Drevna medicina

Autor maverick, Veljača 06, 2016, 16:07:58 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

Ili to Pajdo! Gledao sam prije par godina i nisu imali nista. E da sad bu zlo vece, mast koju trebam stavljati u oko virolex, nema nigdje za nabaviti! Iz nekog razloga su Slovenci zastekali sa proizvodnjom a zamjene nema! Ostala mi jedna jos i kad tu potrosim mogu plakat!
dec d vej aj lajk it....

Mornar Popaj

Što se tiče drevne ili narodne medicine, moram priznati da već godinama koristim sljedeće.
Jel znate onaj osjećaj kad tek kreće da vas lomi viroza, osjećate se umorno i već znate da će Vas za dva-tri sata zakucati za krevet ???
U takvoj situaciji ja napravim sljedeće :
- u teglicu uspem 2 dcl livadskog meda
- u med iscjedim pola limuna
- dodam čajnu žlicu cimeta
- ogulim jedan korjen đumbira ( veličine jajeta npr. ) i 3 šešnja češnjaka
- đumbir i češnjak usitnim ( narendam ili ispasiram ) i ubacim sve skupa u med i dobro promješam.

Skuham si juhu od domaće rajčice i prvo nju kresnem bar dva tanjura. Onda terapija sa medenim pripravkom, barem dvije jušne žice.
Sljedeći korak je krevet. Dvoje čarape, dupla piđama gore i dole. Odspavam tako 2-3 sata i onda u pravilu osjetim da se javlja povišena temperatura u glavi. stavim si nekoliko hladnih obloga sa vodom iz pipe, pogledam film ili neku seriju. Čim osjetim da je temperatura pala, odem na tuširanje, presvučem se i opet se utoplim. Za najviše 10 sati sam skoro kao nov. Pripravak sa medom i đumbirom uzimam po jušnu žlicu svakih 6-8 sati.
Sutrdan i zaboravim da sam skoro bo bolestan  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:hi: Za oko traži riješenja van našeg govornog područja. Njemci sigurno imaju neko riješenje.

Al ako baš hoćeš alternativu evo jedne terapije iz domaće radinosti. Garantiram da nećeš probat  :stripii: :stripii: a ako se odlučiš ja častim.

:icon_thumright:  :occasion14:

https://www.facebook.com/inthenow/videos/vb.276157035868006/753544088129296/?type=2&theater

ljuska

na žalost suvremena medicina nema rješenje za herpes a koliko znam ni alternativna medicina jednom kad virus herpesa izbije nosiš ga čitav život a nanovo izbije kod stresa, pada imuniteta, neke bolesti, povišene temperature pa najviše treba poraditi na imunitetu organizma da bi spriječio ponovno izbijanje herpesa

Sg.Pepper

@No vec vidim kako mi jezik klizi po oku :icon_puke_r:
Ljuska to su mi i rekli doktori al nemogu si pomoci, uz svo sranje imam usrani gastritis pa cim pocnem nestood domacih preparata piti za imunitet pojavi se gastronja i kraj price! Izdrzao sam godinu dana bez upale jer sam pio b kompleks i bilo je sve dobro do prekjucer! Izgleda da treba napraviti malu pauzu sa vitaminima! Citao sam na nekom forumu da je lik imao isti problem kao i ja i da je uspio rijesiti da mu se preselio virus iz oka negdje i da tamo izbija a kako je se to desilo nemogu naci! Jel ovo na oku ubija! Nemoz nist raditi nigdje ici fuj! Cijele godine nosim suncane bilo oblacno ili sunce meni svejedno samo da koliko toliko zastitim oko! Eto Šajzika neki dan imao cast da me vidi bez suncanih valjda prvi put u zadnjih 5god da sam otisao bez njih u grad i odmah sranje :uf:
dec d vej aj lajk it....

ljuska

ono što je napisa mornar popaj je izvrsno ne samo za imunitet nego i za skidanje kolesterola reguliranje krvnog tlaka te šečera u krvi samo bi napomenuo da treba stavljati cejlonski cimet i ne treba pretjerivati sa cimetom i đumbirom a idealno bi bilo ujutro na prazan želudac popiti čašu mlake vode u koju je iscijeđeno pola limuna a poslije uzeti jednu žlicu pripravka sa medom treba složiti teglicu jer to može stajati i uzimati svakodnevno probajte mjesec dva pa napravite krvne pretrage da se uvjerite da funkcionira

