YAMAHA 40/60 HETL

Autor maverick, Listopad 06, 2020, 20:41:24 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

A izmedju redova se da zaključiti, da je jedan čamac malo. Dva bi možda bila dovoljna, a sa tri bi se pokrilo sve.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

SMT

Imao sam priliku da se 3 dana vozim sa 20 ks, posle mnogo godina! Svagde sam stigao i sa malo goriva, jbt jednom sipao za 3 dana mislim... cak sam razmisljao da sledeci motor bude 20-25 ks...

Danas mislim potpuno drugacije... Definitivno sam ovisan o KS i volim da na rucki imam snage...

Tesko ce ici taj povratak na manje ali ko zna!

Motorčina je to ozbiljna, neka njega! :hi:

Dukson

Zaboravljam naaaajgoru stvar kod ovih/vecih motora, ubi me nosanje i natakanje tog goriva! UBI! Po svemu sudeci mi benzinsku pumpu na vodi necemo vidjeti nikad, pa su kanisteri i muda do poda jedina opcija. Samo zato bi volio/pristao nazad 15-20ks pa da mi i auto bar tjedan-dva dana ne mirise na benzin :)

ossa

Ja sam sjebao laktove od malih kanti, velike nisam stigao da počnem nositi.  :stripii:
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Ma ovo sad po zimi...pecanja i te fore...nije puno goriva...ubi me ono ljeto...djeca i vozanje one hebene gume...sat i pol vremena traje rezervar...za popodne odu dva rezervara...Čak sam na zadnje i ženu naterao da pomaže nositi  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Lijepo..ne lijepo...iznad zajedničkog potpisa stoji" i u dobru i u zlu"  :stripii:  :stripii:  Više ona voli da se vozi nego djeca a tek nije lijepo da djecu tjeram da nose   :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ALU-bel

Navuko se i ja na te konje... ali s godima valda dođe iz guzice u glavu pa odlućio za zimski ribolov manji kaić napravit... razlika u potrošnji goriva između 90 i 20 ks nesmijem ni prićat... obiđem sva mjesta kao i obicno a vozim se možda pet minuta duže...

miha

maverick

Ako je privatni sektor počeo s štednjom goriva onda je na mene red da se prvi objesim  :stripii:  šale malo naravno ali morao sam napisati jer je čučalo u meni  :stripii:  Mada drago mi je vidjeti neki uradak iz nama omiljenje radionice  :ok:  :clap2:

mossi

Pre F40/60 sam vozio F25 na istom čamcu, kojem je 40/60 taman, a F25 je bio slab. Meni je potrošnja zanemarivo veće i to u dva slučaja ili kad prelazim više kilometara ili ako idem brže od 40 km/h.

Znači da utrošak goriva ne zavisi od motora, nego od korita.

Kad bi 20hp stavio na veliki čamac i vozio ga svo vreme pun gas trošio bi isto, a vrisnuo vrlo brzo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ALU-bel

Citat: mossi  u Studeni 27, 2024, 22:54:01 POSLIJEPODNEPre F40/60 sam vozio F25 na istom čamcu, kojem je 40/60 taman, a F25 je bio slab. Meni je potrošnja zanemarivo veće i to u dva slučaja ili kad prelazim više kilometara ili ako idem brže od 40 km/h.

Znači da utrošak goriva ne zavisi od motora, nego od korita.

Kad bi 20hp stavio na veliki čamac i vozio ga svo vreme pun gas trošio bi isto, a vrisnuo vrlo brzo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Jbg... za tvoje korito je 25 slabo... ovo sam radio od 2mm ciljano za manji motor ima 156 kg...
max brzina izmjerena 49,5 km... tako da kada vozim 40 nije u fulu a potrošnja smješna.

mossi

Ma da, kad se čamac i motor usklade.  :ok: Što u mom slučaju se desilo prelaskom sa F25 na F40/60.  :ok: