Navigacija na rijekama

Autor maverick, Studeni 01, 2021, 10:09:13 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Gledam to par dana i nisam bas nacisto...nasao sam tu neke karte Drave do 23 km...valjda je to ta koju ima i lowrance  :sha:
https://www.vodniputovi.hr/ris/enc-karte/
Nema li neka ustanova kod nas neku kartu , bar oni koji ponekad plove Dravom ili je to sve napamet.....Vidim da susjedi koriste nesto tipa openCPN...
Nisam zadovoljan ni s onim crtanjem rute...tj traila na Lowrancu...pa trazim neko rjesenje...savjet...cisto da imamo o cemu caskati...Kad dobijem novi tj veci vez na Pampasu taman ce mi biti dovoljno ovih 23 km Drave sto ima Lowrance kad se vracam s Dunava  :stripii: ali ostaje pecanje nocu...magla itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nema mjesec dva dana kako su nekih par likova išli sa jedne na drugu obalu sa nekih sto čuda u čamcu. Mislim da je to bila Hidrogradnja. Šta njih zanima u koritu nemam pojma al su bili temeljiti tj pređu preko pa nakon pet metara opet natrag i to od prokopa pa skroz do kožare kada se više nisam okretao jer sam pecao.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

šajzika

Sve sto sam nasao je do 23. tj mosta za Baranju.

Postoji mogućnost izrade karti, open map i slicno, prebacivanje u at5 format da se moze gledat na lowrance sonaru ali to se pojedincima neda a  iskreno i sam  sam izgubio volju.  Ne treba mi i nemam vremena, vise ni sonar nemam :stripii:
Bile su neke karte al iskreno se vise ne sjecam. Dosao gospodin Alzhajmer :stripii:
Audentes fortuna iuvat

mossi

Maverick,

Ako je navigacija po sonaru, ozbiljne karte sa dubinama, prelazima, objektima, oznakama, ...  jako se teško nalaze za bilo koju vodu koja nije u USA.

Još na starom HB koji je imao externi GPS ali bez kartografije, odmah sam iscrtao dve putanje za Dunav: Brzu i za Maglu.

Od Marine Apatin pa do ušća sam se prvo spustio po sredini plovnog puta po najdubljem delu, daleko od bova. Onda bih u povratku išao skroz uz obalu, ali kad je mali vodostaj i to mi je bila Sigurna putanja uz levu obalu Dunava, za maglu koja je funkcionalna po svim vodostajima.

Onda tim putanjama lepo promeniš boju i dodeliš imena: Brza/Magla i to je to.

Za to ti ne treba ni internet ni karte..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Redom  :stripii:
Šajz..doturi mi tu kartu gdje ima do 23 km...na onoj ima samo Dunav...voljan sam počastiti koliko minimalno treba  :stripii:
Danas sam uspio ucrtati dobar Trail...oznaciti plovne kilometre i od njega kreirati rutu. Oznake na obali sad mogu oznaciti i upisati recimo koji je rijecni kilometar ili bilo sta drugo...a pozicije gdje nadjem ribu jednostavno oznacim drugim znakovima . Kad brisem onda ima opcija da brisem samo po znakovima ...znaci oni na ruti mogu ostati a ove pozicije s ribama brisem jer mi se to na Dravi ionako mijenja
Zasto iskljucivo sonar zato sto mi point one vrh ponude  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Taj do 23. nije za lowrance nego android uređaje. Tak da moze mob ili tablet. Super stvarcica.
Ono slicno sto je mossi stavio link za download sa app store
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

maverick

Nije smijesno...nema se  :stripii: A i tebe se čeka da odes do Broda

Gremlin

Udarila K&K...kriza i korona...

Podseti me što se ja čekam da odem do broda ?

Onaj Nemac mi opet premešta stvari po tavanu...

:stripii:

maverick

Da provjeris ima li tvoja karta Dravu... :sha:

Gremlin

Daaaa...
Zaboravih u subotu, ubila nas košava na Savi...mislim da ću da odem sutra da obiđem pa javljam.

Kad smo već kod Nemca, pogledaj viber

:stripii:

Garofeeder

Prijatelj kupio helix 7 chirp msi gps g3, pa isli isprobati. Humminbird Basemap totalno razocaranje, Dunav nestaje negdje izmedju Aljmasa i usca. 

Ja imam helixa 10 SI, basemap je upotrebljiva pa me ovo iznenadilo.

Netko s idejom kako rijesiti problem? Update? Third party map?