sajle

Autor genjura, Studeni 20, 2012, 23:28:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

koliko dode pakovanje...

domba

Ove Kamatsu 10kn ali toliko i vrijede  :headbang:

Juzba

O ovoj sajlici će Kvačak reći koju...........
........malo se slika deformirala kad sam resajzirao, al se vidi

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

genjura

Juzba

Kvačak će reći detalje, to je njegova sajla, ja samo prosljeđujem.

maverick

ja onu s pocetka teme, isto titanijum, placam 125 kn 4,5 metara
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

on reče da je ova 2 metra i košta 199 kuna :icon_scratch:

maverick

Pise deset ft i 60 lb..ona moja je 40 lb i nosi oko 18 kg...u svakom slucaju dosta i previse
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

To mi je stvarno previše novaca za sajle  :icon_scratch:

KvacakZu

ovu sajlu koristimo u Švedskoj kad lovimo štuku,izuzetno jaka ,drži na čvoru bez oni ringlica olovni i nakon 100 metrašica ravna ,teško se nabavlja i malo skupa

No

:sha: Nisam znao gdje da stavim pa evo stavljam u temu sajli, iako nije sajla.
Ovo je žica koju koristim pri ribolovu kao predvez.
To je inače žica koja se koristi pri varenju.
Negdje sam čitao neki text, čini mi se Kajmanov u kom veli da su 90-tih za vrijeme sankcija koristili bakrenu žicu i od običnih udica radili džig glave.
U to vrijeme kad sam čitao taj tekst, sam navratio do jednog prijatelja koji ima radionu i vidio žicu za varenje.  Asocirala me na bakar . Pošto je te godine bilo štuke kao u priči, nije se moglo pecat bez nekakve zaštite, pomislio sam od ovog ću pravit sajle.
Eto tako to od tad traje i mogu vam reć da mi se znalo desit da fulnem smuđa a da je žica smotana u srp, što pretpostavljam da je majstor mazno po njoj a ne po gumi. 
Zbog tog sam smanjio dužinu žice. Koristim to već par godina i sasvim sam zadovoljan. Napravim si 15-20 kom i kako prospem tako nadopunim.  :ok:
bilo je dosta puta situacija da kolega s kojim idem na pecanje nema ni griz ili jako loše lovi(on ne koristi žicu), a ja imam šou. Dal ta žica ima kakve veze s tim ne znam al ja više ne lovim bez nje. Kad su mi štuke dolazile i grizle konac ostajao bi ko mulac u čamcu spominjuć joj mamu al sad više ne. Vadim beštiju van i ne dozvolim joj da me potkrada. :stripii:

Što se tiče snage te žice najveća riba do sad izvađena s tim predvezom je Harleyev som od 15 kg. Nikad mi se nije desilo da pukne pod ribom. Kad se smota rukom poravnam i teram dalje. Eto vidite kako u tom ribolovu ima baš svega i svačega. Napisao sam ovo da se eto zna da netko i tako lovi.   :stripii:  :stripii:

Zagor

Ova je jedna od boljih

Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

No

:hi: ovo izgleda vrlo dobro.  :ok:  Gdje se može kupit i koja je cijena.

Zagor

Maguro shop ,

158kn 3m 12lb. Ima i od 6 i 18lb.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

No

Hvala.  :icon_thumright:

Znači 10 kuna predvez. Znači to nije moja priča al mi izgleda sasvim   :ok: . Brže mi ovo moje za namontirat kad otkinem a i jeftinije 10 kn po predvezu.  :stripii: