Flexi Jig

Autor mossi, Rujan 22, 2013, 20:33:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Danas sam izlio par uzoraka flexi jig glava od 25 - 75 gr.
Na fotki su i glave od 80 i 110 gr, ali one nisu predmet ove priče.

Imate li iskustva sa flexi glavama i koje su vam se udice i montaže pokazale najbolje?

:help:

Lomnica_city

Ja ih koristim na wormuljama, koristio sam neke EC ranije, ali pokazale se slabim, zica je tanka i na 4/0 (wide gap sam koristio), sad skoro sam presao na Mustad i na Matzuo vormulje, mnogo bolje bodu i jace drze!
Ovo koristim kad je nezgodan teren, koristim je kad vertikalisem pa nataknem lastu na vormulju i sve to na flexy, a nekad je koristim cisto zbog bolje prezentacije nekog konkretnog silikonca koji na dzig glavi ne radi "lepo"!

tole

ja nedavno počeo koristit i zadovoljan,probao sam samo okrugle u kombinaciji sa vormuljom i mogu reć da mi se odlično pokazala za skakutanje po kamenu...neizrecivo manje zapinje nego klasična montaža

dravski pecaros

tole di ima kupiti tih okrugliz glava...  :icon_scratch:

Lomnica_city

Stigle mi Matzuo 3/0 worm widegap sa captainhooks-a, sjajna udica, vrh za vecinu tvistera i sedova za vorm, mozda kratka samo za 13+ tvistere tipa Kosac, Mogambo...
Ali imaju i 5/0 na stanju, kome bas i tolike trebaju, posto sam uzeo jos nesto izasle me sa postarinom i porezima oko 18€ za 100 komada, ili u moje pare 20 dindzi komad, za te pare ovde samo neke bezveze EC od pretanke zice mogu da kupim.

Inace flexy glave mi se bolje pokazale minnow tipa, dobio sam par od drugara kad je poceo da ih lije, mnogo manje preticu camac nego okrugle, samo sto ih ima tek preko 20-ak grama uglavnom, retko lakse...

joker

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 19, 2013, 13:13:28

ima ih na njuskalu neki tip prodaje iz vtc-a ali 8kn komad
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

dravski pecaros

joker

je da dravski slazem se
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Lomnica_city

Narucite preko, ovamo kod mene komad kosta 20 dinara, za 120-ak dinara koliko je kod vas imate 6 komada ovamo...

Rap

kawasaki

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 19, 2013, 13:13:28
imam ti ja kalup ako trebas pa se dogovorimo oko posudbe na pp   :hi:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

ma to ja ovak..hvala na ponudi prijatelju... :headbang:

kawasaki

Dosta se pisalo o ovome u zadnjih nekoliko brojeva  Prakticnog ribolova
Pa pozelih i ja probati
A sto se tice udica moze i jig udica  :hi:
Brzi od Bolena.

Rap

Može,al bolja je wormica jer klasičan šed na nju ne radi a i teško bi ga propuco

dravski pecaros

Citat: kawasaki  u Veljača 16, 2014, 21:57:41
Dosta se pisalo o ovome u zadnjih nekoliko brojeva  Prakticnog ribolova
Pa pozelih i ja probati
A sto se tice udica moze i jig udica  :hi:
ja sam i to mislio udica i suza olovo potrebne gramaze to sam isto vidio negdi u novinama...  :icon_thumright: