Project G-1 by Gremlin & Alunautika

Autor Gremlin, Listopad 12, 2021, 13:20:27 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

#30
Nisam odustao, taj box-stepenik se stavlja kad pod bude završen.

Instalaciju planiram svakako, možda i svetlosnu signalizaciju, i obavezno NMEA mrežu da uvežem sonar, motor i mogući trolling motor. Ne znam jel Kempi ima nekog za to, imam preporuku za nekog momka iz Višnjice, treba da odem da pogledam jedan njegov rad, pa da se dogovorimo.

Antialgin za početak ne planiram (Sale me "odgovorio":stripii: ) a uvek mogu da ga dodam.

:hello2:

maverick

Kad netko napiše troling motor...mada sam kupio dva pa nisam bio zadovoljan...gledajuci jucer onu ekipu na Dunavu s onom yamahom 300 kako rade vertikalu....dodje mi da momentalno kupim i ja jedan... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Ajd sad lepo priznaj sa koja dva nisi bio zadovoljan, da se i meni ne desi...

Juče je bio dan za vertikalu, skoro pa savršen...ali mali vetrić, i ideš brže nego što treba...i to sreću kvari.

Pošto sam na Lowrance sonarima, opcija je svakako Motorguide...e sad koje jačine, to ćemo videti, ono što sam saznao je da bi meni 55 lb bila granična snaga.

Ostaje i zaplet oko baterija, obični GEL-akumulatori, teški kao đavo, ili ove nove hi-end baterije koje su lakše, ali koštaju kao titanijum.

Opet nedoumice...

:uf:

maverick

Krmeni Yamahin ms ne znam jeli imao oznaku 20 ili 26,onaj oko 55 lb i pramčani Haswing Cayman Pro 55 Lbs. Probao sam i Haswing krmeni od 55 Lb...Ti krmeni su slabi da bi isao uzvodno s tako velikim čamcem...mogu posluziti za korekciju kad se nocu vracas nizvodno, ili kad sondiras ali niz vodu...obrnuto...toliko vremena nemaš.. :stripii: Moze se s njim presidriti navecer kad bacas vobler itd itd....Pramčani...nije imao gps...i kupio s onom papučom umjesto daljinskog...upravljanje kod buckanja ...nula bodova...ali nesto lakše vuce čamac kad je na pramcu...Uglavnom, taj dio škole sam platio. E sad....od odličnog pramčanog i pripadajuce baterije je troduplo jeftiniji novi VB tipa Yamaha 5-6 ks koji bi meni puno više značio za sondiranje i premjestanje...Nitko u pravilu na ovakvim čamcima ne koristi pomocni motor...pa sad da budem konj medju prvim...ne da mi se  :stripii:
Elektro motor mi je bio uvijek neka opcija zbog zimskog ribolova smuđa na Dravi po sprudovima...dosta plitka i tiha voda...pa kad upalim ovaj motor ...imam viziju da dosta toga i rastjeram...Tako da to sto sam imao dva loša pokusaja ne znaci da i dalje ne razmisljam o tome  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Ja sam imao jedan "promašaj", kupio sam krmenu Minkkotu od 50 lb na nekom Black Friday popustu, i onda sam shvatio da treba da pravim nosač, izvlačim instalaciju, stavljam veliki accu, da mi je neudobno da ga okrećem preko velike ručke...

I prodao ga za iste pare neumočenog u vodu...

Haswing je nekako otpao sam od sebe...ne znam da objasnim zašto, trebao sam da odem da pogledam jedan, da vidim kako radi, međutim nisu se sklopile kockice...mislim nije da ne verujem Kinezima, ali ipak je otpao jer ako već kupujem onda da kupim 

Ono što gađam je neki Motorguide Xi3 a za baterije još ne znam...

:uf:

alexdja

       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Zovem juče da naručim Yamahu 40/60 HETL...

I hladan tuš...isporuka je moguća tek u Januaru ili Februaru...

Tako da izgleda da sve ponovo ide u "slow motion" mode...

Šta znam, možda je tako i bolje...da imam vremena da sve uradim
polako i kako treba.

Ili možda ovo:

https://www.kupujemprodajem.com/plovni-objekti/vanbrodski-motori/novoooo-honda-bf-40-60/oglas/124930448?filter_id=1491509274

:sha:
Gremlin

Tradicionalna subotnja poseta Kempiju...čamac je skoro gotov...ostali su neki sitni detalji i fine tuning...


Majstor Ðole se hvata za glavu, ali mu ništa ne vredi...čamac je sve lepši i lepši...Završena je zrcalna ploča, korito od pozadi izgleda ovako:Završen je i mali prednji box-stepenica:Postavljene su bitve i rukohvati, po mojoj želji su malo niži i cev je prečnika 25 mm:

Pošto čamac neće imati konzolu, napravljen je box u koji će doći dva instrumenta od Yamahe HETL, prekidači, panel sa utičnicama za 12 V i USB, prednja ploča boxa je urađena od 5 mm materijala da bi tu mogao da se ušrafi nosač sonara koji još nisam osmislio.Postavljeni su i nosači štapova, i ovo je jedina stvar koja mi se malčice ne sviđa, malo mi je sve to budžasto, glomazno, veliko, pa ćemo verovatno nešto da prepravljamo a ni sam ne znam kako - ako neko ima dobru ideju, vrlo je welcome i dobije :flasica: ako se ideja "usvoji.

Sve u svemu, u toku nedelje se postavlja zaštitna guma, nosač za sondu sonara još po neki sitni detalj ako smo nešto zaboravili i gotovo.

Zatim sledi dugo čekanje na motor, a za to vreme izrada elektro instalacije.

:occasion14:

No

Možda da se spuste te cijevi/nosači prema podu i njihov gornji dio bude u ravnini sa tom kvadratnom cijevi koja služi kao nosač nosača štapova
Kada si u govnima do grla, važno je da koljena ne klecnu.

Gremlin

To smo već razmatrali, nije izvodljivo da kod štapova sa kratkom drškom mašinice ručkama ne bi udarale po boku...hvala svakako  :hi:

U međuvremenu, dok ja pišem, Kempi majstoriše...evo ga modifikovan nosač...ali bi ga ja i dalje "Hasan seckati"  :pirate::occasion14:


Slave


marina1983

Moraju da budu fiksirani i ucvrsceni u suprotnom se zbog sirine cevi vrte skacu ostecuju blank . Ako su preblizu sudaraju se i masinice .

Slikacu sutra lepse ovo sam imao u tel . Imam 2 poprecne sipkice koje povezuju cevi a na njih kacim klesta glave udice....

Gremlin

Hvala Slaviša i Marina1983...

Evo mozgam celo popodne kako da to ispadne elegantno...

@marina1983 Moraju da budu skroz vertikalni, kad pristajem uz brod, ako su kosi lupaju po krovu broda...

Nekakvo ovakvo rešenje što je Slaviša postavio mi je najpribližnije::occasion14:


marina1983

Ugao izaberes sam.
Nadjoh nesto u arhivi. Ponavljam nije samo ubaciti u cev, vrte se ljuljaju skacu preko talasa...


Gremlin