Gdje ga tražit

Autor zvona, Svibanj 31, 2013, 11:45:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rj

nije u mulju zbog peševa  :no:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

rj

zvona

Oba sa muljevitog dna su bili muški e sad.. moguče da je svaki bio kraj ženke..odnosno čuvo ju od uljeza.. bar tako mislim..

TopMix

Uvek je bilo lakse naci odgovor na pitanje "gde je smudj", nego "zasto je bas tu".  :mt1032:

Kugla

Već duže vrijeme se smuđ i ja igramo skrivača, ali kad ga provalim biće u problemu  :stripii:

zvona

Ja nisam baš iskusan.. i koliko sam shvatio..smuđ izbjegava muljevita dna.. a bude na kamenu.pjesku šljunku u određenda doba godine.. tako da taj potez save je mulj na dnu i tu jako puno udaraca imam..što štuka što smuđ.. pa.me interesira zašto je baš tu a ne spoju pjeska i kamena..jbg

rj

u mulju imaš proces truljenjasamim tim i određeno zagrijavanje ko produkt tog procesa ...naravno dase tu grije

TopMix

Zvona, tvoja znatizelja je razumljiva, al tesko je pohvatati sve sta se tu desava i zasto je smudj nekad ovde, a nekad na drugom mestu. U tome i jeste draz trazenja. Puno mesta promenim u toku dana i onda pokusavam da stvorim sliku gde da ne gubim vreme a gde da se zadrzim malo duze.
Sledeci vikend, drugo vreme, voda gore, dole, toplija ili hladnija, proverim mesta iz nekog iskustva, ako nisu tu idemo dalje...
Inace je period pred mrest specifican, grupisanje, migracije,...i ostali prirodni zakoni diktiraju smudju i gde da ide i zasto da ide bas tamo. Neko to provali vise , neko manje, al niko to ne moze znati 100%. Jbg, ja i ne volim bas sve da znam u zivotu. I u neizvesnosti ima drazi... 

zvona

Iskustvo se stice s vrmenom.. npr danas vjetar jak na savi..temperatura vode 3 stupnja  baco sam s obale..udari mi u spoju granja s tokom vode (mulj na dnu) u dubini od možda 1.5m i tako već neko vrijeme.. a ja konstano idem u dubine jer kontam spustio se..kad ono klinac..on u pličaku..šeda mi gricka..a tvister guta bez pardona.. voda blago mutna.u opadanju.na tom potezu gdje osjetim da je tvrdo dno nema ribe.. baš je čudnovat taj smuđ..  ponaša se kao štuka kad se upeca..samo što ne iskače iz vode.. sutra ću opet na ista mjesta otić pa da vidimo šta će bit..al vjerovatno ništa od ulova..

Kada budem imo sonar vjerujem da bih tada mogao bolje znat gdje kreće bjela riba..a samim tim i smuđ

Rj to mi nije spalo na pamet.. jer gdje sad pecam praktički je granje.i trava.gdje god rupa provučem par puta i ajmo dalje..

Lomnica_city

Citat: zvona  u Veljača 01, 2014, 20:40:11
Ja nisam baš iskusan.. i koliko sam shvatio..smuđ izbjegava muljevita dna.. a bude na kamenu.pjesku šljunku u određenda doba godine.. tako da taj potez save je mulj na dnu i tu jako puno udaraca imam..što štuka što smuđ.. pa.me interesira zašto je baš tu a ne spoju pjeska i kamena..jbg

I ja sam mislio da je tako, ali evo ti primer 2-3. januar lane, ne mozemo da lociramo smudja po nekim temeljima, na 10-12m dubine, pustimo se na vertikalu, i dobijemo ga tek nakon prelaska u malo mirniji deo toka gde odjednom pada dubina na 15-ak metara i u MULj!!
Isto se ponovilo nakon mresta kad smo se zeznuli i dosli bas po snezno beloj vodi (valjda sa Karpata ili odakle), jedina 2 uhvacena smudja taj dan, 300 gramac i skoro 2kg, bas u tom delu naglog pada u muljevitu rupetinu...

tole

ja ih ovih dana nekako najbolje nalazim u zamrzivaču :toothy9:

zvona

nisam išo skoro na savu s čamcem..jak vjetar puše..pa trenutno pecam u dubini od 2m do 7-8m i sve udarce imam u plitkoj vodi..ako se temperatura vode još spusti možda če se i on povuć s mulja u dublju vodu..vidit če mo  :icon_scratch:

tole hehe  :clap2:

zvona

Pošto se samo piše u temi krčma na ušću i tamo se vodi večina polemika da malo osvježimo..

Svaka godina nije ista..vodostaj..temperutura vode..mjenjane konfiguracije tla..itd.. jel ste i ove godine išli na dobro poznata mjesta..ili ste se pak malo oznojili da nađete smuđa..je da je sad u lovostaju al ubrzo nije..ja sam ga zimus našo na istoj lokaciji kao i prošle godine..kad izađe iz lovostaja pretpostavljam da znam di ce bit..ako ne..traženje..vama je drava koliko čujem stalno visoka..čemu se nadate kad smuđ izađe iz lovostaja?

maverick

Tesko je predvidjeti vodostaj do prvog šestog...a hebacu mu kevu svakako  :hi:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"