NAUTIKA > Sonari

Opravdanost sonara u ribolovu

(1/18) > >>

mlb:

--- Citat: vedro - Siječanj 17, 2016, 19:56:01 poslijepodne ---U toj pustinji se lijepo vide poredani smuderoni...  :stripii: jedan pored drugoga :hi:

--- Kraj citata ---
. To u većini slučajeva baš i ne budu smuđevi! Da bi bio sigurniji markiraš ih i pređeš downscanom  i broadbandom iznad pa su ti neke stvari jasnije!

maverick:
Pa bas i ne...ovisno o dobu godine i polozaju ribe u odnosu na anfal mozes sa 99 posto reci da su smudjevi. Vecinom sve sto lovim su nadjenji sonarom. Ali meni je sonar nesto sto potvrdi ono sto znam o Dravi...pozicije koje bi trebale nositi ribu pregledam cisto da ne zastajem bez veze i da odredim smudjev polozaj s obzirom na udaljenost od obale. Isto tako neki sprud uvijek daje smudja kad je u blizini bijela a neki bez obzira na dobru konfiguraciju i protok te prisutnost bijele rijetko nosi i ozbiljnju grabljivicu

baka:
Gledam i ne mogu vjerovati kud' ovo sve ide!
I najjača stvar kad poslije toliko gledanja, vozikanja i fantaziranja, sjedneš bez-veze na mjesto gdje ti sonar nije pokazao nijednu ribu i ono krene smuđ za smuđem  :takoje:. Tko ne vjeruje, i ne mora, ali tako je.

maverick:
Da..to je ono sto nosi najvise adrenalina...ja sonar ni nemam na camcu vec ga ponekad ponesem...Riba ima neku sablonu i dovoljno je malo pogledati vodu da ocjenis gdje bi trebao biti. Ovaj niski vodostaj je bio idealan za citanje vode ili kako vec to nazivaju.

Kugla:
Još samo da mi šapneš gdje je taj potopljeni čikl  :ok:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju