Shimano Twin Power

Autor TonyC, Studeni 19, 2012, 10:22:25 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Nagadjam samo...

Vanquis za 2024 vidim da se kod nas nudi od 470-500€... Bio je skuplji od TP uvek... Prošli ili aktuelni TP FD se mogao kupiti nov za 370-380€... Tu bi negde izmedju ove dve cene trebao biti... 400€ pa možda prema gore još...

Pričam o novim masinicama sa KP... U Capriolu je to 70-100€ plus...

Razlika je fiskalni račun... ja nekako mislim da za tu mašinu garancija ni ne treba...

SMT

Ovako kažu na Platu-Japan...

Ono sto ja vidim je i dalje "djule" na PG...

dravski pecaros

Meni se taj okrugli knob u opće ne uklapa na tu mašinicu..

Možda nisam navikao na to

No

Citat: SMT  u Siječanj 14, 2024, 09:47:04 PRIJEPODNEOvako kažu na Platu-Japan...

Ono sto ja vidim je i dalje "djule" na PG...

Ovo je cijena sasvim ok ako nema dodatnih davanja (carina, trošarina, ovo ono)

Mornar Popaj

Ako me pamćenje dobro služi, prije točno 2 god. na Stellu iz pretprodaje sa Plata, koja je bila oko 75000 yena, sam platio oko 200e carine i poreza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

Nekako mi ovaj okrugli knob nije sjeo a pošto je Sava visoka i meni dosadno  :ok:
Brusilica, bušilica, komad drveta i prototip je tu.

Pošto prototip nije uspio onako na oko, kupio sam gotov knob koji mi se više sviđa od onog okruglog

SMT

Čitam malo o ovom novom Twin Poweru FE...

Koliko sam ja uspeo razumeti, gotovo da nema razlika izmedju njega i FD po karakteristikama... Nisam siguran da sam dobro procitao ali izgleda ovaj novi ima i kraću ručku...

Ne sumnjam da se radi o vrh mašinki kao i prethodni model sto jeste...

Uglavnom po meni je jedina razlika izgleda u boji i ko će se od nas upecati... Ovaj FD " pomesaj crnu i zlatnu" kao stella SW, a novi je u boji stelle M...

Pa sad kome koji bolje ide uz štap...

Al treba biti i realan, šta sad oni tu i da izmisle više... To je vrh masina 25-30god, pa će tako verovatno biti i ova nova!

SMT

Isto kao i za stellu! Malo istorije. Cisto pogled unazad ili za "kviz nepotrebnog znanja", kako god...

Verovatno najpopularnija masinica na ovim prostorima, po meni opravdano! Usudicu se i reci, popularnija od Kvikerica... Ja sam 1998 dao bubreg za ovaj model 96, kakva je to pracka bila...

Ali evo hronoloski, izgleda je sve pocelo 1987... mi smo tada pratili Univerzijadu :hi:

https://www.shimano.com/en/100th/history/products/result.php?id=42