Gospodarski ribolov ili kako uništiti riblji fond

Autor raso, Svibanj 14, 2013, 10:24:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor99

Kaj se čudite HTV emitira emisiju na temu savski ribar. Sve institucije su vidjele film ali nisu ništa poduzeli. Neki dan čitam u nekom ribolovnom časopisu rijeć urednika na tu temu. On se pita što radi HŠRS kad to vidi i ne poduzimaju ništa. Moje mišljenje je da bi to inspekcije trebale odraditi, a hvalim te boze bar ih mi imamo dovoljno. :BangHead:  :protest: :protest: 
Vodite ljubav, a ne psa

dravski pecaros

nemoj covjek ima PTSP i to mu nacin relaksacije.....sramota sta sve ljudi na tu foru nerade....znam da su prije 4-5 godina na zelenom otoku kod batine pohvatani vinkovcani u ....... krivolovu ali oprosteno je sto su u vojnim mirovinama...

Jožef1

kod nas više se ne mora  vaditi niti na PTSP niti na vojnu mirovinu- sve mi se čini, kako je već poodavno  sve otišlo k vragu  :laughing4: žalosno je kako si mnogi uzimaju za pravo uništavati nešto za što su mnogi krvarili......
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Greys

Ovaj video izgleda nakaradno  :icon_puke_r: I onda to još snimaju

Juzba

Nakaradno je, al mislim da su oni samo preselili ribu iz tog prelivnog kanala u rijeku ili jezero, pogledajte zadnju sliku na klipu.
Izlovljavaju zbog rekonstrukcije kanala.........koliko sam razumio  :icon_biggrin:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

KvacakZu

jer to misliš na onu dvojicu sa somovima što je Rašo postavio

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Mornar Popaj

Juzba je u pravu, na kraju lijepo piše da su zbog rekonstrukcije kanala preselili ribu, i da je takav način ribolova najstrože zabranjen. Ipak su to francuzi, oni kanale popravljaju a kod nas zatrpavaju smećem. Međutim, vratimo se na temu, čujem da se više ne izdaju nove koncesije za gospodarski ribolov ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

Ma nije istina , od 27 ribara na dunavu mislim da 21 imaju rokove do mislim 1.7 da podmire dugove koji su preveliki... U protivnom "kao"gube svoj posao a samo ih nekoliko ostaje koji su bili uredni platise poreza

DarioK

Jel oni plačaju porez na osnovu onih kvota koje imaju ili na osonovi ulovljene ribe?

silure

Imaju svoje osnove koliko mi je taj poznanik pricao koji moraju placati i + po ribi valjda

Mariorhr

Baš me zanima tko im važe ulove i koliko prijavljuju pogotovo sad kad imaju manja oka...užas od zakona