pecaroski camci s kabinom-plasticni

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:51:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Bakara

Ne nadjoh ni ja taj podatak nigde, osim da se preporucuju motori od 50hp do 115hp...

maverick

Danas si obiteljski covjek s nekim solidnim primanjima rijetko moze priustiti takvo plovilo poput ovog kabinasa...sto zbog cijene samog čamca sto zbog velike cijene motora. Kad kazu od 50-do  xyz...obično to bude neka ta gornja granica najbolja...danas na nekom extra popustu stotinjak konja se da naci za desetak tisuca eura...a da ne kazem koji sve popratni troskovi idu uz njega. Takvo plovilo bi sigurno nekom koristilo ali to nije naš svijet...mi bar tu ovi moji najblizi s kojim se druzim...vole da pecaju...vole kupanje...rostiljanje...jos je tu hrpa male djece...nama zaljepljen tepison znaci samo sto problema...hrpa pijeska i čokolade  :laughing5: Ovo je naša liga i nasa interesna svera...ovom tezim , da se podruzim u dobrom drustvu da djeca provedu dosta vremena u prirodi i da uzivam u svakom segmentu boravka na vodi...da se ne opterecujem čamcem...motorom...da radi...da pali i da ne moram bas svaki dan potrositi 50 eura za gorivo jer mi to sigurno ne bi predstavljalo neko zadovoljstvo...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Di po ovoj zimi stavi ovu ljepotu srce me zaboli  :uf:

nekinho

E zbog ovoga svega što je naveo Maverik bi rado ulozio u neku riječnu ladju nego bilo gdje drugo potrošio taj novac, ali hrpica je još mala.... i osuđen sam sa svojima samo na cipelcug i dostupne plaže, vode, mjesta za pecanje i roštiljanje.... šta da kažem nema se još dovoljno... :dontknow:

Rap

A šta reć,da je dostupno 100 maštalo bi se o 200........

rj

Citat: maverick  u Siječanj 21, 2016, 14:39:35
Danas si obiteljski covjek s nekim solidnim primanjima rijetko moze priustiti takvo plovilo poput ovog kabinasa...sto zbog cijene samog čamca sto zbog velike cijene motora. Kad kazu od 50-do  xyz...obično to bude neka ta gornja granica najbolja...danas na nekom extra popustu stotinjak konja se da naci za desetak tisuca eura...a da ne kazem koji sve popratni troskovi idu uz njega. Takvo plovilo bi sigurno nekom koristilo ali to nije naš svijet...mi bar tu ovi moji najblizi s kojim se druzim...vole da pecaju...vole kupanje...rostiljanje...jos je tu hrpa male djece...nama zaljepljen tepison znaci samo sto problema...hrpa pijeska i čokolade  :laughing5: Ovo je naša liga i nasa interesna svera...ovom tezim , da se podruzim u dobrom drustvu da djeca provedu dosta vremena u prirodi i da uzivam u svakom segmentu boravka na vodi...da se ne opterecujem čamcem...motorom...da radi...da pali i da ne moram bas svaki dan potrositi 50 eura za gorivo jer mi to sigurno ne bi predstavljalo neko zadovoljstvo...

o tome tipkam ....kompromis majka...

prije par godina vozio sam "gumenjak" sa 115ks yamahom ...ono šou..adrenalin ...ali već posle 10min. ta brzina mi je postala normalna
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Rap

Koja dužina gumenjaka i kakva je bila potrošnja s tim motorom?

bb

Ako je yamaha 115 ks 2t i iz Belišća,e i ja sam osijetio taj adrenalin.Ono kad te izmjesta ispuca iz vode i elisa ostane u zraku djelić sekunde jojjj,ali 40 l na sat i bure na obali,i čovjek pun ko brod.

rj

Citat: Rap  u Siječanj 21, 2016, 16:04:53
Koja dužina gumenjaka i kakva je bila potrošnja s tim motorom?
mislim da je bio original yamahin dosta kratak sa komandama išao ko saplaja ...neznam potrošnju
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Rap

Daleko se stigne s njime u sat vremena  :icon_biggrin:

maverick

Ni yamaha 100 ks 4t koju sam vozao ljetos ne trosi puno u ekonomiku s obzirom na brzinu koju ima , ali nas pecaroše , i ljude koji s obitelji ljeti obilaze sprudove ubija stalno premjestanje, izglisiravanje...tu svaki motor trosi...motori do 25 ks jos i mogu imati neku ekonomiju sve preko trosi poprilicno ako das gasa.
Onom tko ide 20 puta tokom godine na vodu to svakako ne bi trebalo predstavljati neki problem ali meni koji provedem u prosjeku 300 dana na vodi...cifre za gorivo se penju do vrijednosti omanjeg auta  :uf:
Te kao takva skupina i nismo zanimljivi tim ozbiljnim proizvodjacima plovila. Danas ako hoces neko plovilo po svojoj mjeri lakse ga je napraviti u aluminiju...mozes birati sirinu, duzinu, visinu kabine i za prihvatljive novce dodjes do čamca po svom ukusu i za svoje potrebe. Svi plastični kabinasi su veliki kompromis jer takvi su kakvi jesu...Meni treba malo i brzo plovilo koje moze ponijeti 4 osobe u nekoj ekonomik voznji s maximalno tridesetak ks...plovilo koje mogu sam spustiti i podici na prikolicu, uvezati na bilo koji panj i pogurati sam s plaže...tu sam se nakon dugo dugo premisljanja odlucio za sharka...e sad sto ljudi sto ćudi...svakom treba nesto drugo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Nesto listam po googlu i baci mi ovu "nasu" temu....gledam ni 4 godine nije proslo a drasticno se sve promjenilo...tu pisemo od 15-30 ks...a sad ulaznica za normalno krece od 50...pa hebemu kera ....sta se to promjenilo kod nas  :uf:

Bakara

Da vam nije neko dosipao gorivo u rezervoar, pa vam treba nesto sto trosi vise?  :stripii:

vedro

Vise se vozi, manje se druži a svi misle da tamo negdje ima vise ribe nego sebi pod nosom...
Ljudi počeli izmišljati... nekima nije dosta 3 ribe nego 30 svaki dan ,pa po desetak dana borave na vodip a da ne pricam kako neki otplaćuju kredite sa ribom  za aute, kuce... Boze sačuvaj . A tko voli nek izvoli, kako neki kazu jednom se zivi :takoje:
Sve to se ne moze nas sa Ciklom i Tomosom 4   :uf: