Pecaroš-Os

RIBOLOV ŠARANA & AMURA => Sistemi & tehnike => Autor teme: nosonja - Svibanj 18, 2020, 00:05:24 prijepodne

Naslov: Shock leader
Autor: nosonja - Svibanj 18, 2020, 00:05:24 prijepodne
Moze li par informacija o shock leaderu. Planiram pecat na mjestu gdje ima lopoca, pa me zanima dal mi olaksava ribolov na takvim mjestima??

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

Naslov: Odg: Shock leader
Autor: pajdo77 - Svibanj 18, 2020, 02:59:49 prijepodne
 Šok lider se koristi isključivo u pecanju feeder tehnikom zbog sprečavanja pucanja osnovnog najlona ili strune pri daljim zabačajima gdje je osnovni najlon ili struna klipovana zbog zabacivanja mamca na istu daljinu i hranjenja u istu točku. Montira se tako da se struna(ako je osnovni najlon) ili najlon(ako je osnovni struna) veže nekim čvorom (uni to uni) na primjer u dužini dvije dužine štapa na osnovni. Pri kraćim daljinama zabačaja šok lider nije niti potreban ako se štap drži pod kutom od 90 stupnjeva u odnosu na tlo pri samom zabačaju (štap amortizuje trzaj hranilice i samog sistema). Ako je tlo kamenito,dno puno školjki preporučio bih šok lider od najlona ili fluorokarbona zbog toga što se on manje haba od strune na takvim terenima. U globalu šok lider ti neće pomoći ni u čemu drugom sem da ti ne puca sistem i ne gubiš hranilice. Dosta je nedorečeno pitanje. Nisi naveo tehniku kojom bi lovio. Uglavnom ovo su neke osnove  :hi:
Naslov: Odg: Shock leader
Autor: mossi - Svibanj 18, 2020, 10:11:12 prijepodne
Mislim da čovek želi pecati šarana gde ima dosta lokvanja.
Predvez od strune itekako reže lokvanj.
Preporuka je 30lb PP. Ako je zahtevnije pecanje i očekuje se riba 5+kg a naleti i 10+
Naslov: Odg: Shock leader
Autor: nosonja - Svibanj 18, 2020, 11:35:08 prijepodne
Ima lokvanja, ima trave a planiram pecat hranilicom i/ili ledolinom. Pozicije su Sava i jezera. Vidjam klipove po internetu gdje pecarosi love ribu u lopocu i velikoj travi i koriste shock leader pa bi probao. Da si olaksam izvlacenja

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk