Autor Tema: Boila  (Posjeta: 63161 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Online No

  • Alas
  • ******
  • Postova: 4122
  • Dob: 55
Odg: Boila
« Odgovori #345 u: Srpanj 01, 2021, 23:16:10 poslijepodne »
Razmišljajući o boili kao mamcu pri lovu divljih šarana na rijeci, u startu sam isključio kupovinu gotovih sušenih boili. Isključio sam i komplicirane recepte.

Već neko vrijeme me drži ideja, da pomiješam kruh i meso školjke, dodam jaje i šećer, da vjenčaju i povežu te dvije komponente, sve skupa oblikovano u loptice prokuham, i pokušam loviti s tim na jedan štap
Čisto da vidim da li ima prednosti u odnosu na kukuruz i vrijedi li to sve skupa truda?

Ako vrijedi rado ću vam preporučiti da pokušate, a ako ne, ostaje nam kukuruz za sva vremena

Riješenja naše sadašnjosti, sve brže postaju problemi budućnosti.

Offline pajdo77

  • Alas
  • ******
  • Postova: 7585
  • ŠAPTAČ SMUĐEVIMA
  • Dob: 50
Odg: Boila
« Odgovori #346 u: Srpanj 02, 2021, 05:28:49 prijepodne »
Probaj napraviti nokle od kukuruznog brašna i unutra dodaš aromu koju želiš. Tako imaš i kukuruz i školjku a jednostavno za pripremiti. Sad da vama ne solim pamet koji pecate šarana za razliku od mene koji ga peca tri puta godišnje ja nokle tj valjak pravim tako da je omjer vode i kukuruznog brašna 1×1,jedna šalica od dva deci vode i jedna brašna,u vrelu vodu ubacim brašno i mješam ko lud,ta smjesa se brzo veže,onda to još vrelo prebacim na radnu plohu,umačem ruke u hladnu vodu da se ne opečem i dobro izmjesim,onda taj valjak ubacim u običnu najlon vrećicu  s tim da ju ne zavežem već ostavim da ima zraka. To napravim večer prije pecanja i idući dan je to sasvim ok, pošto nisam šarandžija meni to puno lakše nego pravit bojle. Za bojle je dr Kavasaki sa foruma kolikotja znam. Meni to komplicirano a i skupo

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Offline dino.os

  • Kederaš
  • *
  • Postova: 49
  • Dob: 42
Odg: Boila
« Odgovori #347 u: Srpanj 02, 2021, 09:50:03 prijepodne »


Ovdje je sve lijepo objašnjeno....po starinski :-)

Offline dravski pecaros

  • Alas
  • ******
  • Postova: 5391
Odg: Boila
« Odgovori #348 u: Srpanj 02, 2021, 10:26:07 prijepodne »
Razmišljajući o boili kao mamcu pri lovu divljih šarana na rijeci, u startu sam isključio kupovinu gotovih sušenih boili. Isključio sam i komplicirane recepte.

Već neko vrijeme me drži ideja, da pomiješam kruh i meso školjke, dodam jaje i šećer, da vjenčaju i povežu te dvije komponente, sve skupa oblikovano u loptice prokuham, i pokušam loviti s tim na jedan štap
Čisto da vidim da li ima prednosti u odnosu na kukuruz i vrijedi li to sve skupa truda?

Ako vrijedi rado ću vam preporučiti da pokušate, a ako ne, ostaje nam kukuruz za sva vremena

Ja sam pravio vrlo jednostavne i jeftine boile pecao na Karašici i imao dobre rezultate...vratio sam se na kukuruz jel nije bilo pre velike razlike a oko boila ima posla..ako te zanima u pp ti pošaljem recept i neka svoja zapažanja

Offline pajdo77

  • Alas
  • ******
  • Postova: 7585
  • ŠAPTAČ SMUĐEVIMA
  • Dob: 50
Odg: Boila
« Odgovori #349 u: Srpanj 02, 2021, 10:31:21 prijepodne »
Ovo što je Dino stavio je da bolje nema. Taj sistem i mirna bosna,

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Online No

  • Alas
  • ******
  • Postova: 4122
  • Dob: 55
Odg: Boila
« Odgovori #350 u: Srpanj 02, 2021, 10:36:55 prijepodne »
 :ok:

Ma može na pp, a može i tu
Imam nekakav definiran način lova šarana iz čamca na rijeci, i dosta uspiješno to radim, uspoređujući se sa ljudima koje znam, ali uvijek volim probati nešto novo, drugačije.

Zadnjih godinu dvije stavljam na dlaku uz jedan pravi kukuruz, jedan umijetni, zbog njegove boje.
Dlake na kojima su mi mamci, držim u bočici punoj vode u kojoj se kuhao kukuruz
Riješenja naše sadašnjosti, sve brže postaju problemi budućnosti.

Offline dravski pecaros

  • Alas
  • ******
  • Postova: 5391
Odg: Boila
« Odgovori #351 u: Srpanj 02, 2021, 10:42:42 prijepodne »
 Ja sam radio boilu čisto jednostavno po preporuci jednog čovjeka sa foruma

25% kukuruzna krupica
25% pšenična krupica
20% kukuruzno brašno
20% sojino brašno
10% mljevena bundevina buča ili riblje brašno

10 jaja i malo suncokretovig ulja

Bez aroma i nekih dodataka..

Offline dravski pecaros

  • Alas
  • ******
  • Postova: 5391
Odg: Boila
« Odgovori #352 u: Srpanj 02, 2021, 10:43:40 prijepodne »
 :hi: