Gdje ga tražit

Autor zvona, Svibanj 31, 2013, 11:45:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

ti u ćošak ....muči i ući  :thefinger:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

rj

Citat: zvona  u Rujan 10, 2014, 19:45:36
to je bila metafora..ako na vodi ne promjenimo kut bacanja i provlačenja varalice da će mo mašit smuđa..ako sam ja dobro razumio

taj stav je ok
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

zanimljiv mi je post njegov 2x sam ga pročito..i kad razmislim ima logike i to puno..odma sam se sjeto zadnjih par smuđolova i kako i kad sam imo udarce i naravno di koji na suhom..to mi je lagano odrasit npr sa suhg..ali ako sam u čamcu to je vec presidravanje na istom mjestu lupanje itd..pa mi se nesviđa..

mossi

Citat: rj  u Rujan 10, 2014, 19:32:29
mossi mašio si "ceo fudbal" orah i keder + tvoje zapažanje = smuđ  :eek: neće da može  :icon_scratch:

Čika RJ, tvoja uspešnpst je proizašla iz puno prakse tj terena,
i ti si u stanju da prepoznaš situaciju na vodi i da joj se prilagodiš.

Moja paralela sa orasima je u suštini mala igra rečima.
Taj jebeni oras se sakrije u travi i zaista treba proći isto mesto iz različitih uglova da bi ih pokupio sve.
Kad je voda stajaćica smudj se ne namešta "klasično" nego može biti uz granu, ispod grane, iznad grane,
ali jako retko ili nikad POPREKO grane, pa samim tim taj ugao i nije interesantan.
Ali ako je panj, onda može biti sa sve čeiri strane, a ti sad pogodi koja strana je u pitanju.
Jel sunce, vetar ili šta već odredilo gde će da stane?!

Eto primetio sam da imam više realizacije ako pecam u liniji sunca,
negad uzima od sunca, a nekad ka suncu ( ali tada je verovatno oblačno ili zima).

mossi

E da Rašo, imaju ti uglovi i veze sa bajinom, ali o tome drugom prilikom ..  :rofl2:

P.S. Neko ima orase, neko ima lešnike!  :stripii:

tole

ja imam lješnjake, skupljam već danima i točno znam o čemu govoriš,,,,,poredba ti je na mjestu skroz......skoro.... :mt1032: :ok:

kockar

Vrlo zanimljiva metafora, mossi! Stim sto joj nedostaje jos jedna dimenzija, smudj na stajacici,
u toplijem delu godine gotovo nikad nije na dnu, osim u delovima vode gde je dno ili prepreka blizu termokline.
;)
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

mossi

Nigde ja nisam spominjao leto u mojim metaforama.  :icon_scratch: :rofl2:

zvona

jesen stiže dunjo moja

kawasaki

Smuki ljepo udara metar od obale po ovom vodostaju.  :hi:
Brzi od Bolena.

kockar

Jes vala mossi, nisi, a daleko je jos okretanje vode.
www.riboteka.rs

mossi

Ovo je jako dobar grafikon. Promena temperature vode po slojevima u zavisnosti od godišnjeg doba. Levo zima - desno leto.
Zapamtite ga!

kockar

Ovo je morski ili grafikon pravljen na nekom ogromnom jezeru, ali daju se izvuci paralele. ;)
Na nasim prosecnim panonskim stajacicama, termoklina je na manje od 2 metra.
www.riboteka.rs

šajzika

ajmo malo da vidimo ulove.
neznam za ostale , osobno sam imao ove godine 2 komada , kako vi prolazite ??
nekako imam osjecaj da se na dunavu bolje hvata nego kod nas na dravi 20+ km .
vidio sam postove dusa, citao grofove i znam da su mlb i mariohr kraj dunava imali ulove,
kod nas 20 + km niko se nije bas nesto hvalio .
jel ide smudj uopce u gornjem toku (poslje prokopa)  ??
Audentes fortuna iuvat

maverick

A ide ...ja mislim da sam blizu brojke od 100 komada s sitnim...problem je sto sam ove godine uvatio par dobrih....par dobrih somova...mada je ovo godina kad sam do sad najmanje bio na vodi...na Dunavu sam uvatio svega dvadesetak komada i to jedan debeli a vecina sitniš....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"