Dunas

Autor Rajo, Studeni 23, 2012, 20:35:50 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mario0211

Pošto sam ja od nedavno vlasnik tog čamca,  malo cu  podijelit sa vama svoja iskustva.
Dakle, na njemu je  Yamaha 25 ks (2t) sa elisaom 9 7/8 x 14-F. U toj kombinaciji ide 51 km/h nizvodno i 48 uzvodno - ja sam u čamcu (cca 95 kg). Sa dvojicom (cca 200 kg) ide 43 km/h nizvodno.  :laughing7: Vozio sam ga i sa SUZUKI 15 ks 4t, ide isto lijepo ali cca 10 km/h manje kad sam sam u njemu!

maverick

To je lijep rezultat, mi to nismo uspjeli postici ni s 30 ks , jer nismo imali tako veliku elisu...ali budemo isprobali ovih dana
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

nisam znao da dunas može toliko brzo ići. Mario svaka čast kako si dobro uskladio motor sa čamcem

Mario0211

to smo ja i Šime sa foruma eksperimentirali i na kraju smo dobili te rezultate. Još uz to motor radi u jako malim obrtajima (ne dere se) i tako manje troši a ima još uvijek dovoljno sange da ide i sa troje uzvodno dosta solidno!  :walk:

maverick

I to je više nego odlično...koliko ti stoji spuštena kavitacijska ploča u odnosu na dno čamca
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mario0211

zrcalo mi je 42 cm, u ravnini sa dnom ja mislim -ali nisam bas siguran!

TonyC

A reci dali si gledao potrošnju jednog i drugog ?

pampasexpress

Citat: Mario0211  u Svibanj 02, 2013, 18:45:18 POSLIJEPODNE
zrcalo mi je 42 cm, u ravnini sa dnom ja mislim -ali nisam bas siguran!

isprika na upadici i blagom skretanju od teme i doticnog plovila,,,
ja sam prije imao bundevu (na elanu) i bila mi je kavitaciona skoro pa u ravnini sa dnom ,,,
bilo je perfektno , ludilo,,,
poslije sam nabavio noviji i malcice se razlikuje no iz nekih drugih razloga (magarac) i bla,bla,bla ,,, postavio sam ga i za cudo nije sjedio kako treba kao prijasnja bundeva i sad mi je cca.1,5cm ispod i mjerim na gps-u da sam sporiji oko 4km cca. sto i nije nesto pretjerano strasno ali mi je sad krivo sto nisam ipak montiranje odradio onako kako je trebalo pa da mi se i ovaj ponasa kako je radila stara bundeva ,,,
eto toliko , to su moja iskustva oko kavitacione a kako je na dunasu , nemam iskustva , zato sam se i ispricao odmah sto sam malcice skrenio,,, sa teme
pravilo je da nema pravila

Mario0211

Citat: TonyC  u Svibanj 02, 2013, 20:59:05 POSLIJEPODNE
A reci dali si gledao potrošnju jednog i drugog ?

jesam, to nije uopce za usporđivat 2t i 4t plus 10 ks više. Naravno da cvaja puno više troši, ali zato ide kao zmaj!  :headbang:

mossi

9 7/8 x 11 1/4 ide sa mojom dereglijom 43 nizvodno (Y - F25)
tvoja 14-tka bi MORALA brže od 51 km/h

Zato mislim da ne postižeš obrtaje jer ti je elisa prebrza.  :icon_scratch:
Možda bi ti bolje legla 13-tka ili 12 1/2 ?
Išao bi isto brzo, a motor bi lakše podnosio teret.  :thumbsup:

maverick

Dunas ima blagi kontra švanc i malo bjezanje vode od propele...pa kad nece izvrtiti nije samo do elise...vec i ta dubina kavitacijske treba biti pogodjena

rj

svaki kontra švanc je blagi  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Na našim riječnim čamcima da...

šime

Mario legendo ima još malih tajni da ide brže (ne puno ali može se dobiti par km brzine),ali ......

maverick

Pa podjeli s ostalim  :icon_biggrin: ima tu članova koji imaju dunasa  :thumbsup: