustim jednom godišnje samo skinem tablicu sa teretne i stavim na ovu, da baš ne bode oči bez tablice. Hebiga šta sad da radim, ošla lova u k.rac.

Ivan Borojević

Ima tko hoće kupit od Torbarine, Raiden i sl. Ali su cijene paprene. Od 6000 kn, pa naviše.

maverick

Solidna kupovna prikolica za nase čamce je uvijek tu negdje oko milju eura.....a ovo sa samogradnjom...jbg...realno bilo je tu svega i svacega na cesti....kao i plovila....svima se gledalo kroz prste...A nasi kad ne znaju kako bi nesto iskontrolirali onda to zabrane...i jbg...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mini I

Citat: jovicabor30  u Rujan 08, 2020, 11:24:39 PRIJEPODNE
Od  01. 09. 2020g., ne priznaje se samogradnja prikolice te se ista više ne može atestirati, niti registrirati.

Nije baš tako, danas pitao ,  može se ali su drugačija pravila za atestiranje, traže se atesti za opremu kao i prije ali po novom i projekt-nacrti, atesti izvođača radova npr, varenja ili firme koja je radila i sl. i još neke stvari  tako da je jako komplicirano i skupo pa i teško izvodivo zadovoljiti sve a da bude financijski isplativo.
Vjetovatno na tragu svega , a poznavajući situaciju , kroz neko vrijeme će prikolice poskupiti -duplo. :angry3:

Rap

I proizvodjaci poput Torbarine i slicnih se vode pod samogradnju,nisu tvornicka proizvodnja.Tako da nema razloga za poskupljenje.