Rap

Citat: Sg.Pepper  u Veljača 01, 2017, 20:48:15 POSLIJEPODNE
Kad se vec ovdije pise o biljakama koje lijece, da priupitam pa mozda netko zna:
Sitacija je sljedeca: 1998god sam fasovao herpes na oku (prvo je bilo iza uha i prenijelo se u oko zbog majmuna od doktora) i sada svake godine u proljece i jesen a nekad i izmedju mi se upali oko! To traje od 5-15dana, svrbi, boli glava, pece oko, zivcen ko pas itd! Lijecenje ide tako da dobijem virolex mast, tobrex kapi i masti i trpi, to se zaljeci ali ne izljeci i bude dobro opet do sljedeceg puta (isiba me vjetar npr) i opet se pojavi, uvijek na istom mjestu lijevo oko! Evo i trenutno nisanim slova na tipkovnici! E sad mene zanima dali neko zna mozda nekog travara, šamana, egzorcistu i sl da bi mozda mogao rijesiti me te muke, svejedno gdje Hr, BiH, Srb! Svaka pomoc i informacija je dobrodosla!
Peper,posavjetuj se oko ovoga:
Koloidno srebro - Koloidno srebro ima jako antivirusno djelovanje. Može se kupiti u gotovo svim ljekarnama-mada koliko sam upoznat u Slavoniji imaju jedino ljekarne Farmacia.
Ti dobivas antibiotske kapi i masti.Antibiotici ne djeluju na virus.
Sto se tice Virolexa,to je aciklovir 30mg/1g i vjerujem da u slucaju nestasice na duze vrijeme moze pomoci bilo koja paralela-vecinom su 50mg/1g

Osim b komplexa i tebi bi dobro dosao đumbir,vitamin c,L-Lizin,Ehinacea,Cink...

Stavi akcent na L-lizin

alex7777

meni najbolje i najbrze prodje kad se  :pije:  da bar, al nista ja nekoristim sto se navodi , bar dosad pali moja fora sto kaze mornar popaj svoju foru tako i ja svoju samo kuvanog vina ili caja ( isti klinac ) samo da je vruce i u kadu vrela voda ko kolko moze podnijet i dok polako udjem u kadu par minuta glava mi mokra znaci kao da sam ronio i onda minut dva prilagodbe bez naglih pokreta dok tijelo apsorbira temperaturu vode  onda slijedi dodavanje vrele vode i tako 15 20 minuta izadje i vrag iz tebe i onda van i u krevet do ujutro ko nov na 95% znaci moja fora je to cijeli zivot i uvijek  :ok: bar za sad

majstor

Izgleda da svi živimo prebrzo i pri tom ne pazimo na sebe. Osim toga, trujemo sami sebe. Žena koristi Virolex i dobro je za par dana.

Sg.Pepper

@rap hvala pogledat cu ovo sto si napisao, a sto se tice virolexa to si u pravu 30mg je za u oko a ovo 50mg je samo za vanjsku upotrebu i tu ima jos herplex i par krema al za unutar oka samo taj nesretni virolex od 30mg! Kad minse pojave ranice na kapku, samo namazem herplexom i za dan nestanu medjutim problem je kad je u oku a u oku bude 80% vremena! Izbije mi nocu na kapku ja spavam snom pravednika i trljam oko nesvjesno i ujutro hop-cup crvenilo svrabez i ranice u oku! A u vezi ovog sto si napisao cu malo potraziti i raspitati se kod ocnog ionako danas idem na kontrolu! Hvala jos jednom
dec d vej aj lajk it....

Rap

Pepper,

U Bih bi trebao biti Alkaloidov Aciklovir 30mg/1g a u Srbiji Zovirax (kod nas ima samo od 50 i nije na listi lijekova vec u slobodnoj prodaji)

Sg.Pepper

Hvala! Jucer bio sogor u Bosni pa nisu imali virolex a on nije trazio zamjenski! Pa sam zamolio Dukulele-a da mi danas provjeri u Srbiji jel ima stogod, cekam da mi javi! Imam jos jedan virolex al moram imati u rezervi
dec d vej aj lajk it....

majstor

javi ako je Dukulele zalutao da ga idemo tražit. :bye: