Varalice za smudja

Autor Miro, Kolovoz 22, 2013, 07:54:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Glavni štos je u tome što bratić Zvona stvarno živi di je Bog reko laku noć (u smislu ljudi koji pecaju). Tamo nitko ne varaličari, teren je dosta zeznut, u smislu djeluje kao veeeeelika tepsija, a baš sa preke strane je plovni put. Bio sam tamo jednom isprobat, dobio jednog smukija na glavinjaru, i bajkoše.

Sada kad imaš čamac, moraš tražit neke stepenice, prijelaze, a pogotovo ono što ti trenutno fali kod tebe, na tvom terenu - traži brži protok vode, jer ovo gdje si sad, to NE TEČE

tole

evo moje kutijice sa voblerima....

....i kolekcija silikona ljeto - jesen...

Greys

U desnoj kutiji sve home made vobleri by Tole  :icon_thumright:

tole

to su moja dječica  :love4:
nisu me još svi usrećili do sada ali većina je, i to po nekoliko puta....mada sam najviše zuba klepio na onu 11-ticu ft u kutijici, tj na onakve 11-tice, pošto je ovo jadno 7 ili 8 a i on već pije kao smuk :toothy10:

Lomnica_city

Citat: zvona  u Kolovoz 28, 2013, 21:01:27
razumijem te.. i upravo je tako kao sto kazes.. u mrnoj vodi jace moram trzat glavinjaru..ali nekuzim stavim najmanju glavu od 3gr i pecam na kamenu npr.. i ona mi lupi od kamen da cujem na stap ajmo rec.. a manje glave nemam za kupit.. a koliko sam shvatio da je pravilo u jig glavi,da kad nisi siguran da je pala na dno da je to prava gramaža..a ja ju nemogu trzajem odvojit od poda i vuc a da mi ne lupa od kamen..

Ne moras uopste da "cujes" na stapu da je pala, jer ni ne mora da pada, mi na Moravi, a znam da i na Dunavu, cesto samo lerujemo glavu, omanji silikonac (takve kedere gadja, gavcice/plavce) i lagana glava do 5gr, pa leruj pored obale, uz kamen, travu...

@Tole: Taj beli Hamer je VRHUNSKA varka za jezerskog smudja, a lovi bogami i na tekucoj vodi, ali prvenstvo na jezeru i pogotovo zimi, beli i sartrez, par teskih glava, i ulov zagarantovan! Takodje i onaj tvister sa zastitom, "Tail" mislim da ga krstili...

tole

ti su mi se svi silikonci pokazali lovnim, osim onog el&pi, njega nikako da ubodem, možda će bit bolji u kutiji jesen - zima :icon_biggrin:

tole

Citat: Greys  u Kolovoz 28, 2013, 22:38:53
U desnoj kutiji sve home made vobleri by Tole  :icon_thumright:

ispravak netočnog navoda; ima u kutiji i 2 -3 voblera koji su uradci kolege r-win a.

Lomnica_city

Tog LP-a sam dobio od druga 1, odem na Dunav, pecamo smudja, onako radi, nije bas nesto, stavim njega... PRVI zabacaj i posle 10 sekundi lerovanja smudja oko mere, malo ga pocepao, posle mu valjda neka sitnurija odgrizla rep...

tole

nisam ga ja doduše nešto ni bacao, dobio sam ga nadavno....vidjet ćemo

naj jača ni je od svih tik smukijeva vipera 11.5cm RH, to najviše bacam kad ne bacam voblere

Lomnica_city

Ima Smuki strasne varke, za mirnu vodu nam je Trudi 8cm nezaobilazna, a za tekucu Lider od 8cm BEZ PREMCA!!!!

kajman

4" Queen Cocahoe Minnows

twister011

Koristio je samo za brzu vodu. Nekoliko poslednjih sam negde sakrio a ni sam ne znam gde :icon_scratch:

Lomnica_city

Nije li Vlada Tadic nesto slicno kopirao, ili bas to? Ima na netu da se kupi, $15 za 50 komada, i postarina $8, nije losa cena, dok nasi rebnu PDV izadje 20€ ili oko 50-ak dindzi komad! Odnosno manje ako se uzme 100-150-200... jer postarina ostaje $8, verovatno tek na par kila ode gore, mrzi me da isprobavam.

twister011

Pa toliko toga ima da ni ne moras. Vise smo mi sentimentalno vezani nego sto su pravi rezultati ove varalice.
U mom slucaju, iskljucivo brza voda. Kod drugih je mozda nasao upotrebu i kao "neutralac" tj nemrdalice :idea1:

kawasaki

Brzi od Bolena.