Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Onda odi pa izbaci vodu kad treba i nista ne diraj..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Hebe me ono kada mora u ponoć ili sam na moru u romingu.  :takoje:
A godine čine svoje.  :oussama-bin-laden:
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Citat: maverick  u Kolovoz 29, 2023, 06:50:57 PRIJEPODNEU konacnici dignes odvod 1 cm vise i dodjes do slijedeceg...čamac nece potonuti ali ces uvijek imati neku vodu u čamcu kad pada kisa...ali vraticu se jos jednom na post od Garofeeder...Njegova negativna iskustva s pumpom su sasvim suprotna mojim...i momaka u mojem okruzenju..razlika je samo u tome sto se mi vise brinemo o toj posudi i toj pumpi...drzimo taj prostor cistim i nemamo problema...ne koristimo sad neke preskupe pumpe vec je vecina s alliexpressa...Muljne pumpe su na vecim plovilima standardna oprema i da ne funkcioniraju ozbiljni brodovi bi se potopili...Tako da ako je opcija ovih nekih jeftnih proizvoda onda se moraju redovno odrzavati i cistiti...ako se ispruzis pa stavis neku skupu onda ne moras bas nista...Napominjem da je ovo sto vidjamo po forumu jedan od najlosijih i najjeftinijih nacina...Znaci pumpa je zajedno s plovkom uronjena u vodu ...Idealna rijesenja su kad je pumpa odvojena a u posudi stoji samo plovak...Kupio sam nedavno jednu takvu pumpu i ima vise funkcija...kako izbacuje vodu van tako isto i "ubacuje" vodu za pranje čamca....tuš...ili sta vec....samo nikako da stignem i namontiram...

Na ovom forumu postoji jasna diferencijacija  izmedju ljudi koji se razumeju u nautiku i ostalih... ja svakako spadam u ove ostale, samo sam korisnik i nemam neko posebno interesovanje za ovo prvo...

Forum je po ovakvim stvarima užasno koristan i za nas ostale... Retko gde možeš pronaći ta iskustva i savete... Procitao sam i tvoj post za jack plate...

Ustvari hteo sam reci, odlični postovi i podržavam da ih ima sto više... jer svi mi na kraju dana vozimo te neke kade, od par hiljada žetona... Saveti sluze svrsi, ozbiljno ste 
nautički potkovani i pedantni :hi: !

ossa

Konkretno za ovakvu situaciju se odlučujem ako uspe.

Citat: SMT  u Svibanj 15, 2023, 11:33:45 PRIJEPODNENisam ovo testirao sa 20 kg lakšim motorom... Sad krećem pa kako bude... da vidimo samopraznece korito... Neki nivo vode stoji, ne pomera se...

Ako to radi, ništa pumpa...

Ako sl put kad dodjem, nema čamca.... Znam gde je :stripii:  :hi:

Naidju krize, drukcije grize...

šajzika

To i ja radim za par dana  :hi:  :takoje:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Citat: ossa  u Kolovoz 29, 2023, 07:05:05 PRIJEPODNEHebe me ono kada mora u ponoć ili sam na moru u romingu.  :takoje:
A godine čine svoje.  :oussama-bin-laden:

Jbg sine, moras biti bar dobar s nekim(op.a. samo ne kao Jovo pa mu mossi umjesto izbacene vode posalje sliku)  :stripii:  Šale malo...mi smo tu ekipa...nismo bas neka ekipa  :stripii:  ali pomazemo jedni drugima u obilasku...imamo cak i neku viber grupu koja se zove "roštilj"  :stripii:  pa tu pišemo kad idemo na roštiljanje i kad netko obidje čamce...bude pokoja slika itd itd...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Samo da napomenem...nesto se to zaboravilo u zadnje vrijeme...osim svih ovih načina koje smo naveli meni osobno je najbolja, mi je zovemo "zimska cerada" koja prekrije čamac...lagano nauticko platno...unutra sve suho, nema kondenza u komorama...nikad ne moras micati tepison ako ga imas...a časkom posla se stavi i skine...Ona s gornje strane i kvalitetan antialgins prajmerom s donje strane sigurno produze vijek čamca za duplo...boja ostane lijepa i neostecana...Za mene je to top...

Stavit cu link od majstora ...znaci to su tende kao na ovom gliseru gdje ne trebaju nikakve škare itd itd...Ima tu i po forumu slika sličnih čamaca kao primus...u tipu dunasa itd itd

https://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema-ostalo/bimini-tenda-inox-skarama-oglas-7088028