Frižider u prirodi

Autor No, Srpanj 15, 2017, 21:35:22 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

:hi:
Dolaskom ovih vrućina,višednevni ribolov u prirodi,bez hladnog pića teško da bi bio moguć.
Prošle godine smo koristili friz na plin,a od ove godine imamo friz na led.  :stripii:

Način na koji imamo hladno piće tokom 4-5 dana je poprilično jednostavan. Zakopali smo u zemlju plastično bure od 100 litara,naravno u hladu drveća. Prilikom dolaska donosimo sa sobom dvije-tri plastične boce od 5-7lit u kojima je led. Vino i mineralnu poslažemo okolo tih zaleđenih kanistera i imamo mrzlo piće sve te dane.

Ako netko ima sličnih problema nek slobodno proba. Sasvim  :ok:

Mornar Popaj

Mi smo si znali na mjesto za pec dofurati neispravnu škrinju početkom sezone,
i onda u nju samo buksamo zamrznute kanistere sa ledom. Čak je nismo niti ukopavali, samo u ladovinu sa njom.
A nekad bi mi stajala u kombiju 200-300 m dalje  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:occasion14:    ma ribiči su oduvijek znali nać način da ponesu guzici luksuza.   :stripii:

pajdo77

To su zgodne solucije kad se ide na jedno mjesto pa ukopaš bure i imaš ga vječno. Ako ideš na neviđeno ili ostaješ jedan dan na nekom mjestu dovoljno je ponijeti par kilograma umjetnog gnojiva-Kane na primjer. U neku kantu vodice,unutra umjetno gnojivo i ohladi cugu taman za lokat a ne zauzima puno prostora. Ako nosite led također sa njim u neku kantu i dobro ga posolite a cugu unutra,slana voda se duže otapa i u ovom slučaju drži cugu više vremena hladnom :icon_thumright:

No

:hi:  Ovo za kan jesam,ali za sol nisam znao. Pajdo  :notworthy:

:occasion14:

pajdo77

pajdo77

Zaboravih napomenuti da kad ubacite led u posudu u kojoj želite hladiti piće i nagruvate soli koje nikada previše te ugrate cugu u taj led tu posudu napunite i sa vodom,onako tek toliko da ušuškate sve kompletno. Bez usipane vode bi se led otopio a ovako imate neku vrstu slane otopine u kojoj ledu duže treba da se topi nego u običnoj slatkoj vodi.E valjda sam sad sve rekao :rofl2:

Dukulele

Kontam si nesto uzeti za camac  jer  me ubi  ova vrucina i umatanje piva u rucnike.

E sad vidio sam u Kauflandu neke frizidere kao na 12V, neke ventilatore imaju,   ajde ako netko ima nesto slicno da kaze  gdje je uzeo i koliko to hladi i ima li smisla.
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

majstor

Imam 12 v frižider kupljen u Njemačkoj, upola veči nego onaj za auto. Stane 6 boca od 2 litre i nešto hrane. Hladi dobro ako ga ostaviš dovoljno dugo uključenog. Sada kad imam solarnu - mogu ga imati stalno upaljenog. Vodu nosimo u bocama koje napunimo do pola i smrznemo. Ostatak uliješ vode koju imaš i možeš odmah piti.  :bye: