mahseer - mašer (novo korito)

Autor nele01, Studeni 14, 2016, 15:55:09 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

rj

Citat: nele01  u Studeni 15, 2016, 10:59:37 PRIJEPODNE

zbilja lijepo izgleda  :eek:
neznam šta mu dođe ona "stepenica" na dnu kod zadnjeg zrcala
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

alexdja

Šta si se odmah razgoropadio...  :oussama-bin-laden:

Malo se zajebavam ja da pređeš 10km sa 7l...

Ali opet, to je FANTASTIČNO mala potrošnja za moj pojam, za tako širok čamac i toliki motor!

Meni recimo u mojim kalkulacijama ništa ne znači koliko troši na sat, već koliko pređem sa npr. 10l...

Uglavnom vozim 90-100% gasa i potrošim u proseku 5l na nekih 35km sa Y20 F4 i Tajmenom...

To od prilike dođe isto, koliko i tvoja kombinacija troši...

Što je više nego DOOBRA potrošnja za moj pojam!!!  :ok:

Nema više divljeg bučka. :no:

pajdo77

Vjerovatno da nakon kupanca u nekoj uvali možeš ko gospodin čovjek unutra u čamac iz vode a ne da vučeš neke montažne stepenice sa sobom ili se prebacuješ preko stranice...valjda

maverick

Citat: nele01  u Studeni 15, 2016, 11:51:54 PRIJEPODNE
E ovako, jebo me qurac kud sam i ista napisao. Ko hoce neka dodje i proba a ko neveruje zabole me tuki. Da se proterujem sa nevernim tomama ne pada mi napamet. Samo jedna info za sve Vas ja uvozim tj.carinim Yamahu za PLATTNER, za srbiju vec 6 godina. :hi:

Pa da, bolje da si šutio  :stripii: mada ne vrijedi se živcirati vec pokusati pomoci kolegama koje ne razumiju  :ok: Odavno smo naučili da puni gas nije do kraja ručke vec broj obrtaja, odavno smo naucili da isti motor i ista elisa mogu imati razlicitu potrosnju na dva ista korita jer masher kod tebe i kod kolege ne mora biti isto složen opremljen , izbalansiran....Davno su prošla vremena kad su se kupovali motori i stavljali na čamac...pa je nakon deset dan bilo ...ili valja ili ne valja...nitko se nije previše zamarao s visinom motora, veličinom zrcala itd itd...
Vozio sam yamahe 40 ks koje trose puno puno više i one koje troše toliko ili nijansu manje...susreo sam e teca 40 koji trose manje od te yamahe i 25 tica koji troše više....to je individualno i koliko se tko potrudi da poboljsa komplet i izvuce maximum brzine i ekonomika iz njega... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Maverick koliko se secam ti si imao ganc novu yamahu 30 hp, a zapremina motora je ista 747 ccm3, a izlazna snaga na elisi 30 hp  je 22,1 kw na 5500 okr/min, a na 40 hp je 29.4 kw na 5500 okr/min. Molim te napisi koliko je bila potrosnja tog motora i sa kojim koritom.

rj

tu ti ja mogu pomoć ...
ganc nova yamaha 30ks
AL čamac 5m, dno 120cm , gore 170cm visina stranice 60 cm težak 180kg ful gas 11-12 L
brzina kad je čist 53-54 km/h niz vodu

nele01

Ima gore na slikama vidi se digitalni (obrtomer, merac radnih sati, pokazivac trima, i snage akumulatora). Namerno sam ugradio original digitalni yamahin merac bas zbog toga. Sipam 16 LT i predjem cca.80 km, tj.onu razdaljinu od 9,6 km tamo i nazad, i 4 x ne moram sipati gorivo, tu racunam i ono drndanje i premestanje, a to sve belezi digitalni sat. Ajde da kazemo da ja vozim na 4600 okr/min prosecno, i ako je potrosnja na punom gasu 12 LT, 5500 okr/min, onda je potrosnja na tih 4600 okr/min sigurno manja od 8 lit, a brzina je oko 40 km/h. onda je to tacno sto ja pricam tj.da sa svim drndanjem i normalnom voznjom potrosnja izadje 8 LT a i manje.
Matematika: 80 km/2 = 40 km/h, 16 LT/2 = 8 LT.

A evo i ovaj merac, namerno sam zakacio merkuri posto je ista zapremina motora, samo pomerite na 40 efi. I kolika je potrosnja na oko 4500 okr/min.
http://www.boat-fuel-economy.com/potrosnja-vanbrodski-motora-mercury

rj

eeeeee....sad si naveo druge parametre i mi smo mogli sa 30ks spustit se na 6-7L "teški ekonomik " a brzina 37km/ to nije isto kao full gas , tu svaki motor guta

Batica

Citat: nele01  u Studeni 15, 2016, 10:52:49 PRIJEPODNE
Na punom gasu je brzina oko 53 km/h a potrosnja je tu sigurno oko 8 LT, ali kad se vozi na ekonomik rezimu 4500-4800 obrtaja potrsonja pada na 6 - 6,5 LT. 100 %. Imaju slike korita na njegovom fejsbuku. Slika cu ja korito i okaciti slike kad mi stigne prikolica. Trebalo bi do 5 decembra da je dobijem. Kad vozim nekoga u camcu onda mi je maximum 5400 obrtaja, a kad sam sam 5600.
Bez ljutnje, ovo si ti napisao.
Pun gas 8l.
Pogledali na sajtu koji si postavio i lepo pise 14l.
E sad potrosnja na 3500-4500% je druga prica i tu dosta utice sam oblik camac, tezina, sirina...itd mada da je i tu razlika 1-1.5l maksimum.
Niko ne dovodi kvalitet yamahe i mashera u pitanje, samo je racunica pogresna ili si lose napisao, izrazio.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

rj

ja vjeruje da troši 8L i da ide 40km/h to je za 40ks ekonomik

Batica

To da. Tada manje trosi nego 30 ili 25ks pri toj brzini. Opet ima dosta faktora koji uticu.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

nele01

Ma ja sam se preporodio kad sam uzeo 40 hp, 100% mi je potrosnja plafon 8 LT.
E da mossi taj masher je od Sijana, znam ga to je stao korito tj.ono trimaran sto nabija u talas, a mislim i da mi je Sale sto pravi camce rekao da ima 3 kd i svi su staro korito. Lepo Vam kazem kad budete na ovu stranu dodjite probajte.

alexdja

Šta si imao na njemu pre 40ke i kako je išlo i trošilo?

nele01

Ovo sam sve novo kupio u aprilu ove godine, a pre ovoga sam imao bigfoota i novu yamahu 25, a pre te yamahe hondu 20. E kako sam se poyzitivno iznenadio kad sam sa honde 20 presao na yamahu 25, e ovo je sve X 2.

alexdja

Citat: nele01  u Studeni 15, 2016, 13:50:19 POSLIJEPODNE
E da mossi taj masher je od Sijana, znam ga to je stao korito tj.ono trimaran sto nabija u talas, a mislim i da mi je Sale sto pravi camce rekao da ima 3 kd i svi su staro korito.

Vrlo je moguće da ovaj dečko što sam pominjao ima staro korito sa 50icom...

Kad je izašao model sa novim dnom i jel ima neka slika dna?